VPP systém značky Santa Cruz

Novinky, Poradna - bike

12. března 2020 | 0 komentářů

Systém VPP (Virtual Pivot Point) je patentovaný systém zadního odpružení, díky kterému si horská kola Santa Cruz udržují dominanci na závodních tratích i mimo ně. Co je na něm ale tak výjimečného?

V čem je systém VPP výhodou?

V Santa Cruz strávili opravdu hodně času výzkumem, přemýšlením a rýsováním. Cílem bylo jediné, dozvědět se o zadním zavěšení úplně všechno, odhalit všechna jeho úskalí a slabiny, porozumět mu, aby jej mohli zdokonalit. Je snadné stěžovat si na nedokonalost zažitých systémů, je snadné udělat to stejně a tvrdit, že váš systém je ten nejlepší. V Santa Cruz však za sebe nechali promluvit své činy a ruku v ruce s odhodláním a tvrdou prací tak způsobili revoluci.

Jak to funguje?

Podstatou systému VPP jsou dvě krátká, proti sobě jdoucí vahadla vyrovnávající energii nárazů a zatáčení, která na ně působí. Na horním a spodním vahadle je ke kolu čepy připojen pevný trojúhelník. Dochází tak k efektivnějšímu přenosu energie ze šlapání a absenci nežádoucích vůlí, neboť zadní stavba není narušena žádnými čepy, jako je tomu u jiných systémů.

Kdy a kde jej lze použít?

Systém je flexibilní a lze jej použít na jakýkoliv model a přizpůsobit potřebám jeho užití. Výsledkem je pohodlná jízda i v tom nejdivočejším terénu, ale zároveň i dobrý odpich a možnost to pořádně rozdupat při jízdě na pevném povrchu. Lze jej tedy použít a nastavit pro všechny disciplíny horských kol: jak pro krátkou a agresivní jízdu, kdy je do toho potřeba pořádně šlápnout, tak i na ty nejnáročnější tratě světového poháru v downhillu. S Virtual Pivot Pointem si můžete zkrátka dovolit naprosto všechno.

Opravdu dlouhé svezení... na celý život

Na světě je spousta věcí, které jsou sice krásné a příjemné, ale během chvíle pominou a jsou nenávratně pryč. To ovšem neplatí o kolech Santa Cruz. Inženýři ze Santa Cruz spolehlivost a takřka nezničitelnost systému VPP rádi odpřisáhnou. Na všechny rámy i ložiska platí doživotní záruka! Systém VPP je snadný na údržbu a zvládne ji tak každý jezdec. Kdyby v Santa Cruz dělali do robotiky, Terminátor by každý večer před spaním kouknul pod postel, jestli tam náhodou není robot Santa Cruz.

 

Další články z kategorie Novinky, Poradna - bike

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk