Pátek 28. listopadu: Movember snídaně u nás!

Novinky

18. listopadu 2014 | 0 komentářů

Úkolem hnutí MOVEMBER, které vzniklo jako malá spontánní akce v Austrálii v roce 2003, je měnit pohled na mužské zdraví. Každoročně v listopadu vyzývá muže z celého světa, aby si vypěstovali knír, pomáhali získat finanční prostředky a zvýšili povědomí o nebezpečí rakoviny prostaty a varlat. Co s tím máme společného?

Česká republika se řadí mezi země s nejvyšším výskytem nádorových onemocnění v Evropě i ve světě. Každé čtyři hodiny zemře v České republice na rakovinu prostaty jeden muž. Rakovina prostaty je nejběžnější formou rakoviny v mužské populaci v České republice. V České republice je s touto chorobou diagnostikováno každoročně 5 000 mužů, což odpovídá počtu 13 denně. Každoročně zemře na rakovinu prostaty v České republice 1 600 mužů. Pěstováním nebo podporou pěstování kníru v měsíci listopadu nazývaného MOVEMBER (z anglického November / listopad a Mo, Moustache / knír) pomáhají každoročně účastníci zvyšovat povědomí o prevenci. Z každého účastníka se díky kníru na tváři stává chodící billboard. Současně ve svém okolí mimo základní myšlenky akce pomáhá získávat prostředky na prevetivní programy boje s rakovinou prostaty.

Značka Horsefeathers je již potřetí oficiálním partnerem akce. V loňském roce díky všem akcím a partnerům věnovala na konto Movemberu neuvěřitelných 167 443 Kč a tím obsadila první místo v žebříčku skupin přispívajících na boj s rakovinou prostaty. Podstatná část byla získána prodejem speciální série produktů, jejichž výtěžek je věnován na konto Movemberu, odkud se po přerozdělení vrací do mateřských zemí. V Čechách prostřednictvím nadace Muži proti rakovině. Movember produkty lze zakoupit i u nás.

Již potřetí v řadě uzavírá značka Horsefeathers měsíc kníru Movember oblíbenými a navíc úspěšnými snídaněmi. Movember snídaně je vždy poslední listopadový pátek, který letos připadá na 28.11. Ke kávě v MO hrnku dostanete i letos v každém obchodě bonusové snídaňové menu. Přijďte si užít uvolněnou atmosféru pátečního dopoledne a zároveň podpořit dobrou věc. Výtěžek snídaní jde na konto Movemberu.

Těšíme se na vás. Kníru zdar!

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk