×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Kolaborace Phil Hackett × Horsefeathers

20. července 2020 | 0 komentářů

Horsefeathers pro letošní kolekci představil sérii triček, trenýrek, ponožek a skate desek s názvem Pickles vytvořených ve spolupráci s talentovaným ilustrátorem a skejtrem Philem Hackettem z Velké Británie.

Horsefeathers s Philem udělal také rozhovor o tom, jak se k ilustraci dostal a jestli se cítí se být víc umělcem, který skejtuje nebo skejtrem, který tvoří.

 

Ahoj Phile, mohl by ses nám na začátek v krátkosti představit?

Jmenuji se Phil Hackett, je mi 38 let. Žiji a pracuji v Burton on Trent, UK. Posledních 14 let se živím jako freelance ilustrátor.

Ilustrátor Phil Hackett a jeho tvorba

Jak bys svoje umění popsal jednou větou?

Pestré, zábavné, barevné, občas surrealistické, často obsahující skateboarding.

Byl jsi od odmalička tím dítětem, které si ve škole stále kreslilo, nebo ses k tvoření dostal až později?

Kreslím odjakživa. Moje máma má stále moje kresby z období, kdy jsem měl tři roky. Ve škole jsem měl neustále problémy kvůli čmárání a kreslení do všech učebnic!

Kdy nastal ten bod, kdy sis uvědomil „okej, tímhle se chci živit“?

Studoval jsem na Herefordské škole umění a designu, kde jsem vystudoval ilustraci. Během prvních týdnů nám představili ilustrátory, kteří svá díla publikovali v novinách, magazínech a knihách. Tehdy jsem se rozhodl, že chci dělat to samé. Vyrůstal jsem ve snaze stát se malířem, nebo něčím podobným, ale hned jak mě uvedli do světa komerční ilustrace, veděl jsem, že chci právě takovouhle kariéru.

Pickles

Kromě toho, že jsi umělcem, jsi také skateboarderem. Definoval by ses jako umělec, který skejtuje, nebo spíš jako skejtr, který tvoří?

Určitě jako umělec, který skejtuje. Když jsem byl mladší, skejtoval jsem každý den, ale teď mi to už nevychází. Častokrát mi do toho přijde práce a ani tělo už není tak pružné jako bývalo!

 

Skateboarding figuruje v mnohých z tvých děl. Je právě skateboarding tvojí oblíbenou tématikou a inspirací? Případně, co dalšího tě inspiruje?

Skateboarding je mojí múzou. Ilustrace související se skejtováním dělám jen zhruba poslední tři roky. Předtím jsem tvořil jen díla na objednávku pro knihy, časopisy apod. (což dělám doposud -  je to můj hlavní zdroj příjmu). Jednou jsem nakreslil skejtovou ilustraci – jen tak ze srandy. Hodil jsem to na Instagram a mělo to úspěch! To mě přesvědčilo, abych se tomu věnoval více. Je skvělé mít téma, které se dá důkladně zkoumat skrz ilustrace, ještě když jsem sám skateboarder a mám rozsáhlé znalosti ze světa skateboardingu. Skejty jsou pro mě jasnou volbou!

Je ještě něco jiného, čemu se rád věnuješ kromě umění a skateboardingu?

Rád jezdím na kole, poslouchám kriket v rádiu, vařím, čtu a chodím do hospody. Nic moc vzrušujícího, haha.

 

„Skateboarding je mou múzou.“ říká Phil Hackett, talentovaný freelance ilustrátor a skejtr z Velké Británie.


Philova tvorba na Instagramu @hackettillustration

Pojďme se teď podívat na tvoji spolupráci s Horsefeathers. Obsahuje trička, trenýrky, ponožky a skate desky. Proč jsi jako atribut do této spolupráce zvolil právě nakládané okurky?

Ilustraci s nakládanými okurkami jsem dělal už předtím. Designéři z Horsefeathers mě oslovili s tím, zda bych nevytvořil něco podobného. Bavili jsme se o tom, co by vypadalo dobře na skejtových deskách, jaký pattern by se hodil na ponožky apod. Myslím, že ve finále to funguje dobře, protože to je trochu jiné a nepředvídatelné.

Na čem momentálně pracuješ a jaké jsou tvoje vize do budoucna?

Momentálně pracuji na několika různých projektech. Hlavním z nich je série plakátů pro velkou společnost na výrobu skateboardových bot. V budoucnu bych chtěl mít ještě několik výstav (během posledních 3 let jsem vystavoval ve Velké Británii, Španělsku a v Itálii). Chtěl bych také zveřejnit můj 5. díl skateboardových ilustrací.

Philova tvorba na Instagramu @hackettillustration

Co bys vzkázal začínajícím umělcům?

Nesnažte se napodobit to, co je v umění a ilustraci moderní nebo aktuální. Trendy přicházejí a odcházejí. Vytvořte si svůj vlastní vizuální jazyk, takový, který je pro vás jedinečný.

    Horsefeathers Sidney

    Horsefeathers Sidney

    225 Kč 449 Kč



    Na závěr mám na tebe ještě tři rychlé otázky:

    1. Volná tvorba sám pro sebe NEBO tvoření na objednávku s daným tématem?

    Trochu od obojího! Je super mít úplnou svobodu pracovat na všem, co chci, ale stejně tak je fajn, když mi někdo dá instruktáž, která mě nasměruje pryč od mých obvyklých témat. Pomáhá mi to rozvíjet kreativitu.

    2. Kresba na papír NEBO digitální kresba?

    Kresba na papír - všechny moje ilustrace začínají svůj život jako kresby perem nebo inkoustem na papíře. Potom je přeskenuji do Photoshopu a vybarvím. Zkoušel jsem kreslit i na tabletu, ale vůbec mi to nesedlo.

    3. Street skateboarding NEBO skatepark?

    Určitě street. Když jsem vyrůstal, v mém okolí nebyly žádné skateparky nebo rampy, takže jsme všichni jezdili street. Z tohoto důvodu jsem měl vždy blíže k ježdění streetu.

     

     Kolekci Pickles z kolaborace Horefeathers a Phila Hacketta najdete zde.

    Kalendář akcí

    Detailní kalendář »

    Přihlásit se

    Nepamatuji si heslo

    nebo

    Registrace

    Jazyk