Rocky Mountain: Kanadská MTB legenda

Novinky

16. října 2020 | 0 komentářů

Naše nabídka horských kol se právě rozrostla o další výjimečnou značku. V Severním Vancouveru, na úpatí drsných kanadských hor, se už od roku 1981 rodí kola Rocky Mountain. Teď je najdeš v naší prodejně a na e-shopu.

 

Silné kořeny značky ve Skalnatých horách

Dnes obrovský pojem v závodní i rekreační horské cyklistice začal vznikat už koncem sedmdesátých let, kdy se budoucí zakladatelé firmy Grayson Bain, Jacob Heilbron a Sam Mak pustili do upravování silničních kol, aby na nich bylo možné zdolávat technické traily kanadského západního pobřeží. Na vývoji prvních vlastních modelů Rocky Mountain se pak spolupodílel Tom Ritchey, dnes přední výrobce komponentů.

Rocky Mountain

Brzy přišla expanze za hranice města a ještě před koncem osmdesátých let se podařilo nastartovat prodej i za oceánem. Během následující dekády už si kola Rocky Mountain nacházela zákazníky v Německu, Švýcarsku, Itálii, Francii i Japonsku a v roce 2014 už se exportovala do 36 zemí po celém světě.

Aby v Rocky Mountain mohli pro svá kola používat ty nejlepší komponenty, založili dokonce vlastní značku Race Face Bicycle Components.

Sportovní úspěchy

Kvality kol Rocky Mountain nejlépe dokládá dlouhá řada skvělých výsledků v závodech a nejedno významné ocenění.

  • Marie-Hélène Prémontová na Rocky Mountain získala stříbro na olympijských hrách v Aténách (2004).
  • Rocky Mountain Urge bp Rally Team vyhrál celkové hodnocení týmů v Enduro World Series 2016 po tom, co byl o dva roky dříve druhý.
  • Úspěchy a vítězství značka zaznamenala také na náročných závodech Transalp, Cape Epic, TransRockies, Red Bull Rampage i mnoha světových pohárech.
  • Do týmu Rocky Mountain patří jak XC, tak enduro a freeride jezdci.
  • Kola Rocky Mountain získala několik ocenění za kolo roku od významných cyklistických médií.

Rocky Mountain Altitude

Rocky Mountain Altitude Carbon

Rocky Mountain se u nás představuje enduro modelem Altitude, který své úctyhodné schopnosti nejlépe ukáže na enduro závodech a při agresivní jízdě na trailu.

Tento profesionály prověřený bike kombinuje nekompromisní závodní potenciál se schopností poskytovat hromadu zábavy i při rekreační jízdě. Pro novou sezónu je Altitude ještě schopnější a rychlejší. S ním to v klidu pošleš i na skoky a dropy, kterým ses dřív vyhýbal.

Posouvá enduro na nový level

Promyšlený rám je navržen tak, aby fungoval perfektně ve všech velikostech a s jezdci různé výšky. V Rocky Mountain používají 27,5" kola pro menší velikosti a 29" pro M a větší rámy. Pro každou velikost se také odlišně ladí odpružení.

Bike plný chytrých technologií

  • Systém RIDE-9 umožní jezdci ještě přesnější doladění geometrie jen s pomocí dvou imbusových klíčů. Celkem nabízí 9 možností, s nimiž můžeš experimentovat.
  • Odpružení Smoothlink je při šlapání efektivní, ale přitom si zachová poddajnost a komfort. Protože v Rocky Mountain důkladně vyladili každý z mnoha parametrů odpružení, poskytují jejich kola zcela jedinečný jízdní zážitek.
  • Základem karbonových variant je Smoothwall carbon. Protože není karbon jako karbon, v Rocky Mountain používají jeden z nejsofistikovanějších výrobních procesů pro dosažení bezkonkurenčního poměru tuhosti k hmotnosti, výborného jízdního projevu a odolnosti. Aby měl bike nejlepší možné vlastnosti, specifické oblasti rámu jsou vyrobeny z různých typů karbonu.
  • Hliníkové rámy jsou konstruovány ze slitiny FORM™ alloy, aby plnily nejpřísnější kvalitativní kritéria Rocky Mountain. Každá část rámu a každá trubka je specificky navržena výhradně pro svůj účel, čímž je dosaženo optimálního poměru pevnosti, hmotnosti a jízdních vlastností.
Rocky Mountain Altitude Carbon

Co říkají reálné zkušenosti?

Recenze potvrzují, že Altitude nezapře své závodní geny. Rovnou z krabice by mohl startovat třeba na Enduro World Series.

Je to stabilní, jistý, ale obratný bike, který se nebojí nejdrsnějších sjezdů, přitom není zbytečně těžkopádný na bezproblémové a efektivní stoupání.

Drží se terénu jako klíště a vybízí k posouvání limitu rychlosti.

Čím drsněji pošleš Rocky Mountain Altitude z kopce, tím víc ti bude dávat najevo, že je to ještě málo!

Jen se podívej na test od Freehub Magazine

 

Rocky Mountain Altitude Carbon 70 si můžeš už teď prohlédnout a koupit v prodejně nebo e-shopu SNOWBOARD ZEZULA a pokud máš ke kolům Rocky Mountain otázky, ozvi se nám a rádi ti odpovíme.

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk