Burton - the art of making snowboards

Novinky

16. ledna 2017 | 0 komentářů

Zajímá vás, jak vypadá výroba a chcete se podívat  „dovnitř“ snowboardu? Tak se koukněte, jak se připravují desky v Burton Craig’s R&D factory!

Všechny snowboardy jsou vyráběné ručně

Jádro každého snowboardu Burton je celodřevěné. Burton má pět druhů FSC certifikovaných jader, které používá při výrobě. Dražší nutně neznamená lepší, je to pouze o preferencích a využití daného snowboardu.

Prvně je položena hliníková forma, cut-to-shape. Základní materiál poskytuje všechno, co si můžete přát – rychlou a zběsilou jízdu a dlouhou životnost.

Speciální gumové pásy zpevňují vazbu snowboardu, v tomto případě jsou hrany připravovány k položení další vrstvy.

Skleněná vlákna tvoří dvě vrstvy snowboardu s celodřevěným jádrem uprostřed. Směr nanesení těchto vláken ovlivňuje finální prožitek z jízdy. Přidáním uhlíkových pruhů se deska stává dokonce chutnější, v závislosti na tom, co máte rádi.

Mezi každou jednotlivou vrstvou je ručně nanášená vrstva epoxidů. Během několika posledních let byla testována životnost bio-based eco-friendly epoxidů a poté byly zavedeny do výroby. Epoxidy přináší snowboardu sílu a specifický charakter.

Jádro snowboardu kopíruje tvar formy. Bylo tvarováno a profilováno se zúženými a silnějšími úseky. Dřevo je umístěno podél špičky a paty ve dvou kontinuálních zónách a kolmo ke zbytku jádra.
 

Poté, co je druhá vrstva skla dole (sotva viditelná), přichází na řadu "top sheet". Ačkoli "top sheet" není nejtechničtější část procesu, je to pravděpodobně nejdůležitější ve chvíli, když přijde čas vybrat tu pravou desku.

Jednotný proces probíhající od spodu nahoru. Hliníková forma má víko, které zalepíme předtím než pošleme desku do lisu, kde teplo a tlak fungují jako gril. Prohnutí snowboardu (v tomto případě Camber) se tvaruje právě v této fázi.

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk