Připomeň si červnový Surfchamp 2019!

29. července 2019 | 0 komentářů

Voda, surf a chill – takový byl letošní Surfchamp, tedy mistrovství České a Slovenské republiky v surfingu, který se odehrál na konci června ve francouzském Seignosse na pobřeží Atlantiku. Kapka nostalgie nikomu ještě neuškodila, tak rozklikni článek a zavzpomínej, jak boží to tam bylo. A pokud jsi chyběl, můžeš jet za rok!

Celým názvem Quiksilver a Roxy Czech & Slovak Surfing Championship byl naplánovaný na poslední týden v červnu, tedy 21. – 30. června. A kdo už na nějakém Surfchampu byl, tak ví, že je to vždycky zážitky nabombená událost. Československá surfařská špička koncentrovaná na jednom jediném místě a odhodlaná vydat ze sebe to nejlepší? Ou yeah! Tento ročník byl už dvanáctým v řadě, a protože my ve SNOWBOARD ZEZULA jsme surfoví závisláci a máme rádi akce ve skvělé partě lidí, jsme už několikátým rokem jedním z hlavních partnerů Surfchampu.

Surfchamp je takový menší World Surf League

Celý závod byl koncipován stejně, jako světový World Surf League: soutěžící byli nejprve rozděleni do čtyřčlenných skupin a následně dostal každý třicetiminutovou rozjížďku na surfu, při které měl možnost se trochu předvést a ukázat, co umí. Do hodnocení se započítával součet dvou nejlépe odjetých vln. Dva nejvýše obodovaní surfaři vždycky postoupili do dalšího kola. Usilovat o vítězství mohli surfaři v kategoriích muži, ženy a taky holky a kluci do čtrnácti let.

Zlatý Oliva a borec na konec

Mezi mužskými soupeři zvítězil s přehledem Otmar Oliva, který zná tamní vlny velmi dobře. Stal se tak mistrem Česka a Slovenska pro rok 2019 v surfingu. Za ním se umístil trenér současné české snowboardové reprezentace Martin Černík, třetí místo vybojoval Robert Chadim. A borec na konec je pro nás dvanáctiletý Timon Matěna, který se prodral do mužského finále a urval si bramborovou placku!

„Rád se sem rok co rok vracím. Celý týden jsme měli krásné počasí a super vlny. Moje práce je mi zábavou, co víc si přát.“
Otmar Oliva

Make waves, move mountains

Za holky to nejvíc zandala Jana Kašová, která žije u oceánu v Portugalsku, takže je se surfem doslova srostlá. Naše naděje českého ženského surfingu nese jméno Anna Růtová a umístila se na druhém místě. Do TOP 3 se dostala i Šárka Pančochová, kterou jistě znáš coby skvělou snowboardistku. A ona ta holka střapatá je šikovná nejen na sněhu, ale i na vodě!

„Je to pro mě ideální letní příprava na následující náročnou zimu. Zúčastnit se závodu byla pro mě hlavně velká zábava.“
Šárka Pančochová

Martin Černík a Anna Růtová ↓

A s dospěláky si poměřily síly i děti ↓

Celý týden se ale samozřejmě jen nesoutěžilo. Kromě profíků se mohli na cestu přidat i úplní začátečníci a zúčastnit se tak školy surfingu. Takže pokud jsi letos ještě váhal, jestli se na tom surfu učit, a nevěděls kde, teď už máš jasno a příští rok s tebou můžeme počítat. A pokud už na prkně stát umíš, tak si s náma prostě jenom pořádně zasurfuješ.

Nezapomeň zhlédnout několikaminutový sestřih toho nejlepšího z celého týdne ↓

Víc fotos najdeš v galerii ↓

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk