×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

25. výročí značky Horsefeathers u nás

Novinky, Pořádané akce, Prodejna

1. prosince 2014 | 0 komentářů

Značka Horsefeathers letos slaví 25 let a slaví u nás! Přijďte se pobavit, nakoupit se slevou a ochutnat narozeninový dort.

Přijměte naše pozvání na narozeninovou party Horsefeathers, která se koná 8. 12. 2014 od 16:00 do 19:00 v naší prodejně v Brně. Čeká na vás narozeninový dort, dobře naladěný DJ Lucky a 25% sleva na Horsefeathers produkty pro všechny, kdo přijdou oblečeni v Horsefeathers.

Více o události zde.

Horsefeathers 25 let

Při příležitosti 25. výročí si pro vás Horsefeathers připravil limitovanou kolekci oblečení a doplňků, kterou můžete zakoupit i u nás.

Jak to všechno začalo?

Vše začalo v Britské Kolumbii v roce 1989, kde si parta středoškoláků, kterou víc než škola bavil skate, snowboard a punková muzika vymyslela vlastní značku Horsefeathers. Mimo Stewarta Carlsona, Joela DeVilleho patřil k zakladatelům také syn někdejších českých emigrantů Hanuš Salz. První designy vznikly v rámci hodin výtvarné výchovy a hodně z nich bylo takzvaně „na potom". Ježdění na snowboardu bylo tehdy přece jen důležitější.

Stewart Carlson v kanadské Britské Kolumbii v roce 1989

Po skončení studia v roce 1992 se parta rozjíždí do různých koutů a kanadská kapitola se uzavírá. Hanuš se přesouvá do Čech na gymnázium a zdokonaluje se v češtině. Tam se seznamuje s podobně smýšlejícím Pavlem Kubíčkem. Začínají spřádat plány, jak by se dalo na kanadskou kapitolu navázat. O rok později je na světě první kolekce Horsefeathers o padesáti tričkách a dvou set samolepkách. Většina je rozdána mezi kamarády.

Hanuš Salz a Pavel Kubíček v Plzni v roce 1992

Začátky bez internetu a mobilních telefonů jsou těžké, ale z dnešního pohledu i zábavné. Vše se řeší z telefonní budky a zboží se přepravuje ve vypůjčených autech. V roce 1995 otevírají v Plzni svůj první vlastní obchod. V roce 1997 přichází s první zimní snowboardovou kolekcí.

První snowboardová kolekce a kreslený katalog, 1997

Následuje poměrně strmý růst značky, ale kluci dělají, co je od začátku baví. Stále se věnují sportům, u kterých to všechno začalo. Jen dnes je značka o 25 let starší a prodává se napříč celou Evropou.

Evoluce loga Horsefeathers

Další články z kategorie Novinky, Pořádané akce, Prodejna

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk