ORTOVOX AVABAG LiTRIC: Nová éra lavinové bezpečnosti

Novinky, Poradna - splitboard, Poradna - lyže

28. listopadu 2023 | 0 komentářů

Od roku 1980 je cílem značky ORTOVOX chránit vyznavače alpských sportů. Se svým novým elektronickým airbagovým systémem představuje zásadní milník v lavinové bezpečnosti.

V zimní sezóně 23/24 posílí ORTOVOX svou pozici předního odborníka na bezpečnost horských sportů dalším milníkem. Ve spolupráci s kanadskou značkou Arc’teryx vyvinula jihoněmecká společnost airbagový systém pro lavinové batohy, který nastavuje nová měřítka: LiTRIC je elektronický, lehký, intuitivní, spolehlivý, udržitelný, flexibilní a 100% vyráběný v Bavorsku.

    ORTOVOX AVABAG LiTRIC Tour 30

    ORTOVOX AVABAG LiTRIC Tour 30

    28 499 Kč 29 999 Kč

      ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour 40

      ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour 40

      29 449 Kč 30 999 Kč

        ORTOVOX Avabag LiTRIC Freeride 26 S

        ORTOVOX Avabag LiTRIC Freeride 26 S

        26 999 Kč 29 999 Kč

         

        Řada AVABAG LiTRIC od ORTOVOX zahrnuje specifické modely TOURING a FREERIDE, které lze s LiTRIC BASE kombinovat pomocí modulárního systému ZIP-ON.

        Největší přednosti nového systému

        Elektronické ovládání a napájení= žádné cartridge, žádné omezení cestování

        Systém lze plně nabít za cca 25 minut pomocí USB-C a aktivaci lze testovat libovolněkrát, aniž by přibyly další náklady, jak je tomu u původního systému aktivační jednotky s cartridge se stlačeným plynem. To, že se nový systém objede bez cartridge, znamená více místa v batohu, nižší hmotnost celého batohu, odpadá ekologická likvidace nebo opětovné plnění cartridge, už nehrozí žádné omezení při cestování.


        Lehká váha

        LiTRIC je s hmotností pouhých 1 100 gramů jedním z nejlehčích airbagových systémů na trhu – díky chytrému designu, ultralehkému airbagu a superkondenzátorům místo cartridge.

        Intuitivní ovládání a snadné balení

        LiTRIC AVABAGS se extrémně snadno používají: LED displej na batohu ukazuje úroveň nabití systému; nožní popruh je připojen k dalšímu popruhu pomocí karabiny; ergonomicky nastavitelná aktivační rukojeť s bowdenem chrání před falešnou aktivací jednoduchým otočením o 180°; 150 litrový airbag je vyroben z dvouvrstvého materiálu, který lze snadno sbalit do komory batohu; nový systém zavírání zabraňuje prasknutí kapsy airbagu bez ohledu na to, jak je batoh plný.

        Spolehlivé a odolné

        Systém LiTRIC má certifikaci TÜV, lze jej aktivovat vícekrát a jedno nabití vystačí minimálně na dvě aktivace. Jeho provozní doba při zapnutí je cca 60 h (30 dní při vypnutí), což umožňuje vícedenní výlety bez nutnosti dobíjení. Kombinace superkondenzátorů a extrémně chladu odolné, lehké 25 gramové lithium-iontové baterie zaručuje bezpečný provoz s úsporou zdrojů. A radiální vysoce výkonný kompresor s axiálním difuzorem naplní airbag za čtyři sekundy.

         

        Videonávod k použití lavinových batohů s technologií LiTRIC:

          ORTOVOX Avabag LiTRIC Freeride 26 S Zip

          ORTOVOX Avabag LiTRIC Freeride 26 S Zip

          2 879 Kč 3 199 Kč

            ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour 30 Zip

            ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour 30 Zip

            2 879 Kč 3 199 Kč

              ORTOVOX Avabag LiTRIC Zero 27

              ORTOVOX Avabag LiTRIC Zero 27

              25 641 Kč 28 490 Kč

               

               

              Řada AVABAG LiTRIC

              Modely batohů TOURING (40, 30, 36S a 28S) jsou perfektně navrženy pro lyžařské túry: velmi pohodlné, vyrobené z lehkých, ale odolných materiálů, mají obvodový zip, držák na cepín a úchyty na lyže, splitboard a lana. Základna je také kompatibilní s Freeride zipy.

              Díky COMFORT BACK SYSTEM obepínajícímu tělo nabízí FREERIDER (28, 18, 26S a 16S) vynikající střih a volnost pohybu. Mezi funkce patří zapínání na lyže, snowboard a cepín, stejně jako držák na helmu a rychlý přístup do hlavní komory. Základna je také kompatibilní s cestovními zipy.

              Součástí kolekce je také AVABAG LiTRIC Zero 27, vysoce technický batoh, který váží pouhých 1 970 gramů! Zaměřuje se na to podstatné: minimální hmotnost, maximální bezpečnost. A poskytuje nejen dostatek místa na balení, ale nabízí také všechny důležité funkce, jako je kompatibilita hydratačního systému a možnosti uchycení lyží, cepínu a hůlek. Zero 27 není kompatibilní se zipy.

              ZIP-ON systém ORTOVOX

              Pro maximální všestrannost – od krátkých freeridových výletů až po vícedenní túry – ORTOVOX vytvořil zipový systém, který umožňuje flexibilní kombinaci LiTRIC Avabags.

              LiTRIC BASE – sestávající ze zádového systému, ramenních popruhů, bederního pásu a airbagu LiTRIC – je k dispozici ve dvou variantách, z nichž každá je speciálně navržena pro zamýšlené použití: TOUR a FREERIDE. Každá je k dispozici ve dvou délkách zad a lze je kombinovat se všemi čtyřmi zipovými komorami stejné délky zad pomocí bezpečného zámkového systému.

              Všestranná TOUR BASE je velmi pohodlná pro dlouhé výstupy a kombinuje nízkou hmotnost s vynikající stabilitou. Díky technologii CLASP back – širokému, flexibilnímu bedernímu pásu a měkkým ramenním popruhům – FREERIDE BASE sedí extrémně bezpečně a nabízí naprostou svobodu pohybu. Je kompatibilní s chráničem zad CLASP.

              Videonávod k použití systému ZIP-ON:

               

              Stručný přehled faktů o LiTRIC:

              • Plné nabití při zapnutí - 2 aktivace během cca 60 h
              • Plné nabití při vypnutí - připraveno k použití cca 30 dní
              • Baterie: lithium-iontová baterie 3,7 V / 2000 mAh / 7,4 Wh 
              • Povolená provozní teplota: -30 °C až 45 °C
              • Povolená teplota při nabíjení: -20 °C až 45 °C
              • Životnost produktu: 50 aktivací
              • Hmotnost systému: cca 1100 g (systém LiTRIC)
              • Objem airbagu: 150 l
              • Záruka: 2 roky; 5 let od registrace produktu
              • Výroba: 100% v Bavorsku, jižním Německu
              Další články z kategorie Novinky, Poradna - splitboard, Poradna - lyže

              Kalendář akcí

              Detailní kalendář »

              Přihlásit se

              Nepamatuji si heslo

              nebo

              Registrace

              Jazyk