×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Burton - behind the scene

Novinky

16. ledna 2017 | 0 komentářů

Nahlédněte do zákulisí jednoho z největších leadrů na trhu se snowboardy - rodinné firmě a zároveň světovému výrobci - Burton snowboards!

Zrozeno z vášně pro snowboarding

Přes 40 let existence firmy a vývoje výrobních procesů mluví samo za sebe. Za zrodem stojí Jake Burton Carpenter. Značku založil v roce 1977 v Burlingtone ve Vermontu z čisté lásky pro tento sport a tato filozofie značky trvá dodnes. Inspiroval se Shermanem Poppenem, který vyrobil první snowboard "snurfer" a Jake v garáži potom vyrobil svůj první Burton snowboard. Firma Burton nejenže vyrábí špičkové snowboardové vybavení, ale díky její velké podpoře se snowboarding pomohl legimitizovat jako plnohodnotný sport.

Craig’s R&D factory

Je hlavní výrobní centrum Burton snowboards v Burlington ve Vermontu, kde dochází k vývoji, testování a výrobě. Craig Kelly byl významný snowboardista, čtyřnásobný světový šampion, který se hodně zasloužil o rozvoj snowboardingu jako sportu a hlavně díky jeho inženýrským shopnostem ve spojení spolu s reálnými zkušenostmi přinesl mnoho inovativních technologií do vývoje produktů. Craig zahynul v roce 2003 pod lavinou a Jake ponechal jméno v názvu továrny pro uchování jeho památky. Továrna je schopna vyrobit až 1000 snowboardů denně, ale zaměřuje se spíše na desky v malých sériích. V ostatních výrobnách po celém světě neustále probíhá globální kontrolní audit, aby byly dodržovány přesně ty postupy, které vyvinuly vývojáři v Craig’s R&D factory.

Vše co se vyrobí v Burton, začíná na horách

Vše vzniká na kreslícím prkně spojením nápadů lidí z týmu, riderů a inženýrů. Jakmile se vyrobí prototyp, okamžitě se s ním jde na sníh, testuje se v praxi a ihned upravuje a vylepšuje. Toto rychlé propojení výroby a testování je jedno z tajemství úspěchu kvality a špičkového vývoje produktů. Cílem bylo, je a bude umožnit co nejlepší jízdu.

Chcete vidět výrobu na vlastní oči?

V Craig’s R&D factory probíhají prohlídkové tour pro veřejnost a mezi zvědavé návštěvníky se zařadily už taková jména jako např. Ziggy Marley a Wailers, umělec Jeff Koons, skupina Phosphorescent, guvernér Vermontu a mnoho profi riderů, které nelze zmínit, protože nepatří do Burton teamu.

fotogalerie:

Life in Burton 

Burton podporuje své zaměstnance ve vášni pro snowboarding - celosezónní skipasy, ježdění ráno před prací, volné pátky v létě a jiné benefity, aby si všichni užili sport, který je inspiruje a o kterém to celé je.

Burton Ride Day

Každoroční jízda všech zaměstnanců firmy Burton snowboards!

..and that is all about - enjoy the snowboarding!

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk