×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Neopren O'Neill Youth Reactor II Back Zip 2 mm Spring  graphite/dayglo

Kolekce jaro 2024

Neopreny Reactor prošly opět vylepšením a jsou připraveny vydat se s tebou vstříc další nabité sezóně. Dětské modely nabízejí stejně kvalitní… detailní popis

1 560 Kč

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve středu 3. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Dětský neopren O'Neill Youth Reactor ll Back Zip 2mm S/S Spring

Neopreny Reactor prošly opět vylepšením a jsou připraveny vydat se s tebou vstříc další nabité sezóně. Dětské modely nabízejí stejně kvalitní materiály a konstrukci, která dětem umožní se pohodlně pohybovat. Řada Reactor představuje ideální kombinaci výkonu a odolnosti v cenově dostupném balíčku.

Specifikace

  • BackZip - zádový zipový systém nabízející jednoduché oblékání i svlékání
  • Wind-Proof Smoothskin - jemný, větruodolný povrch
  • Strategic Seam Placement - strategické umístění švů pro ještě větší pohodlí
  • Adjustable Single Seal Collar - přizpůsobitelný límec s těsněním
  • Kapsa na klíče
  • UltraFlex - vysoce elastický, jemný a prémiový neopren pro skvělý pocit, flexibilitu a výkon
  • Flatlock Stitched Breathable Seams - prodyšné a odolné švy, nejpopulárnější metoda šité konstrukce, u stehu se používají 4 jehly a 6 nití, což vytváří velmi pevné prošití, není ale určen pro extrémně chladné podmínky.
  • Tloušťka neoprenu 2 mm - ideální pro teploty 18-20 °C
Neopren O'Neill Youth Reactor II Back Zip 2 mm Spring graphite/dayglo 2024

Tabulka velikostí

4 6 8 10 12 14 16
A VÝŠKA JEZDCE (cm) 118-126 126-133 133-141 141-147 147-155 155-163 163-170
B OBVOD HRUDNÍKU (cm) 58-64 62-67 66-71 71-76 74-79 79-84 84-89
C OBVOD PASU (cm) 51-56 55-60 58-64 58-64 64-69 69-74 71-76
 

Jak si vybrat neopren?

Kvalitní neopren by měl být součástí výbavy každého wakeboardisty nebo vyznavače jiných vodních sportů – ale víš jaký si vybrat? Tímhle článkem ti usnadníme rozhodování!

Ochrana před prochladnutím, oděrem a slunečním zářením

Základní funkcí neoprenu je tepelná ochrana. Neoprenová kombinéza chrání jezdce nejen před prochladnutím, kdy teploty nejsou zrovna ideální ke koupání, ale také před oděrem a slunečním zářením. Protože voda spolu s větrem tělu odebírá teplo odpařováním, má smysl se neoprenem chránit před prochladnutím i při teplotách nad 20 °C. V teplém počasí, kdy se potřebujeme pouze chránit proti slunečnímu záření, je možné použít také lycru, tedy trička s dlouhým nebo krátkým rukávem. Lycry jsou vyrobené z vysoce kvalitní rychleschnoucí textílie.

Pro správnou tepelnou funkci je důležitá velikost neoprenu

Neopren pracuje tak, že zachytává a udržuje slabou vrstvu vody mezi ním a tělem. Naše tělo tuto vrstvu vody ohřeje a tím nám je v neoprénu krásně teplo. Neopren by tedy měl být pohodlný, ale zároveň těsný. V opačném případě se při ponoření nebo setkání se s větší vlnou dostane dávka ledové vody na záda... A to fakt nechceš!

Do letního počasí tenčí, do chladného silnější neopren

Neopren je vyroben z tenkého chloroprenového kaučuku, neoprenu, který má termoizolační vlastnosti. Používané tloušťky materiálu jsou od 2,5 mm do 6 mm. Obecně platí, že silnější materiál je určen do chladnějšího počasí a naopak. Neoprenů existuje celá řada. Základní rozdělení je následující:

2 základní typy neoprenů

Plná délka bývá jednoduše využívána v chladnějším období či podmínkách. Krátký oblek spíše v letním období, v závislosti na teplotě vody. Krátký oblek pokryje kromě trupu i paže a stehna a je zde tedy lepší pohyblivost končetin.

Vybírejte ale také podle svých subjektivních pocitů

Kombinací střihů existuje celá řada: plavkový, s dlouhým rukávem a krátkými nohavicemi, s tříčtvrtečními nohavicemi či plavkový s dlouhým rukávem. Výběr neoprenu je proto velice subjektivní v závislosti na tom, zda-li vám bývá zima spíše na horní polovinu těla, nebo obráceně, v čem se cítíte lépe, v jakých podmínkách budete nejčastěji jezdit apod.

Jak se tloušťka neoprenu udává a kde ji najdu

Tloušťka je základní údaj a najdeme ji v popisu nebo i názvu neoprenu. Tloušťku neoprenu může udávat pouze jedno číslo (např. 3). Můžeš však narazit i na zápis ve formátu 5/4 nebo 6/4/3.

Tloušťka 3: neopren je všude stejně tlustý, v tomto případě 3 mm.
Tloušťka 5/4: první údaj je tloušťka na trupu (tedy 5 mm) a na kritických místech jako jsou ramena, ledviny apod. Druhý údaj platí pro zbytek těla, tedy končetiny (v tomto případě 4 mm).
Tloušťka 6/4/3: tato třímístná kombinace dává informaci o tloušťce 6 mm na tělo, 4 mm na nohy a 3 mm na ruce.

Letní neopreny jsou většinou s tloušťkou do 3 mm a jsou vhodné spíše do teplé vody a počasí s teplotami nad 18 °C.
Zimní se označují zpravidla neopreny s tloušťkou 4/3, 5/3, 6/4/3. Bývají částečně nebo zcela pogumované. Označení zimní neznamená, že se jedná o neopren určený na zimu, ale spíš na jarní, podzimní a u nás i letní podmínky s teplotami vzduchu a vody okolo 10-20 °C.

Jaký neopren do jakých teplot?

Ideální je kombinace šitých a lepených švů

Šitý šev je jednoduše jenom šitý. Po šití zde tedy zůstanou malé vpichy po jehle. V tomto místě může protékat malé množství vody. Lepený šev je kompletně zacelený gumovým páskem, voda tedy nemá šanci proniknout. Nejlepších tepelných vlastností dosahují neopreny s kombinací šitých a lepených švů. Podlepený šev má zároveň také vyšší pružnost než pouze šitý.

A to nejdůležitější na závěr. Když už máš tohohle mazlíka doma, je potřeba se o něj umět starat. Jak během sezóny, tak i v zimě, kdy odpočívá ve skříni. Mysleli jsme i na tohle a máme pro tebe článek se základníma radama, jak se o svůj neopren starat jako profík!

O'Neill Youth Reactor II Back Zip 2 mm Spring graphite/dayglo

Neopren O'Neill Youth Reactor II Back Zip 2 mm Spring

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk