×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Meganovinka od Santa Cruz

Novinky

19. března 2019 | 0 komentářů

Kolo, které fanouškům Santa Cruz nedalo spát a bedlivě ho vyčkávali od vydání modelu Nomad 4. Nejvíc ho ocení rideři, kteří dobře znají přednosti větších kol a milují nekončící zábavu na trailech! Uvítají ho ale i závodníci, kteří potřebují toho správného parťáka do terénu a na okruhy po celém světě. Připrav se, Megatower je tu!

Megatower, těší mě

Nový Megatower od Santa Cruz má nesmírně zajímavý rodokmen. Jeho kořeny sahají k modelu Hightower. Svou DNA částečně sdílí i s bikem V10. Virtual Pivot Point neboli VPP systém zadního odpružení se spodním zavěšením vznikl pro downhillové mašiny a v minulém roce se objevil v několika modelech Santa Cruz. Od Nomáda až po Bronsona. Ať už se na nového Megatowera podíváte jakkoliv, je to zkrátka neuvěřitelné spojení 29palcových kol spolu s jedním z nejschopnějších systémů odpružení. A výsledek? Moderní bike, který je jako doma v jakémkoliv terénu a na kterémkoliv okruhu po světě.

Flip Chipy

Megatower disponuje technologií umožňující přizpůsobení se terénu, do kterého se právě chystáš. Na Megatoweru najdeš dva flip chipy: jeden ve spodním zavěšení a druhý v uchycení zadního kola. Flip chip ve spodním zavěšení tlumičů umožňuje přizpůsobit si geometrii a zpětný ráz. Díky druhému chipu můžeš upravit délku řetězu o 10 milimetrů. Chip ve spodním rameni umožňuje rozdíl 3,5 milimetru ve výšce spodní konzoly, aby mohli jezdci doladit svou jízdní výšku. Jezdci upřednostňující over-fork (+ 10 mm zdvih) mohou zachovat výšku spodní konzoly pomocí nastavení Lo.

Za zmínku stojí, že závodníci jistě ocení možnost doladit rozvor kol a zadní střed o +/- 10 milimetrů, což je obzvlášť důležité pro jezdce na větších kolech, kteří využívají optimální polohy při stoupání a lepšího rozložení hmotnosti pro nejlepší možnou trakci.

Na první pohled na tebe mohou tyhle změny působit tak, že by se nad nimi dalo mávnout rukou. Flip chipy určitě nezmění XC bike na model do parku, ale jsou skvělým mechanismem pro ty, kteří chtějí svou jízdu vylepšit a přizpůsobit svým potřebám, aniž by došlo k ohrožení či snížení životnosti kola.

Přepínání mezi Lo a Hi ve spodním zavěšení tlumičů bude mít vliv na rychlost zpětných narázů – v poloze Lo dosáhneš o něco lepší rychlosti a většího odporu ve spodní části.

Klíčové vlastnosti

Dostupný ve verzích: Carbon C & Carbon CC

Velikost kol: 29"

Přední zdvih: 160 mm

Zadní zdvih: 160 mm

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk