×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Jak vznikají designy Burton?

Trendy

11. července 2018 | 0 komentářů

Mrkněte pod ruce Vicki Julius a Jenn Hirsch - oděvním návrhářkám z Burton týmu a nakoukněte pod pokličku tomu, jak se navrhují potisky pro oblečení a batohy!

Od sbírání nápadů po finální produkt

Holky řeší všechny aspekty procesu návrhu od počátečních nákresů, výběru materiálu, výrobu technických výkresů až po výrobu látky. Ty se pošlou do továren Burton, kde se  vyhodnotí vhodnost a konstrukce na vzorcích oděvů. Tato práce se skládá ze spoustu času stráveného u počítače, tak i z praktické práce s materiály a vzorky. Dámy spolupracují s kolegy, kteří se specializují na fit, merchandising, tisk, materiály a vývoj.

Inspirace od blešáků po high-fashion módu

Na začátku sezóny je potřeba načerpat inspiraci. Tu sbírají Vicki a Jenn na svých cestách po bleších trzích, vintage krámcích, po buticích se současnou módou a samozřejmě z výzkumu trendů v online obchodech.

Například květované vzory z letošní kolekce byly inspirovány šaty, které návrhářky našli ve vintage krámku. V této sezóně se stal rozhodně nejvšestrannějším tiskem v různých verzích a barevných provedeních.

Od vzorku po finální nátisk

Jakmile se rozhodne o použití vzorku, digitalizuje se předloha a vytvoří se opakující se vzorek. Pro jednu barevnou variantu se vytvoří kolem 20-30 verzí, než se získá ten nejlepší. Jakmile se dokončí barvy, dílo se odešle do továren, kde už se dělají nátisky na správnou látku.

Printy najdete jak na některých kousích oblečení, tak i na batozích.

Další články z kategorie Trendy

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk