Zbyňův deníkový záznam z našeho Freestyle campu

Pořádané akce

26. února 2016 | 0 komentářů

Jak probíhal letošní Snowboard Zezula Freestyle camp a co se tam všechno dělo z pohledu jednoho z účastníků? To si můžete přečíst ve veselé eseji našeho brigádníka Zbyni!

Ve dnech 3. až 7. února 2016 proběhl Snowboard Zezula Freestyle camp v Deštném v Orlických horách. Náš příjezd byl naplánovaný na úterý, abychom vše stihli připravit a doladit nedostatky. Měli jsme obavy jak celý kemp proběhne, protože sněhové podmínky byly dost smutné. Ve středu dopoledne jsme našli chvíli na projetí parku a následně zaběhli za Prouzičem domluvit menší změny v programu, i když díky sněhovým podmínkám nebylo příliš možností. Každopádně kluci z Your Park Crew byli velice ochotní a dost kreativní, za což jim patří velký dík!

Hlavně poctivá příprava

Kolem 16té hodiny přijížděli první kempeři s rohlíkem od ucha k uchu - protože vědí, že právě začínají čtyři dny „doufejme“ plné snowboardingu a největší pohody se spoustou zážitků. Po večeři jsme se vzájemně představili, kemperům sdělili harmonogram na následující dny a pustili se do servisu boardů. To bylo jedině dobře, protože někdo jezdil úhel 0° - 0°, jinej si řekl, že u vázka nebude hrát roli pravá nebo levá noha, další měl skluznici jako kdyby ho tatík přivázal za tažný a do Deštné přivezl s deskou na nohách. Takže jsme rovnou rozpůjčovali naše test centrum značek Arbor, Gravity a Flow.

První den na svahu

Ve čvrtek ráno se vstávalo líp než krásně, počasí se umoudřilo a přes noc nasypalo dobrý dva krajíce chleba a vůbec nepřestávalo. Což znamenalo trošku horší podmínky na kopci, ale my se s tím poprali a pořádně se rozjezdili. Poté jsme zašli na oběd do místního srubu a následně se přesunuli do parku. No a jak již bývá zvykem, nikdo a nic není dokonalé, takže přichází první a (teď předbíhám) poslední vážný zranění kempu a to zlomená klíční kost při pokusu o beksajd boro a jelo se do Rychnova, tradááá! (Aldo buď dobrej). Ostatní kempeři zatím předváděli svoje skillz - někdo surfoval na sjezdovce, jiní v parku... no a co k tomu dodat? Z pohledu koučů se mají co učit, protirotace v ramenou je problém u 80 % jezdců. Podle dovedností se kempeři rozdělili do jednotlivých skupin, dali několik společných jízd s koučema a první den na sjezdovce byl tak nějak za náma. Došlo se na chatu, ti rozumnější dali sprchu a šlo se na véču. Dále byl na programu videocoaching, kde je vždy o zábavu postaráno nejen díky Rendovi, ale také samotným kemperům, že Oskare a Fílo? Roman zkušeně a srozumitelně vysvětlil, kdo co dělá špatně a jak se vyhnout základním chybám, abychom se někam posunuli. Domíno vysvětlil princip frýstajlu, jak na ollie, základní rotace a také proběhla přednáška jak správně vybrat snowboardovej komplet. Následovala volná zábava, jezdilo se na indoboardu, koukalo na snb videjka a poslouchala mjůzik.

 

Pátek v rytmu „beskyde beskyde“

Pátek ráno se klasicky posnídal tradiční obložený talíř – šunka, taveňák, máslo, džem, houska a šlo se jezdit. Samozřejmě bez pořádné rozcvičky pod kopcem by to nešlo. Celej den se jezdilo krásně, sníh z předchozího dne držel, takže se po nějakým tom čtvrtku dalo zajezdit i na přírodním. Slunko taky vůbec nelenilo a jelo na plno, takže nejvíc sanšajn. Většina kemperů už lítala po bednách a skocích, takže vzniklo i pár záběrů. No a pomalu jsme se přemístili na oběd do srubu pod sjezdovkou. Poté se pokračovalo opět do konce aneb „first chair last call“ bro! Někteří dávali stylový fróňa, dokonce i dva-sedm out nebo třeba tři-šest na malým kickru. Večer přednáška o první pomoci, dobrovolníci si vyzkoušeli masáž srdce na Edovi v rytmu „beskyde beskyde“ a šlo se na bazén. Později se využilo opět čerstvě napadaného sněhu, takže se šlo skejtovat na snowdecku. Po pár marných pokusech o flipa nebo ollie nejvíc překvapila Eliška, která nejenže vyhrála soutěž o nejlepší aquabelu, ale taky vzala tu desku, naskočila a pustila to z toho nejdelšího kopce co viděla a projela polovinu Deštné v dost velké kudle, fakt respekt!

Dáváme triky

Sobota na kopci byla trošku kratší, protože večer byl v plánu jib a ollie contest na osvětlené sjezdovce, takže oficiálně se jezdilo jen do dvou, ale kdo chtěl, drtil to až do konce. Většina se po druhé hodině přemístila na chatu dát chill. Oskar po cestě ve skibusu stýlnul drajvrovi majk a rozjel poctivou bohoslužbu. Taky nám dal takovou školu latiny, že všichni šli do kolen ave Maria. Následovalo jídlo a šly se ukázat skillz, jaký kdo nasbíral za uplynulé dny. Sešlo se spoustu lidí, vzájemně jsme se vyhecovali a kempeři mile překvapili, třeba Monča dala backtail 270 out, no hafoo! Samuel vytáhl takový ollie, div nelítaly podprsenky, že... no a šlo se to oslavit na výborný burger do nejlepšího baru přímo pod parkem. Postupně jsme se přesunuli na chatu a dali vyhlášení. Cenám se nevyhnul nikdo! Hlavně nejlepší riderz, největší progress, taky to boží ollie a best skilla na jib contestu. No a pokračovala volná zábava...

 

Tak zase za rok!

V neděli ráno se klasicky posnídalo, ti rychlejší se stihli i sbalit a šlo se na pár hodin ještě pojezdit. Ve 12 jsme to ukončili a přesunuli se na chatu dobalit poslední věci a „hurá“ domů! Vyrovnali jsme se s místním šerifkem za vzniklé škody a útratu v jeho příjemné krčmě, čímž moc děkujeme za jeho vstřícnost a doufáme, že se můžeme těšit na další návštěvu. Také bychom chtěli poděkovat Your Park Crew za top vyladěný park, koučům Rendovi, Romanovi, Fílovi, Domínovi a hlavně Vám, kempers! Bez Vás by to totiž vůbec nešlo!! Doufám, že se líbilo – vidíme se minimálně příští rok na kopci! Zdaréééc! 

Další články z kategorie Pořádané akce

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk