Přírodní a udržitelná ochrana pokožky před sluncem od značky Swox

Novinky, Udržitelnost

21. července 2020 | 0 komentářů

Ekologické složení obsahu i obalu, odolné vůči vodě s vysokým faktorem ochrany před sluncem. Přesně takové jsou opalovací krémy od značky SWOX.

Výrobky od značky SWOX jsou vyvíjeny ve spolupráci s dermatology, vědci a světovými sportovci. Víme, že surfaři, horští cyklisté, běžci, plážoví volejbalisté, snowboardisté a lyžaři kladou vysoké nároky na opalovací krém. A všichni také víme, že rodiče chtějí pro své děti jen tu nejlepší ochranu před sluncem.

To je důvod, proč je součástí filozofie SWOX zajistit, že jsou jejich výrobky odolné vůči vodě, mají vysoký faktor ochrany před sluncem a neštípají z nich oči. Krémy jsou vhodné pro citlivou pokožku, jsou vyrobeny z minerálních slunečních filtrů a ekologických, organických a udržitelných přísad.

Stejně tak i obaly opalovacích krémů SWOX jsou vyrobené z recyklovaných a recyklovatelných materiálů. Krémy obsahují UV filtry. Jejich výrobky se vyrábějí výhradně v Evropě z důvodu minimalizace přepravních vzdáleností.

    SWOX Max Lotion SPF 50

    SWOX Max Lotion SPF 50

    719 Kč

    The Swox Story

    Všechno to začalo ve vodě při surfování v Austrálii v roce 2009. Tři kamarádi a surfaři z Německa - Tim, Ralph a Max, nemohli na trhu najít opalovací krém, který by jim poskytnul vysokou úroveň ochrany, kterou potřebovali při surfování.

    Štípající oči, kluzké ruce, vyrážky ze směsi potu a opalovacího krému... každý, kdo miluje outdoorové aktivity ví přesně, co to znamená.

    Pro tyto tři invárory milující surfování bylo hlavně důležité vytvořit opalovací krém, který by byl mimořádně voděodolný a nepoužíval žádné zbytečné chemikálie, které by mohly způsobit podráždění pokožky, nápříklad parfémy, nebo ty které by mohly být škodlivé pro lidi, či životní prostředí. Tak společně s dermatologem Timem Peltzem vytvořili krém s vysokou ochranou před slunečním zářením a odolností vůči vodě. A zrodila se značka SWOX.

    Prvním produktem na trhu od SWOX byl krém na obličej z minerálního zinku. K dispozici je díky své popularitě až dodnes. Hypoalergenní složení neobsahoje parabémy, alkohol, parfémy a navíc v ekologickém obalu vyráběném z cukrové třtiny.

    Netrvalo dlouho a zvěsti o novém opalovacím krému vyrobeném právě pro surfaře se rozšířili. Konečně byl konec štípajícím očím a kluzkých rukou! Co je ale ještě důležitější, umožnilo to surfařům chránit se proti spálení, snižovat riziko rakoviny kůže a předcházet předčasnéu stárnutí pokožky, a to i v drsných podmínkách, kterým čelí ve vodě.

    Bezpečné pro korálové útesy

    V oblastech, kde lidé tráví čas šnorchlováním, plaváním a samozřejmě surfováním, nebo jinými vodními sporty byly naměřeny škodlivé koncentrace UV filtrů z opalovacích krémů. Ty jsou vysoce nebezpečné pro korálové útesy.

    V důsledku toho vydali Havaj, Florida a některé regiony v Austrálii a Mexiku zákaz kosmetických výrobků a přípravků, které tyto chemikálie obsahují. Jde hlaně o látky jako oxybenzon, oktinoxát a oktokrylen. Značka SWOX se ve výrobě svých produktů dlouhodobě vyhýbá přísadám, které už byly vyhodnoceny jako nebezpečné pro životní prostředí, ale i látkám, které se v současné době považují za „bezpečné pro útesy“, nicméně jsou vědecky zpochybněné. Proto je možné říct, že krémy SWOX jsou bezpečné pro korálové útesy a firma neustále vyvíjí složení produktů tak, aby se v něm odrážely nejnovější vědecké studie.

    Dnes používají produkty značky SWOX, vyráběné výhradně v Evropě, i další sportovci: snowboardisté, kiteboardisté, windsurfaři, wakeboardisté a lyžaři. Všichni se shodnou na tom, že SWOX je zkrátka ideálním řešením do vody i do hor.

    Všechny opalovací krémy SWOX najdete zde.

     

    Další články z kategorie Novinky, Udržitelnost

    Kalendář akcí

    Detailní kalendář »

    Přihlásit se

    Nepamatuji si heslo

    nebo

    Registrace

    Jazyk