Horké novinky v Burton

Novinky, Trendy

29. října 2019 | 0 komentářů

V Burton se dějou velký věci! Tahle značka není jenom o snowboardingu, ale taky o udržitelnosti a zodpovědnosti. A to je přesně důvod, proč právě tenhle brand získal nově ocenění B Corp™ certification. V čem to spočívá? Pojď si přečíst...

„Burton vždycky usiloval o něco víc než jen o snowboarding“

Je to oficiální! Burton se přidává na seznam společností, které sdílí stejný pohled na svět a nově tak spadá pod B Corp™ certification. O co že to jde? Tahle certifikace potvrzuje, že značka má vysoké požadavky na udržitelnost, sociální zodpovědnost a ekonomickou transparentnost. Zapsala se tak na list k dalším více než třem tisícům značkám z jedenasedmdesáti zemí světa. Sdílí tak společný znak se brandem jako je Ben&Jerry či outdoorové oblečení Patagonia. Svůj prim však má – Burton je první snowboardovou společností, která dosahuje těchto standardů a může se tak tímto certifikátem chlubit.

Značka Burton se nijak netají tím, že jejím dlouhodobým záměrem není jen vyrábět snowboardy. Své zákazníky považuje za úzce spjatou komunitu, zároveň jí není lhostejné ani životní prostředí či rovnoprávnost žen. Snaží se svým vlastním způsobem upozornit na klimatickou krizi – například nedávno značka uzavřela všechny své kamenné obchody i e-shopy na 24 hodin; využívá ekologičtější materiály pro výrobu desek; všechny snowboardy mají Forest Stewardship Council™ certifikát a veškerý apparel nese označení bluesign®. Burton proto doufá, že svým zařazením pod B Corp™ inspiruje další značky, které vystoupí z řad a promluví k palčivým tématům dnešní doby.

 

CERTIFIED B CORPORATION™ 

Společnosti, které disponují certifikátem B Corps™, jsou podniky, které se aktivně angažují v sociální a environmentální sféře, transparentnosti vedení podniku a snaží se vyrovnávat svůj zisk s vyšším smyslem existence značky. B Corps™ reprezentují globální změnu ve vedení podniků a snaží se vytvořit více inkluzivní a udržitelnou ekonomiku. Pomáhají státům a neziskovým organizacím řešit sociální problémy a pracují na snižování nerovnosti, bojují proti chudobě i za lepší životní prostředí kolem nás.

Další články z kategorie Novinky, Trendy

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk