×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Ortovox Wool Promise. Funkční oblečení z šetrně získávané vlny

Novinky, Udržitelnost

18. listopadu 2019 | 0 komentářů

Značka Ortovox pochází z městečka Taufkirchen na jihu Německa. Zabývá se výrobou termoprádla, technických mikin a lavinového vybavení, které pomáhá zachraňovat životy. Pojď s náma mrknout jak vzniká!

Ortovox letos přišel s novou kolekcí oblečení do hor, která přímo hraje barvami. Jaký proces se ale skrývá za výrobou těchto parádních kousků?

Férové podmínky pro všechny

Vlna je pro značku Ortovox naprosto klíčovým materiálem - jejich produkty totiž kombinují její přírodní vlastnosti spolu s funkcemi novějších textilních materiálů. Vzniká tak oblečení, které vás podrží, ať už se vydáte kamkoliv. 

V Ortovoxu si vlny jako materiálu nesmírně váží. Také vědí, že to, jak se ovce cítí a v jakých žijí podmínkách přímo ovlivňuje nejen kvalitu jejich života, ale také kvalitu jejich vlny. V roce 2017 tak vznikla iniciativa s názvem Ortovox Wool Promise.

Ta definuje 64 kritérií, která musí splňovat dodavatelé vlny pro Ortovox. Dále také definuje 4 hlavní principy spolupráce, mezi které patří udržitelný způsob nakládání s půdou, šetrné zacházení se zvířaty, osobní vztahy s dodavateli a dohledatelnost celého procesu

Swiss Wool a Merino Wool

Ortovox používá při výrobě svých produktů dva druhy vlny. Merino vlnu a tzv. Swiss Wool vlnu, která pochází ze švýcarských Alp. Swiss Wool se používá jako zateplení do bund a některých lavinových batohů zatímco z merino vlny vzniká funkční termoprádlo a druhá vrstva oblečení. 

Letos se navíc Ortovoxu podařilo dosáhnout dalšího milníku - výroba první a druhé vrstvy oblečení probíhá kompletně v Evropské unii. Třeba takové zpracování vlny a přeměna na vlněnou přízi probíhá v tradiční rodinné manufaktuře v Rakousku.

Kompletní nabídku oblečení Ortovox najdete zde »

Další články z kategorie Novinky, Udržitelnost

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk