Spot Check: Wake Merkur

Sponzoring

1. srpna 2018 | 0 komentářů

Před pár lety vyrostl nedaleko Brna nový wake park, který je v dnešní době největší v republice. Je zaměřený jak na úplné začátečníky, tak pro profi jezdce, proto si najde cestu opravdu každý. A kdo si myslí, že to nevzládne, tak se mýlí.

Mrkněte na video z našeho kempu, který letos proběhl:

Každý nějak začínal

Většina z nás musela začít pády a sebedestrukcí o vodu, třeba i v chladném počasí. Jenže během jedné sezóny jsme se dostali na úroveň, že jsme začali vymýšlet nové a nové věci. Ten pokrok je oproti jiným akčním sportům opravdu rychlý a zvládne to snad každý.

Třicet let starý sport

Wakeboarding vznikl přibližně před třiceti lety. Do té doby existovaly pouze vodní lyže a jezdilo se převážně za člunem. Jenže pro milovníky boardových sportů to bylo nepřijatelné a vznikl wakeboarding. V dnešní době je to rozšířený sport po celém světě.

Pětisloupý vlek a dva dvousloupé systémy

U nás se nachází momentálně jen pět velkých vleků a nespočet malých, dvousloupých vleků. Wake Merkur nabízí jeden velký, pětisloupý vlek a nově dva dvousloupé systémy, které jsou vhodné především pro začátečníky. Během hodiny tak pojme víc jezdců a každý si zajezdí do sytosti.

Z Brna autem za půlhodinku

Z Brna trvá cesta na Merkur 30 minut autem, takže je to snadno přístupné a po práci nebo škole výživná aktivita. Protože vlek leží uprostřed autokempu, je potřeba zaplatit nejdříve vstupné hned u vjezdu. Celodenní vstupné do kempu je pouze 60 korun.

Restaurace, bary, diskotéky, obchody...

Samotný kemp je vybaven restauracemi, bary, sociálním zařízením a dalšími službami. Ubytování nabízí několik variant, od chatek až po stan nebo jen spaní pod širákem.

Na kolik vás vyjde jízdné

V případě, že se rozhodnete strávit v kempu alespoň víkend, vyplatí si pořídit denní nebo víkendové jízdné. Jízdné se také cenou liší podle sezón, a to buď vedlejší nebo hlavní. Hodinová pro dospělého začíná na 350 korunách, denní je za 690 korun. K těmto cenám je půjčovné wakeboardu, helmy a vesty zdarma. V případě zájmu o profesionální vybavení se doplácí. Celou výbavu je tak možné vypůjčit přímo na místě. Rezervaci malého vleku je možné i online přímo na stránkách Wake Merkur. A když je potřeba využít času mezi ježděním, je možné si půjčit třeba paddleboard nebo longboard.

Plážový bar s výhledem na Pálavu

Park se zařadil ihned mezi nejlepší v republice, a to i díky velkému množství překážek a nadstandardnímu zázemí. Novinkou pro letošní sezónu bude plážový bar se vstupem přímo z hlavní terasy. Rychlé osvěžení během horkého dne bude ve wake baru s výhledem na vlek a Pálavu velkou lahůdkou.

Patnáct překážek 

Co se týče překážek, tak jsme jich momentálně napočítali patnáct. Své si na překážkách najdou jak začátečníci, tak i pokročilí jezdci, díky různorodosti a úrovni jednotlivých kusů.

Jumping park na vodě

Největší novinkou je však zbrusu nový projekt – Jumping park na vodě. Nafukovací prolézačky, trampolíny, vodní válec nebo vystřelovací vodní vak. Tento park je určen i pro nejmladší návštěvníky a rodiny.

Je to opravdu pro všechny

Když to shrneme, je to opravdu jednoduché. I bez auta se do kempu dostane každý a sebou si stačí vzít vybavení jak na koupaliště. Vše si půjčíte, se vším vám poradí a všechno vás na místě i naučí. Je už na jednotlivcích, kdo jaký má talent a touhu se v tomto sportu posouvat. Ze zkušeností víme, že je jedno, jestli je vám dvacet nebo šedesát let. Každý si na tom najde to své.

Doražte na naše testcentrum a vyzkoušejte si vybavení zdarma

Během léta probíhá na Merkuru pravidelně i naše test centrum, kde si může každý zdarma vyzkoušet vybavení značek Ronix a Hyperlite. Ve spolupráci s Wake Team Academy nabízí park i profesionální tréninky s licencovanými trenéry, v čele s naším jezdcem Tomášem Jadrným. Tato služba je každému k dispozici bez rozdílu úrovně.

Další články z kategorie Sponzoring

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk