×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Forest to Forest. Udržitelná výroba značky Arbor

Novinky, Udržitelnost

6. ledna 2020 | 0 komentářů

Snowboarding, splitboarding, surfing a skateboarding. Abychom si mohli užívat sporty, které tolik milujeme, je potřeba chránit naše největší hřiště - přírodu.

Přesně z tohoto důvodu se stále více značek přiklání k cestě udržitelného rozvoje a výrobním procesům, které mají menší dopad na životní prostředí. Arbor je jednou z nich. Cestu udržitelného rozvoje razí už od svého vzniku v roce 1995. Pod názvem Arbor Snowboards nejdříve začaly vznikat skvělé snowboardy, které rychle přitáhly pozornost nejednoho ridera. K udržitelným principům ve výrobě se přidala touha a vášeň pro ostatní boardsporty a taky myšlenka dalšího růstu značky. 

V Arboru se rozhodli, že kromě růstu značky by rádi podpořili i komunitu a vytvořili partu lidí se stejnými zálibami. Značka se tak postupně přejmenovala na Arbor Collective. Spojují tak sportovce a umělce, kteří jim pomáhají v plnění jejich udržitelné mise. Máme pro vás pár zajímavostí o tom, jak udržitelná výroba vypadá v případě Arboru. Celý proces se skládá z několika částí.

Dřevo z udržitelných zdrojů

Vše začíná v lese. Arbor používá dřevo z lesů, které jsou pravidelně obnovovány. Většinu jejich materiálu navíc tvoří bambusové dřevo, které roste rychleji. Všichni dodavatelé, se kterými Arbor spolupracuje mají certifikaci FSC, která zaručuje, že jsou lesy spravovány udržitelným způsobem.

Méně je někdy více

Díky moderním technologiím ve výrobě je možné maximalizovat využitelnou část ze surových materiálů. Odpad dřevěných odřezků se tedy daří snížit na minimum.

Čistá produkce a továrna

Továrna, ve které vznikají produkty Arbor v roce 2020 naplní svůj slib stoprocentního napájení ze solární energie. Používá chytrý uzavřený systém, který zachytává a filtruje veškerou vodu, která se dá ve výrobě opakovaně použít. Pro dřevo, které ve výrobě zbývá se vždy najde možnost využití.

Každý snowboard má svou světlou stránku

Snowboardy Arbor jsou stvořeny z udržitelných komponentů. Všechny hrany jsou vyrobeny z recyklované oceli, vrchní vrstva z nylonu na přírodní bázi a každé prkno je voskováno přírodním voskem bez fluorů.

Vylepšená receptura pryskyřice

Entropy Super Sap Resin je rostlinná alternativa k běžnému lepidlu, které se používá. Díky němu se při výrobě do vzduchu uvolní až o 40 % méně oxidu uhličitého. Way to go!

Returning Roots

S projektem Returning Roots se celý koloběh uzavírá a může začít znovu. Tato kampaň slouží k obnovení lesů Koa na Havaji. Symbolický název Returning Roots tedy nevyjadřuje pouze kořeny stromů, které Arbor navrací zpět do přírody, ale také návrat ke kořenům našich oblíbených sportů. Je to jejich pocta tomu, co tu bylo dávno před námi. 

Kromě těchto vylepšováků, díky kterým jsou výrobní linky zelenější a šetrnější, Arbor úzce spolupracuje také s několika neziskovými organizacemi, které přispívají k uchování  životního prostředí - The Conservation Alliance, Surfrider Foundation a Arbor Day Foundation. 

Až se tedy budete příště prohánět po svazích nebo svištět prašanem mezi stromy s deskou Arbor pod nohama, můžete mít radost nejen z parádního prkna, ale i firmy, která myslí na svoje okolí.

Nová kolekce snowboardů Arbor

Mindfully Crafted for Good Times & Great Lines.

Další články z kategorie Novinky, Udržitelnost

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk