×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Jak si vybrat splitboard?

Poradna - splitboard

2. prosince 2021 | 0 komentářů

Správný postup při výběru splitboardové výbavy je jedním z nejdůležitějších kroků k tomu, abyste si splitboarding užívali na maximum. Proto jsme si pro vás ve spolupráci s #FreerideTV připravili rubriku Jak na to. Dnes vám poradíme jak vybrat splitboard, co na sebe a jak se snažit předejít nepříjemným situacím v horách. Pojďme na to!

 

Splitboarding je sport, který přitahuje stále více lidí. Je to únik z přelidněných středisek a touha po ledovém tichu uprostřed lesa a vrcholků hor. Mnohem více než u ostatních sportů je ale u splitboardingu velmi důležitá správná výbava. Ta vám totiž může zachránit i život. Kromě samotného splitboardu a vázání patří mezi nezbytnou část výbavy puky, stoupací pásy, hůlky a vybavení pro lavinovou bezpečnost.

Při začátcích se splitboardingem se bez nich obejdete, ale časem je každý nadšenec ocení. Máme na mysli mačky a železa. Ty se používají zejména v prudkých svazích a při traverzech na zmrzlém povrchu.

Posledním důležitým dílem celé skládačky je správné oblečení a lavinový batoh, který pohodlně pojme vaši lavinovou výbavu. No a jak to celé poskládat a nezbláznit se z toho, s tím vám poradí Dominik ve výše zmiňovaném videu.

Další články z kategorie Poradna - splitboard

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk