×
Otevírací doba o květnových svátcích: 1. května 10–17 h | 8. května ZAVŘENO

Nitro Snowboards: 30th Anniversary

Novinky

24. prosince 2019 | 0 komentářů

Značku Nitro Snowboards založili v roce 1990 ve Vera’s Cafe v americkém Seattlu dva nadšení snowboardisti Thomas Delago a Sepp Ardelt. Jejich vášeň pro ježdění v horách se rozvinula v touhu vytvářet vlastní produkty a technologie a zpřístupnit tak snowboarding co největšímu počtu lidí.

V posledních třiceti letech uvedla značka Nitro na trh řadu klíčových technologií a produktů. Patří mezi ně například první sériově vyráběný splitboard, asymetrická prohnutí (asymetric camber profiles), mini disc systém pro připevnění vázání, první dámský PRO model snowboardu a ten největší počet signature snowboardů ve srovnání s ostatními brandy.

Od prvního dne se Nitro věnuje podpoře snowboardových komunit po celém světě prostřednictvím globálních týmových i lokálních jezdců, obchodů, distribucí a médií. Důvod je prostý - Nitro založili dva kluci, kteří byli a stále jsou oddaní snowboarďáci. Za třicet let se změnilo hodně, vášeň ale zůstala stejná. To je vidět i z nedávného dokumentu 28 Winters, který byl uveden dva roky před třicátým výročím založení značky.

Nitro se jako značka nikdy nebrala příliš vážně. Snowboarding je totiž něco, co lidi dělají pro zábavu, není důvod se pokoušet být přehnaně cool. Je mnohem důležitější lidi kolem sebe inspirovat a motivovat k ježdění na prkně. Nový celovečerní film Nitro OFFLINE je zářným příkladem toho, kde je Nitro po třiceti letech usilovné práce. Je to skupina lidí, kteří se snaží inspirovat snowboardisty i nesnowboardisty po celém světě, aby nezapomínali dát si oraz od hektického online světa, ve kterém žijeme, aby šli ven a užili si pár okamžiků offline.

V začátcích značky Nitro v podstatě ještě žádný online svět neexistoval. O třicet let později je to jeden z problémů, kterému čelíme. Všichni se stáváme tak trochu vězni celého online světa. V Nitro jsou přesvědčeni, že snowboarding bude i nadále únikem z tohoto online světa, únikem zpět do reality, zpět ke snowboardingu, přátelům a společně stráveným chvílím, které mají tu největší cenu.

"Čas letí, a upřímně řečeno, Sepp ani já jsme netušili, když jsme v roce 1989 začali pracovat na první kolekci a o rok později založili značku, kde bude Nitro za třicet let. Jsme nadšení z cesty, kterou snowboarding za tu dobu urazil a kam až se dostal, že stále provozujeme naši vlastní snowboardovou značku. To, že jsem mohl snít o jakékoli desce, kterou jsem chtěl, a být u toho ji přivádět na svět bylo - a dodnes stále je - největší vzrušení. Může to znít pateticky, ale vždycky cítím nadšení, když vidím někoho, kdo používá některý z našich produktů. Skutečnost, že tato osoba utratila své těžce vydělané peníze za kus vybavení, které jsme navrhli a vyrobili, ve mně vyvolává pocit pokory a zároveň velkého uznání pro náš tým. Tuto odpovědnost bereme celkem vážně a budeme pokračovat v tom, co jsme udělali s posledními třiceti kolekcemi: proměníme naše sny v realitu a ujistíme se, že naši zákazníci zažívají stejnou radost a vzrušující jízdu, jakou jsme měli my při navrhování a testování. Přeji skvělou zimu."

Thomas Delago
spoluzakladatel značky Nitro

Díky a těšíme se na dalších třicet let!

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk