Otevřen nový wakeboardový cable park!

Novinky

2. prosince 2013 | 0 komentářů

U nás nepříliš rozšířený sport wakeboarding se zvedá a s ním i nově postavený cable park v Pasohlávkách u Brna. Pro nás, příznivce boardových sportů, je to možnost se zabavit i v létě.

Vlek se otevíral v červnu, ale už dlouho před tím bylo jasné, že budeme častým návštěvníkem. Už před otevřením jsme měli možnost se na vlek zajet podívat, protože jsme se stali sponzorem a při té příležitosti jsme polepili překážky značkami Hyperlite, Bern a Snowboard Zezula.
Už při pohledu na tento sport máte nutkání to vyzkoušet. Přes léto si v Merkuru zajezdilo nespočet nadšenců, kteří nikdy nestáli ani na snowboardu a podle reakcí byly vidět úsměvy.

Celkově v ČR i na Slovensku přibylo několik desítek aktivních jezdců, kteří tento sport vyhledávají den co den. Zrovna léto 2013 bylo obzvlášť povedené, protože vyšlo počasí a člověk mohl jet v podstatě kdykoliv.

Samozřejmě se s otevřením vleku počítalo, proto se v prodejně Snowboard Zezula rozšířila nabídka wakeboardového vybavení, které putovalo i na Merkur, aby bylo možné si ho vyzkoušet.

Největší akcí, která se uskutečnila na Merkuru je samotný opening, který se uskutečnil v srpnu a společně se značkou Mystic jsme pozvali několik předních jezdů v čele s trojnásobným mistrem světa Nickem Daviesem (UK). Na akci jsme se všichni těšili, protože ne každý den se můžete kouknout na jízdu většího profíka. S ním si v exhibici zajezdili i Marek ,,Murphy” Zach, Tomáš ,,Jádro” Jadrný, Patrik ,,Torpédo” Hanes a další. Na akci se přijely podívat desítky fanoušků a nadšenců, kteří si ji velice pochvalovali.

Na Facebooku vznikla i brněnská komununita wakeboardistů (Wakeboard crew Brno), kde se domlouvají výjezdy na Merkur nebo si jen vystavují zajímavé fotky a videa svých pojezdů. Ze začátku skupinu navštěvovalo pár lidí a v dnešní době je přihlášeno již 138 členů, což není zdaleka celkové číslo a stále přibývá. Pro začátečníky se může Merkur pochlubit i malým vlekem, kde se jezdec má šanci naučit základy před tím, než jde na ten velký.
Cable Park Merkur navštěvují i sousedi z Rakouska nebo Slovenska, se kterýma jsme se potkávali docela často.
Za zmínku stojí i natočený film Awake, o který se postarali kluci z Bratislavy. Ten se promítal jak na Openingu, tak i na různých akcích v Praze nebo Brně. Ohlasy k filmu jsou výborné, a tak není pochyb o dalších projektech a jiných, třeba i amatérských videích.

Zavíraní vleku se plánovalo na konec října, což se taky dodrželo i díky jezdcům, kterým nevadí studená voda. Pro tyto návštěvníky se vytvořila přímo na molu i malá sauna asi pro šest lidí, kterou jsme navštěvovali docela pravidelně. V takovém počasí se už neobejdete bez neoprenu, který je možné si i půjčit přímo na místě.
V dnešní době už je vlek zavřený a začátkem května se rozjede na plné obrátky. Když má někdo velkou chuť si zajezdit, je možnost vyjet do světa za teplem, kde jsou desítky cable parků stále otevřeny.

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk