Flow - dvacet let na trhu

6. prosince 2016 | 0 komentářů

Probíhající sezóna je pro kalifornskou značku Flow už dvacátá! Od v garáži vyrobených prototypů vázání s odklápěcí patou uplynulo už spusta vody a technologická řešení vázání Flow patří k nejprogresivnější mezi všemi značkami na trhu.

První prototyp vázání Flow s revolučním způsobem nástupu do vázání přes odklápěcí patu se datuje někde kolem roku 1995.

Flow 1995

Flow se poprvé prezentovala v roce 1996 na sportovní výstavě ISPO v Mnichově. V první sezóně 1996/97 se podařilo prodat 15 000 kusů vázání.

Flow 1996

Značka si od začátku byla vědoma nutnosti dokonalé integrace snowboardového vázání a bot. V roce 1997 představuje tzv. "S-curve" - totožné prohnutí patky a zadní části boty. Bota sedí ve vázání jak ulitá.

Flow 1997

V roce 1998 došlo k zásadnímu technologickému posunu, kdy tkaných popruh jakožto součást systému zavírání paty (tzv. Power Triangle) byl nahrazen ocelovým lankem. Rok na to byla hliníková konstrukce základny a patky nahrazeno plastovou.

Flow 1998

Od roku 2002 nabízí značka kompletní kolekci snowboardového vybavení; kromě vázání a bot představila i kolekci čtrnácti snowboardů, včetně tří PRO modelů pro týmové jezdce. Značka se definitivně zabydlela mezi top snowboardovými brandy.

Flow 2002

Na to jak, vypadá kolekce Flow dvacet let od prvních prototypů, se můžete podívat zde.

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk