Santa Cruz – nejpevnější karbonové rámy

Novinky, Poradna - bike

12. března 2020 | 0 komentářů

Americká značka kol Santa Cruz boří zavedená stigmata. S využitím karbonového materiálu si stojí za myšlenkou vyrábět nejodolnější rámy na trhu.

Unikát mezi všemi

I přes to, že karbon jako materiál pro výrobu kol využívá mnoho firem, Santa Cruz je v jeho způsobu využití výjimečná. „Nepoužíváme k výrobě kol karbonový materiál jen proto, že to tak dělají všichni ostatní a vypadá to stylově.“ Své jméno si značka postupně buduje především díky využití pokrokových materiálů a s pomocí nejnovějších výrobních metod. Pro kvalitní produkty jsou zásadní také dlouholeté zkušenosti se zpracováním karbonu. Výsledkem jsou tak spolehlivá kola, která poskytují skvělý zážitek z jízdy.

Stojí si za svou prací

Všechny prototypy s karbonovou technologií vznikají a prochází testováním v Kalifornii – konkrétně v Santa Cruz. Právě odtud pochází i název celé značky. Na tomto místě se nachází celá laboratoř, ve které ti nejlepší vývojáři pracují s karbonem a snaží se přicházet s nejoptimálnějšími návrhy, které by byly co nejlépe aplikovatelné na skutečné produkty – tedy rámy. Zároveň se zde testuje i kvalita výrobních procesů a metod. Firemní prostory umožňují inženýrům přímý kontakt s výrobními stroji, což zásadně ulehčuje průběh vylepšování technologií. Díky tomuto konceptu se tak Santa Cruz může stále posouvat kupředu a být lepším než jsou ostatní. „Pokud cítíme, že jsou někde v procesu zhotovení mezery, chceme se zlepšovat a pracujeme na tom, aby se k vám dostal ten nejlepší produkt.“

Spoléhá se sama na sebe

Karbonové rámy Santa Cruz se vyrábí na speciálním místě, v tzv. Skyboxu. Jedná se o unikátní zařízení, které má dvě funkce. Tou první je perfektní možnost kontroly procesu výroby rámů. Zajišťuje se tak výjimečná kvalita produktů. Druhým důvodem, proč se rámy vyrábí právě výše zmíněným způsobem, je zachování výrobního tajemství. Značka si stojí za svými technologiemi a tímto krokem si chrání své výrobky a jejich nenapodobitelnost.

 

Další články z kategorie Novinky, Poradna - bike

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk