Krom Wars 2019

Pořádané akce

11. září 2019 | 0 komentářů

V Kroměříži letos po jednoleté odmlce znovu proběhla sportovní událost s názvem Krom Wars. Ačkoliv se jednalo o 5. ročník téhle akce, tak letos oslavila už 9 let své existence. No a my ze SNOWBOARD ZEZULA jsme po všechny tyhle roky jejím hrdým partnerem.

Vše se odehrálo za krásného letního počasí poslední srpnový den na kroměřížském koupališti Bajda. Město Kroměříž má rozhodně něco do sebe a právem se může pyšnit zápisem v historickém dědictví UNESCO. Jaký jiný spot by tak byl pro tuhle skvělou adrenalinovou a hudební událost roku vhodnější?  

    Epic Rocker Series

    Epic Rocker Series

    3 100 Kč

      Epic Wood Series

      Epic Wood Series

      3 100 Kč

      V čase oběda se konečně otevřely brány koupaliště a návštěvníci se už mohli hrnout. Hlavní cíl? No přece otestovat připravené atrakce! Na udržovaném trávníku či ve stínu zeleně bylo možné vyzkoušet naše balanční desky Epic, chůzi po laně Slackline, lukostřelbu, beach volleyball, discgolf nebo si zacvičit jógu pod vedením jedné z předních lektorek Maťky Molnárové.

      Pro chvíle odpočinku byla připravena chill zóna s lehátky SNOWBOARD ZEZULA, občerstvení z foodtrucků, dětská zóna se skákacími hrady a stánky prodejců. Pochopitelně bylo k dostání i pivo a cider.


      Hlavním bodem programu však bylo sportovní klání mezi wakeboardisty a freestyle lyžaři. Konkurence se sešla silná. Za wakeboardisty nechyběl úřadující mistr ČR člen SNOWBOARD ZEZULA Teamu Patrik Hanes, který v mezinárodní konkurenci nenašel přemožitele. Trať dlouhá přes dva bazény mu skvěle sedla a wakemaster na ni pěl jen samou chválu.

      Rotace o 1080° jsou unikátem a navštěvníci je odměnili hlasitými ovacemi. Soutěžící lyžaři, kteří se do Kroměříže sjeli z celé Evropy, vyjádřili své nadšení zase z tvaru rampy. Contestu se kromě evropské lyžařské špičky účastnila i česká reprezentace včetně legendárního Aleše Valenty. Potvrdil, že i 20 let po získání zlaté olympijské medaile je stále v kondici a dvojitými salty s vruty bavil při exhibičních skocích publikum.

      Kromě tradičně vysoké sportovní úrovně a speciálních hostů letos nově přibyl na Krom Wars hudební program. Odpolední vystoupení kapely Iné Kafe a večerní koncert Red Hot Chilli Peppers Revival svým tempem podtrhly svižný průběh sportovní části a hlavně gradací celého dne.

      Vyhlášení proběhlo souběžně se západem slunce, po němž následoval postupný přesun na Jaegermesiter Afterparty do blízkého hudebního klubu Slady. Tam pokračoval hudební program koncertem zpěvačky Muchy s kapelou, která neotřelými texty a kytarovými riffy rozproudila početné publikum, takže se oslavovalo až do brzkých ranních hodin.

      Jak to teda vlastně nakonec celé dopadlo? Cenné vítězství si do Liberce odvezl náš Patrik Hanes za wakeboarding a do Salzburgu Samuel Baumgartner za freestyle lyžování.

      Výsledky:

      FREESKI

      1. Sam Baumgartner (AUT)
      2. David Zehentner (GER)

      WAKE

      1. Patrik Hanes (CZE)
      2. Janek Jaromin (POL)

      Další články z kategorie Pořádané akce

      Kalendář akcí

      Detailní kalendář »

      Přihlásit se

      Nepamatuji si heslo

      nebo

      Registrace

      Jazyk