Seřízení a montáž vázání

Poradna - snowboard

20. listopadu 2021 | 0 komentářů

Poradíme vám, jak si seřídit vázání tak, aby pefektně sedělo na vaši botu a ukážeme, jak vázání správně namontovat na snowboard. Stačí se držet několika pravidel, zvládne to každý!

Seřízení vázání zvládne doma každý, stačí k tomu pouze šroubovák a základní znalosti jak na to. V tomto videu jsme použili komplet od Gravity Snowboards, ale u většiny dalších výrobců je nastavení hodně podobné. Správně nastavené vázání vůči botě a snowboardu velice ovlivňuje jízdní vlastnosti celého kompletu.

 

 

1. Seřízení vázání na botu

Prvním krokem je zapnout botu do vázání. Pokud bota přesahuje více na patě, musíte patku vázání posunout dopředu tím, že povolíte boční šrouby na každé straně a patku posunete. Pokud nejde vázání správně seřídit, zkontrolujte zda máte správnou velikost vázání podle tabulky velikostí. Osa strapu musí vést středem šněrování boty. Pro úpravu stačí povolit pojistku a posunout strap po zubatém pásku do správné délky. Vysunutím klínku na patce si můžete nastavit ideální úhel náklonu paty.

2. Montáž vázání na snowboard

Pokud máte na vašem vázání krytku základny, pro montáž na snowboard ji musíte oddělat.

Šířka rozkročení je individuální. Při správně zvolené délce snowboardu vůči výšce jezdce se doporučuje montáž na prostřední páry inzertů. Vložte středový disk do vázání a nastavte váš úhel. Pokud si nevíte s nastavením úhlů rady, zvolte na přední vázání 15 ° a na zadní 9 °.

Šrouby vázání utahujte postupně a do kříže. Správně vystředěné vázání vůči snowboardu poznáte při pohledu zespodu na snowboard. Bota zapnutá ve vázání nesmí přesahovat na jedné straně více než na druhé. Pokud vám natočení vázání nevyhovuje, zvolte pro šrouby jiné pozice ve středovém disku a natočte celé vázání dle potřeby.

Nářadí pro seřízení a montáž snowboardového vázání

    Gravity Pocket Tool

    Gravity Pocket Tool

    250 Kč

      Gravity Driver Tool

      Gravity Driver Tool

      180 Kč

        Burton Bullet Tool

        Burton Bullet Tool

        700 Kč 875 Kč

        Další články z kategorie Poradna - snowboard

        Kalendář akcí

        Detailní kalendář »

        Přihlásit se

        Nepamatuji si heslo

        nebo

        Registrace

        Jazyk