Jak vybrat vybavení na wakeboard?

Poradna - wakeboard

14. června 2021 | 0 komentářů

Správný postup při výběru wakeboardové výbavy je jedním z nejdůležitějších kroků k tomu, abyste si wakeboarding užívali na maximum.

Wakeboarding je ideální sport pro horké létní dny. V našich končinách to lidi do wakeparku táhne už brzy na jaře . Ideální osvěžení po náročném dni, ale i celodenní zábava. Stejně jako u ostatních sportů je i při wakeboardingu důležítá správná výbava. Do velké míry na ní totiž závisí, jak moc si ježdění užijete. Kromě samotného wakeboardu a vázání patří mezi nezbytnou součást výbavy i vesta či helma.

Jak si vybrat wakeboardový komplet?

Při výběru wakeboardu je důležité hledět na rozměr, styl jízdy, na který je wakeboard určený a také prohnutí. Rozměr desky vybíráme podle svojí váhy. Podle stylu jízdy dělíme wakeboardy na parkové a za člun. Vlastnosti wakeboardu ovlivńuje jeho prohnutí, materiál skluznice a určení pro styl jízdy.

    Ronix Kinetik Project Springbox 2

    Ronix Kinetik Project Springbox 2

    8 994 Kč 14 990 Kč

    Wakeboardové vázání dělíme na tři hlavní skupiny: otevřené, zavřené a System od Hyperlite. Hlavní výhodou otevřeného vázání je větší rozpětí velikosti nohy. Zvolte jej tedy v případě, že si budete vázání půjčovat například mezi sourozenci, nebo známými. U zavřeného vázání vám zase nehrozí nebezpečí naražení prstů na překážkách a díky tomu, že přesně sedne na vaší nohu maximální komfort. Tvrdost vázání se uvádí na stupnici 1-10 od nejměkčího po nejtvrdší. Měkčí, podobně jako u snowboardu, se lépe hodí pro jízdu po překážkách, tvrdší zase poskytne oporu při triku z vody. System od Hyperlite zase funguje na principu snowboardového vázání - oddělená bota a vázání se zapínáním pomocí strapů - výhodou tohoto typu vázání je, že nemusíte v okolí vody chodiť naboso, nevýhodou je zase trošku menší citlivost při samotné jízdě.

      Ronix Anthem

      Ronix Anthem

      6 650 Kč 9 500 Kč

      Co na sebe?

      Aby vás vůbec pustili na vodu, potřebujete dopadovou vestu, která při pádu i mírně nadnáží. U nás si můžete vybrat ze špičkových značek O'Neill a Follow. Aby jste si mohli užívat i v chladné vodě, zvolte neoprén vhodné tloušťky. Nezbytností je i helma. Ta eliminuje úraz hlavy při pádu na překážku. Do vody je vhodné vybírat helmy s ušními krytkami, aby vám při pádu do vody neprasknul ušní bubínek. U helem Bern H2O jsou ušní krytky součástí balení.

        Follow TBA LTD Impact

        Follow TBA LTD Impact

        2 793 Kč 3 990 Kč

          Follow Wms Atlantis

          Follow Wms Atlantis

          2 793 Kč 3 990 Kč

            O'Neill Youth Reactor II Back Zip 3/2 Full

            O'Neill Youth Reactor II Back Zip 3/2 Full

            2 160 Kč

              Bern Macon 2.0 H2O

              Bern Macon 2.0 H2O

              845 Kč 1 690 Kč

                Follow Safety First

                Follow Safety First

                1 650 Kč

                Jak to celé dát dohromady vám vysvětlí Dominik ve výše zmiňovaném videu.

                Další články z kategorie Poradna - wakeboard

                Kalendář akcí

                Detailní kalendář »

                Přihlásit se

                Nepamatuji si heslo

                nebo

                Registrace

                Jazyk