Gravity Snowpark Bukovka

Sponzoring

16. ledna 2019 | 0 komentářů

Gravity Snowpark Bukovka patří na našich svazích k těm nejlépe udržovaným, a to díky nadšené partě, která se kolem tohoto místa vytvořila. O vydařené minulé sezóně, plánech na tu budoucí a taky o jedné hodně žhavé novince si povídal Zbyňa s Petrem Tomanem a Milanem Diškou, na jejichž ramenou leží hlavní zodpovědnost za hladký chod snowparku.

Zdarec parto, tak se nám rok s rokem sešel a před námi stojí další zimní sezóna. Pojďme si tedy v rychlosti zopakovat, jak proběhla ta minulá a co vše se během ní odehrálo...

Petr: Čaute Brno a čtenáři magazínu! Za mě – a myslím i celé vedení – můžu říct, že loňská sezóna byla rekordní po všech stránkách. Zkrátka oproti předešlým ročníkům jednoznačně nejúspěšnější. Za což vděčíme celému našemu týmu a hlavně vám, zákazníkům. Díky tomu také nadále roste chuť vymýšlet něco nového a rozvíjet a posouvat tak areál dále kupředu.

Jasný. Když se podíváme pár let zpátky, tak ty sněhové podmínky nebyly nejideálnější. Cítíte teď tedy nárůst nových návštěvníků?

Petr: Každopádně. Přibývá jednak dost nových lidí, ale také těch rodinek a partiček, které se k nám začaly vracet, což vnímáme jako pozitivní feedback. Také se „konečně” naučili využívat celou horu a přejíždět i na druhou, Čenkovickou, stranu kopce. Tím se výrazně zmenšily fronty u sedačky na straně Červené vody.

Tak z toho máme radost všichni, protože někdy měl člověk pocit, že v té frontě stráví mládí. Pojďme čtenářům přiblížit nějaké povedené akce z loňské sezóny.

Milan: Taky zdravím do Brna, hlavně mamku a především čtenáře SZ Magu! Co se týče eventů, dá se říct, že už se to stává tak trochu tradicí a každoročně zde proběhnou tři, myslím dost zajímavé, akce: Opening, Freeride JustRide a SNOWBOARD ZEZULA Spring Session. Co se rekordů týče, tady to zase zaznamenává nejvíc Apres Ski bar! Když to vezmem postupně, Opening nám popravdě nečekaně překazilo deštivé počasí, nicméně parta srdcařů se i přes to všechno sešla a ve chvilkách, kdy nepršelo, jsme jezdili. Povedlo se tak část plánovaného programu zrealizovat. Každopádně to celé náramně vykompenzovaly již zmíněné následující dvě akce Freeride JustRide a SNOWBOARD ZEZULA Spring Session, kde převládala fakt pohodová a rodinná atmoška. Na našich nebo SNOWBOARD ZEZULA sociálních sítích můžete najít video z obou akcí pro lepší představu a naladění se na následující ročník!

Petr: Za těch pár let spolupráce si myslím, že jsme si i více sedli v komunikaci a organizaci, díky čemuž celé dění na akcích proběhlo bez sebemenšího problému. Pevně věříme, že vám i klukům z Freeride.cz se u nás líbí, baví vás to tady a nadále budeme společně pro ten český snowboarding něco dělat.

No tak paráda! Myslím, že i za nás můžu potvrdit, že loňská sezóna byla dost povedená, ale i náročná, a to snad po všech stránkách. Tolik teda k té uplynulé. Co vůbec v létě? Věřím, že se nenudíte a pořád je co dělat... Co ale zákazníci? Mohou u vás najít nějaké letní vyžití?

Petr: No, takhle, o žádným bikeparku zatím nemá cenu úplně mluvit, protože to je ve hvězdách. Můžeme alespoň zmínit, že něco podobného nám v hlavě leží dlouho a věříme, že do pár let budeme moci nabídnout našim zákazníkům celoroční vyžití. I přesto u nás v létě není uplně mrtvo a už druhým rokem se zde koná jednodenní rodinný festival Bukovka Fest. Velkou součástí odpoledního programu jsou workshopy pro rodiče s dětmi a taneční vystoupení za doprovodu všech hudebních žánrů. Večer pak věnujeme pozornost převážně hudebnímu programu, kde například letos vystoupila známá česká kapela Fastfood Orchestra.

Bukovka Fest zní fakt pohodově, ale pojďme si říct to, co bude čtenáře zajímat nejvíc. Jaké jsou plány na letošní sezónu? Chystáte nějaké změny? Na vašich socíalních sítích už se něco šušká. Prozradíte nám trochu víc?

Petr: Máš pravdu, chystáme velkou věc. Konkrétně se to týká přesunu snowparku z Červené vody na dnes legendární místo vnímané jako kolébka moravského snowboardingu – do Čenkovic, což je právě druhá strana Bukové hory.

Znamená to tedy, že ze strany Červené vody zmizí kompletně snowpark a bude zde čistě jen sjezdovka?

Petr: Čistě sjezdovka určitě ne. Na straně Červené vody plánujeme ponechat Fun park pro rodiny s dětmi o několika boulích, malých překážkách a případně bedýnkách.

Milan: Na straně Čenkovic tedy ožije legendární snowpark plný překážek. Máme spoustu zábradlí a díky hliněným platformám budeme mít možnost vytvořit i nějaký pořádný skoky. Prostě nabitej setup!

Wau, to zní fakt zajímavě. Čtenáři, kteří starý Čenkovice zažili, se už určitě těší! Co vás k tomu vedlo? Má to nějaký zásadní odůvodnění?

Petr: Tak těch důvodů tam je víc. Jednak bezpečnost, protože mít snowpark součástí sjezdovky nese vždy nějaké riziko. A to i přes to, že jej dostatečně viditelně ohraničíš. Na Čenkovické straně bude v podstatě prostor pro samostatně stojící snowpark. Trápily nás taky špatné sněhové podmínky způsobené i brzo zapadajícím sluncem na straně Červené vody. Což zjednodušeně znamená, že po čtvrté hodině, kdy zapadá slunce, se během třiceti minut stane ze sněhu led a parta shaperů je v podstatě bezradná tam cokoliv vymyslet a ručně upravit. Dále také vnímáme snowpark Čenkovice jako jakýsi tradiční prvek českého snowboardingu, který si, myslím, stálo zato oživit.

Milan: Dalším z důvodů bylo rozdělit návštěvníky v podstatě do dvou skupin. Na ty, kteří ve snowparku chtějí opravdu jezdit a vědí, jak se zde chovat, a na ty, kteří tudy pouze projíždějí, zastavují se na platformách a svým způsobem jsou nebezpeční nejen pro sebe, ale i pro každého návštěníka snowparku. Pro takové nadšence rádi ponecháme na straně Červené vody již zmiňovaný Fun park.

 

Tak je vidět, že to máte promyšlený! No a tohle vše je reálné stihnout do začátku této sezóny?

Milan: Nejsme si jistí, zda úplně do startu sezóny, který je v podstatě začátkem ledna. Vše se bude odvíjet také od toho, jak nám bude hrát do karet počasí. Zatím probíhá nějaké kácení, dočišťovaní za pomoci těžké techniky a když půjde vše podle plánu, tak snad na přelomu ledna a února bychom mohli být připraveni odstartovat parkovou sezónu uspořádáním Openingu.

OK. Myslím, že jsme si řekli to nejpodstatnější. Borci, já vám přeju ať jde práce od ruky, žádné komplikace, hromady sněhu, no a potkáme se nejpozději v sezóně u vás za bukem!

Petr a Milan: Taky díky! Doufáme, že jsme čtenářům řekli to zásadní, navnadili je tím na letošní sezónu a snad se potkáme co nejdřív na kopci.

 

Abys věděl, kam se co nejdříve vydat na pořádný odvaz, tak se mrkni na více fotek ze Snowparku Bukovka ve fotogalerii:

Další články z kategorie Sponzoring

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk