×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

10+4 nej skateparků Čech a Moravy

Trendy

3. července 2019 | 0 komentářů

S novými skateparky se v poslední době doslova roztrhl pytel. Přinášíme ti seznam 10 nejlepších otevřených skateparků a 4 skvělých poježdění v halách v České republice – tedy dohromady 14 spotů v Čechách, na Moravě a ve Slezku, které by neměly uniknout tvé pozornosti.

Morava

Jihlava

 

Pokud patříš mezi milovníky betonu, širokých desek, cinkání kopingu a poletů, jeď určitě do Jihlavy. Dokonalý povrch, velké rádiusy i streetová část – momentálně je tu už několik let v provozu celobetonový skatepark a je to pořádný nářez! Největším lákadlem je nejspíš prostorný bowl (bazén) se spinou přímo uprostřed. Po obvodu kolem bowlu si pak můžeš zajezdit streetovou část, která se skládá z bedny, railu, gapu či funboxu. Podnikni dobrodružnou jízdu po D1 a odměnou ti bude kousek Kalifornie v srdci Vysočiny.

Rožnov pod Radhoštěm

Rožnov pod Radhoštěm není jen muzeum v přírodě, dobří lidé, frgále a slivovica, ale i skate scéna s pěkně pevným základem, která se dočkala prvotřídního skateparku. A že se tu budeš opravdu kvalitně bavit, ti potvrdí i to, že Rožnov je jednou ze zastávek českého skate poháru 2019 závod se zde jede konkrétně 14. září. Tady si příjde na své prostě každý a dokonale tvarovaný bazén se spinou je skutečným rájem pro milovníky surfovaček. Valaši zkrátka vědí, co je dobré, a tento skatepark ti přinese spoustu inspirace a odjetých triků.

Brno – Komárov

Pokud patříš mezi ortodoxní streetaře, nebo jedeš na poznávací výlet do Brna a mezi památkama si chceš trochu dáchnout, pak skate plaza v Komárově je to pravé pro tebe. Vše je tu uzpůsobeno tak, aby tě tento skatepark posouval v prohloubení tvé techniky. Beton je tu naprosto luxusní a díky osvětlení se dá večerní skejtovačka výrazně prodloužit! Rádius, bangy, bendy i raily tě zabaví na hodně dlouhou dobu, takže v konečném důsledku propásneš i výšlap na Špilas. Ale co, aspoň máš záminku přijet zase příště!

Vrbno pod Pradědem

Zážitek vskutku na úrovni můžeš nabýt ve skateparku v srdci Jeseníků, ve Vrbně pod Pradědem. Pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu ti udělá dobře a zároveň si potrénuješ vše potřebné na malé bedně, railech a dokonale vypiluješ jízdu v rádiusech i snakerunu. Pokud by tě snad zaskočilo nepříznivé počasí, ukrývá tahle malebná vesnička také další, zastřešený spot s minirampou a streetovou částí v místním areálu starých skláren. Tady skateboarding prostě žije!

 

Šumperk

 

Z Vrbna se posuneme o kousek vedle, a to do Šumperka, kde na tebe čeká další TOP skatepark. Jako zbrusu nový ho otevřeli na podzim 2015, takže se pořád ještě blyští novotou. Pokud už máš dost všech těch maličkých skateparků, kde se mačkáš s ostatními a div, že se nesrazíte, tohle tě bude vážně bavit! Šumperský skatepark je totiž se svojí rozlohou 800 metrů čtverečních jeden z největších skateparků v celé republice.

Čechy

Příbram

Závidět můžeme i všem skaters z Příbrami, jelikož i jim před rokem vyrostl fungl nový skatepark. Je třeba podotknout, že tento architektonický počin se opět něčím odlišuje od tradičních skateparků. Čím konkrétně ti ale neprozradíme a raději si na tohle zenové místo zajeď o víkendu sám. A pokud tě ježdění přestane na chvíli bavit, hned vedle je letní kino a koupaliště – prostě vyžití, jak má být!

Sušice

A jestli je ti velikost moravských placů málo, tak skatepark v Sušici tě uspokojí na plné čáře. 1 100 metrů čtverečních je už opravdický ráj pro všechny. Zablbni si na bednách, polaď to trochu na railech a zasurfuj v bowlu. Na tomhle místě rozhodně nebudeš vyhořelou sirkou, ale naopak vzplaneš a budeš se sem pravidelně vracet s nadšením. Koupák included!

 

 Praha – Čakovice

Praha, to rozhodně není jenom most a hrad. Čakovice se jako úplně nový a svým provedením unikátní skatepark otevřely teprve před rokem a je to jedno z míst, které bys rozhodně neměl zapomenout navštívit. Netradičně vytvořené překážky a skvělé prostředí láká pro den jako stvořený pro skate 'n' chill. Tenhle kreativní počin ma na svědomí partička srdcařů z unicorn/unicron. Lepší než slova bude, když si zhlédneš tohle video Maxe Habance a obrázek si uděláš sám.

Praha – Štvanice

Legendární park, který prochází neustálým vývojem, aby odpovídal kritériím světové třídy, můžeš to prověřit úplně stejně jako zástup top jezdců z USA, Evropy, Austrálie, či Brazílie, kteří se zde minimálně jednou do roka potkají, třeba na Mystic Cupu. Ať už streetová část nebo bowl ti zaručí dokonalou atmosféru místa. Díky zastřešení se nemusíš bát ani špatného počasí. Pokud to se skateboardingem myslíš vážně, skatetrip na štvanický ostrov musíš podniknout.

Plzeň

 

V ČR se nachází více kvalitních skateparků, ale tahle nová plaza v Plzni je skutečně mekka parkových skejtrů. Loni zde vyrostl luxusní betonový bazén, ke kterému letos přibyla streetová plaza. Ta toho nabízí tolik, že tě nepřestanou napadat nové věci, které by se daly dělat. Pokud chceš podniknout skatetrip, který nebude zrovna jen na otočku, Plzeň tě určitě nezklame.


Haly

Hrušovany nad Jevišovkou

Hrušovany nad Jevišovkou jsou skvělou volbou pro zimní a deštivé dny. V luxusní osmičce máš spoustu možností a v samotném čele bazénu se nachází vyzývavý wallride, který budeš chtít určitě pokořit. Celý bazén se nachází v prostoru bývalé kotelny v sousedství místní školy. Díky přímému autobusovému spojení z Brna je to skvělá volba pro skatetrip bez auta, milovníky skateboardingu a piva. Fakt: V létě je tu větší horko a v zimě větší zima než venku, zato je tu ale sucho.

Ústí nad Orlicí

Největší halu pro skateboarding a bmx najdeš jen a pouze v Ústí nad Orlicí. Nevydařené počasí ti proto už nemusí zkazit celý víkend. Jednoduše je to v suchu – pláštěnku a gumáky tady potřebovat nebudeš,  jelikož je všechno schované pod střechou. Nasedni na vlak a doraž si zajezdit pořádnej street i minirampu. Uvidíš, že tohle místo stojí za pozornost.


Loštice

Co se starou a opotřebenou halou, kam si kluci a holky chodívali zajezdit na skejtu? V Lošticích se rozhodli, že z ní vytvoří halu novou a dají tak všem skaterům možnost se pořádně vybít. A za to si od nás zasluhují palec hore, jen tak dál!

Ostrava, Trojhalí Karolina

Industriální prostředí s epesní atmosférou, to je plaza Trojhalí Karolina v Ostravě. Tenhle vzdušný prostor ti má co nabídnout: krásnej flat, rail, bedny i skočky si tu střihneš jak pán.

Fotografie čerpány z google.cz

Všechno pro skateboarding

Další články z kategorie Trendy

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk