MČR ve skateboardingu 2019

Sponzoring, Pořádané akce

10. října 2019 | 0 komentářů

Mistrovství České republiky ve skateboardingu v Praze stálo za to. Zapamatuj si jména jako Martin Pek, Antonie Bakošová nebo Martin Jurášek, protože tihle rideři ze sebe letos vydali nejvíc. A my jako sponzor téhle akce jsme samozřejmě nemohli chybět. Celý článek tady »

Poslední zastávka v sérii Českého skateboardového poháru a zároveň taky boj o Mistra České republiky ve skateboardingu – to byl důvod, proč se poslední zářijový víkend sešlo na pražské Štvanici hafo lidí s deskama v rukou. Přišli si zazávodit a ukázat, zač je toho loket!

    Globe G2 Mod Log

    Globe G2 Mod Log

    2 099 Kč 2 999 Kč

    Ještě o nich uslyšíme

    Sobotní dopoledne se to v prostorách hemžilo nejen dospělými skatery, ale i mladou krví, které dorazilo požehnaně! Na padesát riderů z 3B Sports, Mystic Skates, Skate Academy a Jihlavy či Havířova to rozjelo skutečně na úrovni. To, že to ve skateparku hučí jak ve včelím úle, si všimla i Česká televize a nás těší, že natočila reportáž o novém rozrůstajícím se skateboardovém podhoubí. Vítězi se pro tohle dopoledne stali Tobiáš Jírovec, Matěj Dejdar a Laura Žáčková. No nebudeme zastírat, že jsme zvědaví, kam až to tahle trojice dotáhne.

    Odpoledne už děcka mohla trávit venku, jelikož štvanický skatepark čekala kvalifikace starších, a to jak známých profíků, tak i méně známých skaterů, kteří se však snad narodili s deskou přirostlou k nohám. Dohromady soutěžilo pět kategorií po osmi riderech a každý dostal možnost dvou jízd po 45 vteřinách, během nichž měl ze sebe vydat do nejlepší.

    Odpolední nářez ve streetu a bowlu

    Street ovládl Erik Argaláš se switch flip transfer, na kterej návštěvníci jen tak nezapomenou. Pojďme se ale zaměřit na bowl, při kterém byla doslova rvačka o volná místa na tribuně. Všichni totiž chtěli vidět ty šílenosti, co ukázal vítěz Martin Jurášek a za ním Ondřej Filípek. A Marek Čejchan se svou výměnou skatu během letu? No davy řvaly nadšením!

    Po týhle exhibici muselo publikum dostat chvilku na vydýchání, protože následovala ženská kategorie. Jméno Antonie Bakošová si přečti ještě jednou, protože tahle holka vyhrála nejen na MČR, ale i celou ženskou sérii Českého skateboardingového poháru. Skejťačka tělem i duší, to je naprosto evidentní! Hned potom se strhla bitka o volná místa na tribuně, protože přišlo na řadu semifinále streetu. Z šestnáctky riderů ale mohlo postoupit jen osm nejlepších, takže atmosféra byla chvílema pěkně hustá.

    Někdo jede na body, někdo na show

    Úplné finále pak pojal každý z kluků po svým. Někdo se rozhodl, že si to užije a dá lidem na tribunách to, pro co si přišli – pořádnou show! To se podařilo třeba Tomáši Stejskalovi a taky Karlu Raichlovi, který svými flip indy, nebo wallie bs smith publikum totálně odrovnal. Zlatou placku si odvezl Martin Pek, druhý pak skončil Max Habanec.

    Závěr dne přinesl ještě contest v poslední kategorii, a to Best trick, kterého se účastnila celá skateboardingová elita našeho národa. Nejvyšší metál si vysloužil Jirka Houka, který zajel bigspin flip frontside boardslide a všem dokola padla brada až k zemi.

    foto: Vašek Žalud

    Přehled

    MČR 2019 Street

    1. Martin Pek 

    2. Maxim Habanec 

    3. Karel Raichl 

    4. Honza Navrátil 

    5. Tomáš Stejskal

    6. Tomáš Vintr 

    7. Štepán Bareš 

    8. David Luu 

    Best trick MČR 2019

    Jirka Houka

    Ladies MČR 2019

    1. Antonie Bakošová 

    2. Klára Kašparová 

    3. Christine Michelle Liptáková

    Další články z kategorie Sponzoring, Pořádané akce

    Kalendář akcí

    Detailní kalendář »

    Přihlásit se

    Nepamatuji si heslo

    nebo

    Registrace

    Jazyk