×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Systémy rychlého utahování snowboardových bot

Poradna - snowboard

2. října 2018 | 0 komentářů

Klasická situace: mrzne až praští, vyndat ruce z rukavic už samo o sobě je velká námaha a ještě si se zmrzlými prsty šněrovat a utahovat tkaničky na botách... to nechceš! Co takhle zmáčknout kouzelný knoflík a jedním pohybem stáhnout celou botu? Joo! To chceš!

Hlavně rychle a pohodlně

Oproti klasickým tkaničkám mají systémy rychlého utahování bot především výhody jako pohodlnost, rychlost a prakticky nulová námaha při utahování boty, kterou ocení především dámy. Systémy nepovolí a stahují botu rovnoměrně. V naší nabídce najdete víc takových systémů rychlého utahování bot, tak se mrkněte a vyberte si ten, který by vám vyhovoval nejvíce!

1. BOA systém

Patří k nejrozšířenějším systémům utahování bot v našich končinách a jedná se vskutku o velmi pohodlnou a bezkonkurenční záležitost.
Bota se utahuje pomocí kovového lanka, které se navíjí na disk, jímž po směru hodinových ručiček otáčíte. Navíjení jde jako po másle, botu máte utáhnutou dřív, než řeknete borůvkový koláč. Stejné je to s vyzouváním - vysunete kolečko, lanko se samo zase pěkně odvine a vy už si jen skočíte do tenisek. Podrobnější článek o BOA systému můžete nastudovat zde.

Boty s BOA systém

2. Speed ​​Zone Lacing System

Speed Zone představuje lehký a rychlý způsob šněrování. Je tak výkonný, že vám umožní lepší odraz a reakci s menší námahou. Je prakticky nezničitelný a to je důvod, proč ho používají např. kaskadéři, hasiči nebo záchranáři. Tento systém utahování využívá firma Burton.

 

Boty se Speed ​​Zone Lacing System

3. TLS Twin Lacing System

Jde o dvouzónový rychloutahovací systém od značky Nitro. TLS používá tenké a superpevné tkaničky s jádrem z materiálu Dyneema a vysoce spolehlivý, automatický zamykací mechanismus.

Boty s TLS Twin Lacing System

Další články z kategorie Poradna - snowboard

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk