Vyber správně vestu na wake

8. dubna 2019 | 0 komentářů

Nám je teplo i ve studené vodě, nechybí nám totiž kvalitní neoprenová výstroj. A ta nejlepší může být jen jedna – O'Neill. Na co si však dát pozor při výběru wakeboardové vesty?

Kromě vynikajících neoprenů, které nemají konkurenci, má O'Neill ve své stálé nabídce pro všechny wakeboardisty i impact vesty. Ty je důležité si neplést s klasickými záchrannými vestami, jelikož slouží primárně k tlumení nárazů při jízdě. Mezi těmito vestami najdete i modely O'Neill Slasher Comp Vest a O'Neill Slasher Kite Vest, které jsou zdánlivě stejné. Jsou vyrobeny z exkluzivní NytroLite pěny, díky které lépe odolávají nárazům, jsou lehčí a také mnohem rychleji schnou. Pohodlné oblékání umožňuje u obou přední zip a pružné průramky.

O'Neill Slasher Kite VestSlasher Kite Vest

Rozdíl je však v umístění protinárazové pěny. Slasher Kite Vest má vyztuženou část objímající hrudník, avšak oblast beder už zůstává nekrytá. Je to z toho důvodu, že tento model je určen především pro kiteboarding. Bederní oblast tak slouží k zachycení pásu a vyztužení by zde bylo pouze na škodu. Nicméně jej lze využít i na klasický wakeboarding, jen je potřeba myslet na to, že právě pas je kvůli chybějící pěně náchylnější k naražení.

O'Neill Slasher Comp VestSlasher Comp Vest

Oproti tomu Slasher Comp Vest je pak sázkou na jistotu v případě, že se na wakeboardu ještě necítíš příliš sebejistě a spíše než precizně provedené triky upřednostňuješ ochranu kostrče. Tato vesta disponuje prodlouženým polstrováním dosahujícím až do oblasti beder, tudíž dokáže tlumit ještě více nárazů.

Až si tedy budeš pro sebe vybírat novou vestu na wakeboard, měj na paměti tento zdánlivě nepatrný, avšak poměrně důležitý rozdíl.

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk