Santa Cruz Reserve Wheels – nejodolnější ráfky na trhu

Novinky, Poradna - bike

3. května 2020 | 0 komentářů

Druhý díl o americké značce Santa Cruz a jejích téměř nezničitelných výrobcích je tady! Tentokrát se nám do hledáčku dostala kola a jejich karbonové ráfky.

Před pěti lety obletělo svět video Santa Cruz, které přineslo odpověď na všechny otázky a umlčelo skeptické názory zlých jazyků týkající se výdrže karbonového jádra rámů kol této značky. Pokud ti náhodou uniklo nebo už si ho nepamatuješ, tak se na něj můžeš podívat zde. A dnes se snaží značka o to samé, avšak s koly.

Reserve nerozbitná karbonová kola

Skvělou vyjížďku dokáže pěkně pokazit propíchnutá duše nebo dokonce zlomený ráfek. Tomu je však nyní konec. Nejvyšší prioritou při výrobě karbonových kol Reserve je pro Santa Cruz síla a pevnost. Kola jsou vysoce odolná, jelikož jejich ráfky jsou vyrobeny z toho nejkvalitnějšího karbonu, jaký je vůbec dostupný na trhu. A značka je o jejich kvalitě natolik přesvědčená, že by za ně dala ruku do ohně.

Neznamená to však, že takto vybavená kola musí být nutně tuhá a nehybná, jako tomu často u karbonových ráfků jiných značek bývá. Santa Cruz kola jsou dostatečně pružná a přináší tak při jízdě absolutní pohodlí. A právě proto, že se značka soustředí především na offroadová kola, tak chce, aby si jezdec v horském terénu mohl svou jízdu maximálně vychutnat. Jejím cílem je zkrátka doladit veškeré detaily k úplné dokonalosti: počínaje tloušťkou ráfků a výpletem kol konče. „Víme, co jezdci potřebují a chtějí – ať už se jedná o profesionálního sportovce nebo milovníka rekreačních projížděk.“

Univerzálnost je základ

Nechceme, abys propásl jízdu svého života, když se náhodou něco semele. Ale pokud už k něčemu takovému dojde, klademe důraz na to, aby na Santa Cruz kola a ráfky pasovaly jakékoliv standardní náhradní díly.

Kola Reserve jsou dostupná ve dvou různých velikostech (27,5'' a 29''), ráfky v pěti možných šířkách (25, 27, 30, 31, 37 mm) a se třemi možnými alternativami nábojů (DT350, černý I9Torch nebo saténově černý Chris King ISO Boost). Lze si je objednat jako vylepšení modelů carbon X01 a XX1 Santa Cruz nebo pro úpravu jakéhokoliv kola, co máš schované v garáži. Kutilství se tady meze nekladou! Reserve DH29 jsou mimo jiné uzpůsobená pro downhill a v šířce 31 milimetrů jsou dostupná se Syndicate-spec červenými Chris King náboji.

Doživotní záruka

Na kola Reserve od Santa Cruz se vztahuje pravá a nefalšovaná doživotní záruka. Čestný pionýrský. A pokud se ti náhodou opravdu podaří si při nějaké divoké jízdě poškodit ráfek, Santa Cruz slibuje výměnu starého za nový. Ale pozor – na přejetí nákladním autem se tenhle odvážný slib nevztahuje.

Další články z kategorie Novinky, Poradna - bike

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk