×
Otevírací doba o květnových svátcích: 8. května ZAVŘENO

Nebojte se tvořit holčičí komunity, říkají holky z Girl Squad

21. května 2020 | 0 komentářů

Holky z Girl Squad mají svoje vlastní pravidla hry. Milují dobrodružství, zábavu a snowboarding.

V Horsefeathers sestavili tým žen, který dbá na to, aby každý kousek z jejich kolekce vypadal skvěle, ale zároveň byl plně funkční. Ve spolupráci s designéry z Horsefeathers sestavily kolekci, kterou se vyplatí nepropásnout. Připojte se k nim a vydejte se za svým vlastním dobrodružstvím.

@GIRLSQUADROCKS

#GIRLSQUADROCKS


Kdo je součástí Girl Squad?

Kateřina

Na sociálních sítích ji potkáte pod přezdívkou @kater_maharadza. S Horsefeathers spolupracuje z holek z Girl Squad nejdéle - sečteno, podtrženo asi 10 let. Když se zrovna neprohání po zasněžených kopcích, je moderátorkou online magazínu Refresher, věnuje se sociálním sítím a spolupracuje na focení dalších projektů. Přes víkendy pracuje jako instruktorka snowboardingu a lyžování. 

Adriana

Adrianu potkáte na sítích pod přezdívkou @adriazia. S Horsefeathers spolupracuje už skoro 5 let. Začalo to focením produktů a skončilo to u čestného místa v Girl Squad. Za zmínku ale stojí, že mimo jiné pracuje jako interiérová designérka v IKEA. 

Renáta

@renazpopradu, tak přesně pod tímhle nickem potkáte Renátu ve světě sociálních sítí. V Horsefeathers začínala také s focením produktů, koneckonců jí k tomu přivedla Adriana. Pracuje jako full-time instruktorka snowboardingu a lyžování.



Holky, zkuste nám to přiblížit. Co si vlastně pod pojmem Girl Squad představit a jak vznikla myšlenka ryze holčičí party uvnitř Horsefeathers?

Girl Squad vznikla tak, že jsme si na prvním společném focení lidsky velmi dobře sedly. Kluci nám pak navrhli, abychom vytvořily tým, který by propagoval aktivní životní styl. Konkrétně Tomáš Koudela měl vizi, že pro československý trh by bylo lepší prezentovat holkám snowboarding a skateboarding prostřednictvím party kámošek, které spolu rády jezdí. Kromě ježdění spolu ale vyrazí třeba na feraty nebo zažít jiné dobrodružství. 

Jsme obyčejné holky, které rády jezdí a chtějí si to vychutnat. Pro holky je touto cestou mnohem lehčí se k nám připojit na výlet a ztotožnit se s námi. Jsme prostě kamarádky, které nemají problém vzít kohokoliv na výlet, jsme na stejné vlně.

Myslíte si tedy, že pro kluky je snažší ztotožnit se s pro jezdci?

Je to tak. Holky se odjakživa radši dohodnou s dalšími kámoškami na stejné úrovni a jdou jezdit. A o tom vlastně celá Girl Squad je. Najít si svou partu. Je to stejné jako u kluků. Ale mít holčičí partu, to je trochu víc osvobozující, jste na stejné úrovni, můžete se kdekoliv zastavit a fotit se, zkrátka si to užívat a blbnout u toho. Kluci z tohohle dokážou být pěkně nervózní a tvrdí, že je holky jenom zdržujou. Holky tohle tolik neřeší a jsou víc v pohodě. Jsme prostě baby, které mají rády aktivní životní styl, ale musíme se přitom i bavit.

Kateř: Já osobně vlastně až teď začínám chápat party čistě kamarádek. Jako mladší jsem se spíš naháněla za perfektními výkony. Trávila jsem tehdy víc času v klučičích partách. Teď pro mě ale mají větší význam ty holčičí.

Ale občas vyrazíte jezdit i s klukama, že?

Když nás vyfotí, tak jo. (smích)

Máte společné motto, podle kterého se řídíte?

Máme společnou písničku od Spice Girls. (smích) Ale není to o heslech. Ženy mají svoje vlastní pravidla a kdo chce vyrazit s námi, tak jde. Nic víc v tom není. Důležité je vzít si snowboard, kecky, plavky a nebát se.

Víme o vás, že milujete snowboarding. Co ale děláte když zrovna venku nepráší?

Surfujeme, skejtujeme, jezdíme na pumptracku, chodíme na túry, feraty nebo sbalíme plavky a jedeme na Bali. Dobrodružství není jen na sněhu, začíná v momentě kdy doma zavřete dveře a jdete ho hledat. Dobrodružství je možné zažít všude, nepotřebujete jenom sníh. Samozřejmě to nejdůležitější je pro nás snwoboarding, ale dobrodružstvím je někdy i jenom procházka po městě. Zkrátka hory, oceány a asfalt.

Jak vnímáte ženský skateboarding na československé scéně? Je dost děvčat, které se tomuto sportu věnují?

U skateboardingu do velké míry záleží i na tom, o jaké úrovni se bavíme. Třeba děvčat, které mají skejt a jdou jen tak cruisovat po městě, je dost. Koupit si cruisera a jezdit může bez problémů každé děvče a oproti skateparku je to bezpečné ve smyslu, že vám nehrozí těžká zranění. Rozdíl mezi snowboardingem a skateboardingem je také v tom, že sníh nebolí, ale asfalt už ano. A holkám nejde mít za zlé, že se nechtějí sedřít. Alternativou k trikům ve skateparku mohou být pumptracky. Dobré je postupovat podle toho, jak se kdo cítí. A dělat kroky postupně. Když se na něco necítíte, zkoušejte to pozvolna. Některá děvčata občas nedokáží odhadnout, jak to udělat tak, aby si neublížila, a když si ublíží, už se toho bojí.

Jaké jsou ohlasy na Girl Squad? Daří se vám propagovat lifestyle akčních sportů mezi devčaty a ženami?

Celkem se to rozrůstá a děvčata se s námi začínají víc a víc ztotožňovat. Ve skutečnosti tu ta komunita byla dávno předtím, jenom jí daly jméno a podobu. Holky jsou rády, že to existuje a že se druží s dalšími a dělají to, co je baví, společně. To, že jsme se daly do kupy i na sociální sítí, kde si můžeme vyměňovat fotky a videa, je jen plus a přiláká to víc mladších holek. Když jsme se snowboardingem začínaly my, tak zdaleka tolik holek nejezdilo. Tím, že zároveň pracujeme jako instruktorky snowboardingu, tak si toho i víc všímáme. Začínají přicházet čím dál mladší děti. Holky i kluci. Běžně se ale stává i to, že dorazí 30ti leté baby, které se chtějí naučit snowboardovat. Není to tak, že kluci jezdí na prkně a holky si něžně lyžují po svazích. Je opravdu vidět, že holky začínají jezdit na prkně víc a víc. A to je super.

Jak jste přišly s nápadem sbalit se a vydat se společně na Bali? Proč právě Bali?

Od Horsefeathers jsme dostali možnost vycestovat na jeden zimní a jeden letní výlet. Když nám to kluci z Horsefeathers nabídli, byly jsme nadšené a první výstřel padl na Bali. Zpočátku jsme nevěděly, jaký na to budeme mít budget a jak to celé dopadne. Potom jsme pomalu musely docházet k těm reálným věcem. Jak to celé zprodukujeme a podobně. Vzhledem k tomu, že jsme spořivé holky, tak jsme to zvládly. Bali bylo na našem společném wishlistu a takto jsme si vlastně splnily náš společný sen. Nejdříve jsme hledaly destinaci, kde se bude dát aktivně vyžít i mimo hory, někde, kde bylo i moře i hory. Trochu jsme měly obavy, jestli prostředí na Bali bude sedět tomu, co chceme propagovat, ale nakonec to perfektně zapadlo. Jako Girl Squad máme více méně volnou ruku. Potom, co nejdříve vypálíme něco ve stylu: “Jooo, Bali!”, následují trochu obavy, protože ostatní jsou samozřejmě nohama víc na zemi. Nakonec nám ale svěří důvěru a vznikne z toho super trip.

Produkujete si videa a fotky sami nebo s vámi jezdí na tyto výlety i produkční tým?

Kateř: Měly jsme sebou mého přítele, který je kameraman a ten nám dělal fotky i videa. Zároveň nám do velké míry pomohl i plánovat. V holčičí partě, jako v té naší, musí být vždycky někdo, kdo řekne v kolik se zítra vstává a kam se půjde. Zkrátka takový plánovač. A pro nás to byl právě on. V plánování programu byl velmi důsledný. Celé to táhnul a zorganizoval. Bez něj bychom se asi o trochu víc vyvalovaly. Když to má být pořádná Girl Squad, musí tam být i někdo, kdo bude myslet na všechny ostatní věci, zatímco my si budeme užívat veškerou pohodu a srandu. Byl tak trochu náš kouč.

    Horsefeathers Gloster

    Horsefeathers Gloster

    1 999 Kč

    Takže v každé holčičí partě se nakonec najde minimálně jeden muž?

    (Smích) Nutně to nemusí být muž, ale musí to být někdo, kdo bude nohama trochu na zemi a bude sledovat čas. Chtěli bychom z toho udělat vysloveně holčičí partu, aby fotky a videa měla na startost potenciální další členka Girl Squad. Taková členka nám chybí abychom jako Girl Squad byly naprosto kompletní, ale zároveň je problém takové děvče sehnat. Asi by ani nebyl problém sehnat fotografku nebo kameramanku, ale musí zvládnout skutečně dobře jezdit na snowboardu. Káti přítel zvládl odřídit auto, skútr, natáčet a fotit a zároveň hlídat čas. Tohle běžně fotograf ani kameraman v popisu práce nemá. Je to spíš přidaná hodnota. Takže baba, kterou bychom chtěly do týmu musí umět jezdit na snowboardu, na skejtu a přitom natáčet videa, stříhat, fotit a celé to organizačně zaštítit. Jestli člověk umí jezdit na snowboardu a skejtu je taky dobře poznat z toho, jak si vybírá záběry. Ideálně potřebujeme děvče, které toto všechno zvládá a ví, jak to celé dotáhnout. Zatím jsme na nikoho takového nenarazily.

    Jak vlastně zapadá letní kolekce Horsefeathers do myšlenky exotické výpravy jako byla tato?

    Vybraly jsme si vizuálně zajímavé místo, kde nejsou jen pláže a oceán, ale věděly jsme, že Bali má zároveň neskutečně krásnou přírodu, má hory, sopky, lesy a pralesy. Kolekce, kterou jsme tam fotily není možná na první pohled zapadající, ale vynikla v nepoznaném prostředí. Takže nakonec se to podařilo a jsme rády, že jsme našly i místa, které není v klasických fashion magazínech. Líbil se nám kontrast, ale zároveň to i perfektně zapadlo. Využily jsme všechno. Bundy, mikiny, šaty i tílka.

    Dobrodružný život má však taky některá úskalí a hodně věcí často nevýjde tak, jak si je naplánujeme. Staly se na Bali nějaké situace, které nebyly ideální? Jak jste je zvládly?

    Kateř: Zvládly jsme to všechno. Musím tedy vypíchnout, že jsem si svůj batoh s věcmi na celý trip položila k jiné motorce. V půlce cesty jsem si vzpomněla na to, že ho nemám na zádech. Sice jsme to zvládli díky tomu, že jsme Girl Squad a pretože jsem si koupila legíny a kartáček na zuby a ostatní mi půjčily holky, ale je takový ten klasický holčičí příběh. Zase něco zapomněla. A rovnou batoh. Měla jsem tam kalhoty, plavky, zkrátka úplně všechno. Na Bali sice člověk potřebuje koneckonců jenom kartáček na zuby, spodní prádlo a plavky, ale zamrzí to...

    Renáta: Zároveň jsme rády, že jsme ani jedna nespadla z motorky. Říká se totiž, že jestli si nespadnul ze skútru, jakoby si na Bali ani nebyl. Zároveň jsme každý den nějaké pády viděly. Myslím, že si můžeme pogratulovat, že se nám to nestalo.

    Adriana: Kdyby si některá z nás nedejbože zlomila ruku nebo se stala nějaká banalita, dost těžko by se nám potom pokračovalo v tom, co jsme si naplánovaly. Měly jsme v tomto obrovský štěstí.

    Zkuste nám představit váš packing list. Co doporučíte holkám si na takový trip sbalit?

    Kartáček na zuby, dvoje plavky, dvoje kraťasy, dvě trička, street bundu, mikinu, sluneční brýle a hodně, hodně opalovacího krému. A hlavně se mažte i když se jdete plavat do moře. Na Bali se dá skutečně jet jen s příručním zavazadlem. Hodně věcí si tam člověk může koupit, ale i vyprat. Vyprat si tam je velmi levné. Na skútr se vám určitě budou hodit tenisky. Víc nic, ať už toho nemáte hodně. Rozhodně doporučejeme ikonické tričko Adios Bichachos, batikovanou mikinou s logem Girl Squad a sluneční brýle. Šaty na ramínka a tílka se vám budou hodit na pořádou večerní párty.

    Jaké podobné projekty plánujete v nejbližších sezónách? Budeme v blízké budoucnosti sledovat Girl Squad na nějaké další exotické/horské výpravě?

    Plán sice máme, ale zatím je to všechno velká neznámá. Chtěli bychom jet do Gruzie. Velká nevýhoda je samozřejmě v tom, že tuto sezónu nebyla velká zima a ani sníh. Takže připadá v úvahu ještě Andorra, tam máme jednoho známého. Každopádně si tuto sezónu určitě chceme ještě zajezdit. Co se letní výpravy týká, tu jsme ještě vůbec neplánovaly. Hlavní je vymyslet tu zimní.

    Co byste chtěli vzkázat holkám, které jezdí nebo teprve začínají jezdit?

    Nebojte se tvořit holčičí komunity. Je dobré být součástí ženských kruhů, protože jsme každá jiná a zároveň všechny stejné. Navzájem se dost doplňujeme, máme možná jinou povahu, ale všechny jsme ženy. Aktivní životní styl je pro ženy v každém věku a období. Adriana už má také dítě a aktivně se zapojuje. I když jste matky, nemusíte jen sedět doma, ale stále můžete vést aktivní život a věnovat se tomu, co máte rady. Nebojte se chodit ven a hledat dobrodružství!

    Díky za rozhovor holky, ať se daří a Girl Squad komunita nadále roste.

    Díky za zájem.

    Kalendář akcí

    Detailní kalendář »

    Přihlásit se

    Nepamatuji si heslo

    nebo

    Registrace

    Jazyk