×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Vans slaví 50 let!

Novinky

16. března 2016 | 0 komentářů

Kdo by neznal legendární značku Vans? “Vans Off The Wall” právě dnes slaví 50. výročí svého působení na trhu a my jí tímto srdečně gratulujeme!

Přesně před 50. lety, tedy 16. března 1966 otevřel Paul Van Doren malou rodinnou továrnu na výrobu obuvi v Aneheimu v Californii. V následujících 50ti letech se z tého značky stala světoznámá legenda a jeden z vůdčích skateových brandů udávající trendy nejen napříč skateboardingem a akčními sporty, ale i uměním, muzikou nebo street kulturou. Respect!!!

Video k 50. výročí značky

Na skateovém trhu vlastně omylem

Původním záměrem nebylo vůbec se soustředit na skateový trh, ale díky kvalitě tenisek a své strategické poloze na kalifornském pobřeží se Vans rychle rozšířil mezi skateboardovou kulturu. Vznikají tak legendární modely ERA - ve spolupráci se jmény skateové old school scény jako Staceyho Peralty a Tonyho Alvy, SLIP-ONS - na kterých se poprvé objevuje dnes již ikonický šachovnicový vzor, boty AUTHENTIC nebo SK8-Hi. Designy těchto bot předběhly svou dobu a s opravdu nepatrnými změnami se vyrábí a prodávájí po celém světě nejen napříč skateboardingovou kulturou dodnes.

Ikona akčních sportů, umění a hudební scény

V současnosti Vans prodává své boty, oblečení a doplňky ve více než 75 zemích světa a vlastní více než 450 originálních obchodů po celém světě. Vans patří mezi nejzásadnější action sportive a lifestylové značky. Velmi významně podporuje nejen skateboardingovou kulturu, ale i hudební, uměleckou, streetovou scénu a spoustu dalších akčních sportů. Pořádá jeden z nejvýznamnějších surfařských závodů the Vans Triple Crown of Surfing®, the Vans U.S. Open of Surfing, Vans Pool Party, Vans Warped Tour®... V Brooklynu a Londýně také již vyrostly 2 indoor skateparky a zároveň kluby House of Vans, vytvořené jako dějiště sportu a hudebních a kulturních událostí.

Přejeme úspěchy i do dalších let!

 

    Vans Authentic

    Vans Authentic

    725 Kč 1 450 Kč






    Další články z kategorie Novinky

    Kalendář akcí

    Detailní kalendář »

    Přihlásit se

    Nepamatuji si heslo

    nebo

    Registrace

    Jazyk