×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

Novinky

6. března 2023 | 0 komentářů

Vašek Čajka z Freeride.cz si vzal do parády freestyle desku Arbor Draft s vázáním Hemlock. Prohnal tohle zábavný náčiní po railech, kickerech a dalších překážkách rakouského Absolut Parku a tady jsou jeho dojmy.

Otestovat si nějaký snowboard Arbor jsem měl vysněné už nějaký ten pátek a koncem ledna jsem si to díky naší spolupráci se SNOWBOARD ZEZULA odškrtnul v rakouském „APéčku“ a Zillertalu, kam jsem společně s Freeride.cz „kámkem“ Štěpánem Košíkem vyrazil.

Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

Absolut Park je jedno z nejlepších míst v Evropě, kde každoročně budují skvělý snowpark plný poctivých railů, zábavných cornerů a opravdu příjemných kickerů. Prostě to nejlepší místo, kam se český rider může vydat za pořádným freestyle snowboardingem. Pro mě to byla ještě ke všemu ta nejlepší příležitost otestovat skvělou freestylovou desku Arbor Draft v kombinaci s barevně laděným vázáním Arbor Hemlock boss dog.

    Arbor Draft Camber

    Arbor Draft Camber

    8 393 Kč 11 990 Kč

      Arbor Hemlock

      Arbor Hemlock

      4 515 Kč 6 450 Kč

        Arbor Hemlock

        Arbor Hemlock

        4 515 Kč 6 450 Kč

        Ovšem první seznámení jsme si dali ještě den před odjezdem do AP v Zillertalu, kde nám celý den svítilo sluníčko a dokonce jsme si tam našli i zábavný Fun Park s easy překážkami na nějaké ty první triky.

        Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Já osobně si ve snowparku poslední dobou nejvíce užívam cruising a prožívání každého triku, ať už je to jen obyčejné fifty nebo třeba i poctivá dvojka do nějakého toho pěkného railu. V tomhle přesně jsme si s Draftem sedli a stali se z nás nejlepší kámoši hned při prvním skluzu. Nejen že jsem mohl dráždit každý rail v parku s agresivitou neuspokojeného puberťáka, ale zároveň díky Grip Techu prožíval každý carvinogvý oblouk mezi jednotlivými sekcemi.

        Tady bych se chtěl na chvíli pozastavit, protože jestli mě něco vážně zaujalo, tak to byla tahle technologie zvlnění hran. Slyšel jsem o tom spoustu, od negativních „hejtů“ se slovy, že to nefunguje a je to naprosto zbytečné, až po pozitivy zalité básničky plné lásky a zalíbení. Já osobně jsem tomu moc neveřil, ale parto, měním názor! Opravdu to funguje a v každém oblouku na sjezdovce jsem cítil tolik důvěry jako nikdy před tím! Prostě to zařízneš a drží to jako přibité.

        V kombinaci se System Camberem to bylo to nejlepší kombo plné popu a reaktivity! Nevím jak vy, ale pro mě je ten Camber stále to nejvíc, co na prkně můžu mít. Ostatní typy prohnutí samozřejmě taky fungují, ale pokud člověk umí, tak bych do ničeho jiného nešel. Camber totiž funguje všude- na sjezdovce, ve snowparku a v prachu taky nezklame. Na takovou tu jednu All-mountain desku je to ideálka.

        Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Druhý den už nás čekal zmíněný Absolut Park, kde jsem si s prknem dal tu pravou seznamovačku. Snowpark byl i přes letošní nepřízeň počasí fakt skvělý a plný těch nejkreativnějších překážek. Jednou z nich byl i tento „vlnka“ rail, který se rozhodně stal mojí nejoblíbenější překážkou celého snowparku. Vznikl ve spolupráci s rakouským snowboardistou Dominikem Wagnerem, který do něj vložil svojí duši a navrhnul vážně příjemné zabradlí. Já si na něm odškrtnul alespoň fifťana a nose slide, ale pro odvážlivce je tam stále hodně místa k projevení skillu.

        Dalším místem, kde jsem se na Draftu opravdu vyřádil, byly kickery. Na těch už jsem si nějaký ten rok pořádně nezalítal. I když nejsem žádný letec, ale spíše takový orel Eddie na snowboardu, tak jsem se na skocích cítil opravdu komfortně. Snowboard sice na první pohled vypadá spíše jako volba ortodoxního jibbera, jenže na těch skocích dokáže potěšit úplně stejně a já si na něm užíval jednu troječku za druhou v místní medium lajně.

        Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Snowboarding je hlavně o zábavě, ale neměli bychom zapomínat ani na to nejdůležitější, bez čeho si ve snowparku určitě nezajezdíme, a tím je životní prostředí. Arbor Snowboards se o něj opravdu starají! Nejen, že vyrabí své snowboardy 100% ze solární energie, ale podílí se i na zalesňovací aktivitě v akáciových lesích na Havaji, kde vrací přírodě to, co si od ní berou.

        Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Co mě na snowboardu Arbor Draft nejvíce bavilo

        • hravost
        • agresivita v obloucích a při odrazech
        • pocit kontroly díky Grip Techu
        • Pop a reaktivita díky Camberu
        • skvělý design ladící s vázáním
        • skvělé strapy na vázání, které dokonale obepnou botu
        • Bow Strap, patentovaná technologie, díky níž lze horní strap při obouvání dát bokem

        Test freestylové mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Díky za váš čas a běžte jezdit dokud to ještě jde. Pokud přemýšlíte nad nějakým novým prknem, tak bych se Draftu určitě nebál! Za mě je to jedna z těch nejlepších desek, které jsem mohl otestovat a ještě ke všemu je teď za skvělou cenu!

        Kompletní snowboardová nabídka Arbor

        Další články z kategorie Novinky

        Kalendář akcí

        Detailní kalendář »

        Přihlásit se

        Nepamatuji si heslo

        nebo

        Registrace

        Jazyk