×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Pumpa na paddleboard Star Star 7 12V 16psi

Elektrická pumpa pro nafouknutí paddleboardu, která zobrazuje aktuální tlak na displeji a automaticky se vypne při dosažení nastaveného tlaku. … detailní popis

1 900 Kč

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.
ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Pumpa Star 7 12 V 16 psi

Elektrická pumpa pro nafouknutí paddleboardu, která zobrazuje aktuální tlak na displeji a automaticky se vypne při dosažení nastaveného tlaku.

  • Napájení 12 V DC – lze připojit do autozapalovače
  • Tlak až 16 psi
  • Nastavování tlaku tlačítky
  • LCD displej zobrazující aktuální tlak
Pumpa na paddleboard Star Star 7 12V 16psi

Fenomén jménem paddleboard

Paddleboarding je opravdu sport pro všechny: jak pro mladé, tak celou rodinu, je skvělou doplňkovou aktivitou pro sportovce a hodí se na rybník, jezero, moře i řeku. V posledních letech se paddleboarding začal těšit opravdu velké oblibě napříč všemi generacemi a my ti řekneme proč!

Paddle je skvělý na sport i relaxaci

Paddleboarding neboli SUP (Stand Up Paddle) vznikl na Havaji jako pomocný sport pro výuku surfingu. Aktuálně se jedná o nejrychleji se rozvíjející boardový sport, a to díky hned několika faktorům.

Největší výhoda spočívá hlavně v možnostech, které paddleboarding nabízí. Nepotřebuješ k němu moře, vítr ani jiné, v naší geografické poloze těžko dostupné, podmínky, ale postačí pouhopouhý rybník či řeka, a naprosto dokonalá zábava může začít!

Nafukovací prkno sbalíš na záda

Velkým plusem paddleboardingu je fakt, že se jedná o bezpečný sport. Nehrozí u něj vážné úrazy, ale u dětí je samozřejmostí záchranná vesta. Atraktivita sportu spočívá také bezesporu v tom, že ho zvládne dítě i člověk v důchodovém věku. Dokonale si ho tedy společně užijí celé rodiny. Paddleboarding navíc není nijak drahý, pro nedělní rodinný výlet tak nemusíš sahat hluboko do kapsy. A pro vyzkoušení není ani nutné výbavu pořizovat, paddleboardy lze vypůjčit ve většině rekreačních oblastí s vodními plochami.


Kompletní sbalená sada váží cca 15 kg, zvládnete ji přinést na zádech!

Moderní výrobní postupy a nafukovací technologie umožňují přes tři metry dlouhé prkno sbalit i s teleskopickým pádlem a pumpou do batohu, kompletní vybavení si tedy můžeš přinést doslova na zádech.

Jaký tvar prkna zvolit?

Paddleboard nabízí širokou škálu disciplín: od rekreačních projížděk na klidných hladinách přes delší túry, rychlostní závody, až po sjíždění mořských vln. Tvary a velikosti prken se samozřejmě liší podle disciplíny, stejně jako je tomu třeba u snowboardingu, skateboardingu nebo surfingu.

Nejrozšířenějším tvarem paddleboardů je allround. Jedná se o prkna určená pro rekreační ježdění. Jsou dostatečně stabilní a jejich délka se volí podle váhy jezdce. Rozměry se nejčastěji pohybují mezi 300 až 330 cm, co do délky, a 75 až 85 cm, co do šířky.


Nejuniverzálnějším tvarem paddleboardů je tzv. „allround“.

Paddleboardy vhodné pro delší vyjížďky po klidné vodě patří do kategorie touring. Tato prkna jsou dlouhá a mají užší špičku, díky tomu lépe drží směr a jsou rychlejší.

Pokud bys chtěl vyzkoušet paddleboard v mořských vlnách, zvol tvar wave. Díky většímu prohnutí těchto plováků budeš při jízdě obratnější. Wave paddleboardy lze v českých podmínkách použít i pro lehčí jezdce, ženy nebo děti.

Zatím okrajovou disciplínou, která ovšem získává stále více příznivců, je race paddleboarding. Prkna používají výkonnostní sportovci, vhodná jsou i pro kondiční ježdění.

Výběr pádla

U teleskopických pádel, skládajících se buď ze dvou nebo tří dílů, lze nastavit délku, takže vám postačí jedno pádlo pro celou rodinu nebo partu. Délka pádla by měla být zhruba o 10 až 20 cm delší, než výška tvojí postavy. Délka pádel se pohybuje v rozmezí 170 až 220 cm. Pádla se vyrábí z co nejlehčích a zároveň odolných materiálů: z hliníku, plastu, sklolaminátu a ta nejlepší pádla pak z karbonu. Pádlo není podélně zcela rovné, list pádla svírá s rukojetí tupý úhel.


Pádlo by mělo být přibližně o 20 cm delší než je výška postavy.

Nafouknutí paddleboardu

K nafouknutí paddleboardu potřebuješ pumpu, která je buď součástí kompletu „prkno + pádlo + pumpa“, nebo je třeba ji dokoupit zvlášť. Každopádně celý tento set se vejde do jednoduchého batohu, dodávaného zpravidla s prknem.

Po rozbalení prkna nasadíme hadici od pumpy k ventilu prkna. Ventil má pojistku, takže vzduch z prkna po sundání hadice neuniká.

Zhruba po třech až pěti minutách je hotovo; nafukování opravdu nezabere moc času a nemá nic společného se zdlouhavým nafukováním vodních lehátek – tak, jak to někteří známe z dovolené v Chorvatsku.

Na spodní část je třeba ještě připevnit pomocí šroubu středovou ploutev; bez ní by prkno nedrželo směr.

Cennosti vozte ve vodním vaku

Cennosti jako telefon, doklady nebo foťák se doporučuje uschovat do nepromokavého vaku. Ty se dnes nabízí v různých objemech, od malých pětilitrových až po šedesátilitrové; Ty největší jsou určené spíš na dlouhé túry a vejde se do nich veškeré kempovací vybavení.

Co na sebe?

No a hurá do vody! Na prkně se zpravidla stojí naboso nebo v neoprénových botách, které hřejí. Určitě využijete sluneční brýle, nejlépe opatřenými polarizačními skly. Tyto modely si nejlépe poradí s ostrými odlesky na hladině. Jako pokrývku horní části těla je nejlepší zvolit rychloschnoucí lycrová trika, často vybavená UV filtrem proti slunečnímu záření.


Lycrové triko, kšiltovka, brýle proti slunci – nezbytné doplňky pro paddleboarding.

Nejpohodlněji se budeš cítit v plavkách nebo boardshortkách. Ty by měly být co možná nejpružnější, „strečové“. Možná se při jízdě na paddleboardu budeš zpočátku cítit nejistě, ale věz, že po několika minutách získáš jistotu a sport si začneš užívat naplno. Vyzkoušejš ho, je to SUPer!

Bezpečnost a výbava

Při sjíždění řek a divokých vod bys neměl zapomínat na helmu a vestu; pro děti a slabší plavce by vesta měla být naprostou samozřejmostí na jakékoliv vodní ploše. Aby ti paddleboard v peřejích nebo silném proudu neuplaval, můžeš použít speciální SUP leashe.

Napoprvé je lepší si vyzkoušet stabilitu na této hračce vkleče, nastupovat z mělčiny či mola a zkusit třeba prvně pádlovat rukama, poté vyzkoušet pádlo a pak už si jen stoupnout a paddleboarding si zamilovat.

Vyfouknutí a sbalení paddleboardu

Paddleboard vytáhni z vody, polož horní stranou dolů tak, aby prkno neleželo na ploutvi – ta by se mohla totiž zdeformovat. Nech prkno oschnout, zatím se můžeš převléknout do suchého. Na to skvěle poslouží froté ponča – nepotřebuješ totiž převlékací kabinku, ani třetí ruku pro přidržení osušky kolem pasu!

Z paddleboardu nejdříve odšroubujeme středovou ploutev.

Na boční ploutve nasadíme nafukovací „rukávky“ (nejedná se o klasické dětské nafukovací rukávky, ale vypadají hodně podobně). Ty slouží k tomu, aby se plastové ploutve tíhou a horkem ve sbaleném stavu nepoškodily.

Pomocí stejného ventilu jako pro nafouknutí paddleboard i vyfoukneme.

Vyfouknutý paddleboard pak balíme od paty ke špici.

Do obalu/batohu, který bývá zpravidla součástí sady, sbalíš kompletně prkno, pádlo i pumpu!

V naší nabídce najdeš paddleboardy od značek F2 nebo Skiffo. A nebo se rovnou zastav k nám na prodejnu v Brně, rádi ti s výběrem pomůžeme!

Star Star 7 12V 16psi

Pumpa na paddleboard Star Star 7 12V 16psi

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk