A Blast From The Past - Nidecker Classic Series

20. října 2020 | 0 komentářů

Tyto tři desky znamenají jedinečnou kapitolu příběhu značky Nidecker. Ať už jste jezdili na jednom z původních modelů, nebo pokud je objevujete poprvé, čas to nezmění. Nidecker přináší tyto ikonické grafiky zpět k životu, tentokrát s moderními, špičkovými technologiemi, které očekáváte od všech snowboardů Nidecker.

Historie se setkává s budoucností

Tyto produkty navrhl Nidecker jak pro mnohaleté fanoušky značky i ty, kteří se se značkou a jejími produkty seznamují poprvé. Tato kolekce je jako dobrá hudba, nikdy to nevyjde z módy a jako každý skvělý remix nabízí nový rozměr starým oblíbeným songům. Bob Marley to vyjádřil nejlíp textem své písně: "In this great future, you can’t forget your past!"

 

Jen málo značek má tak slavnou historii jako Nidecker. Abychom jí vzdali hold, jaký si zaslouží, znovu vydáváme jedny z našich nejslavnějších desek. Zatímco tyto klasické produkty umožňují staré generaci snowboardistů připomenout si minulost, nové generaci představí pestrobarevné počátky našeho sportu.

1987 - The Liberty

V roce 1987 získává filmového Oskara snímek Olivera Stonea "Četa", Aretha Franklin je jako první žena uvedena do rock'n'rollové síně slávy, U2 vydávají svoje ikonické album "Joshua Tree", americký prezident vyzývá Michaila Gorbačova ke stržení berlínské zdi, značka Nike představuje technologii Air Max, umírá Andy Warhol a rodí se vítězka olympijského závodu v U-rampě z roku 2006 Hannah Teter.

V témže roce vyrábí Nidecker ve švýcarském Rolle snowboard s jedinečným postavením v historii značky i snowboardingu - první snowboard, který sjel z vrcholu až po úpatí hory Mont Blanc, jedné z neznámějších hor světa čnící nad Chamonix, Mekkou freeridingu.

Liberty je poctou kořenům snowboardingu založených na "surfování na sněhu". Je to nepochybně jedna z nejlepších freeridových desek, které Nidecker kdy vytvořil. Kombinace klasických kontur a špičkových materiálů přináší fantastický pocit z plynulého stylového zatáčení v prašanu, ale i na pěkně upravených cestách, dokonce i v mokrém sněhu na konci sezóny. Liberty je speciálně navržený na rozbití nerovného terénu a je připraven tvořit si cestičky mezi stromy.

 

1988 - The Lip Stick

V roce 1988 poprvé závodí tým jamajských bobistů na zimních olympijských hrách, skladba "Man In The Mirror" od Michaela Jacksona se umísťuje na prvním místě žebříčku The Billboard Hot 100, James Hansen, vědec z NASA prohlašuje v americkém senátu, že začalo globální oteplování způsobené člověkem, Dustin Hoffman a Tom Cruise excelují v Rainmanovi a Nike představuje jednu z nejúspěšnějších kampaní v historii sportu doprovázenou novým sloganem "Just Do It".

Nidecker ve stejném roce konstruuje snowboard Lip Stick, který se pozdějí stává jakýmsi protoypem allmountain snowboardů; zcela nový tvar prkna se zcela vymykal tehdejším tradičním tvarům, inzerty měl posazené více na středu prkna a měl delší patku, takže bylo mnohem snazší jezdit i pozadu, na switch. Design prkna tvořil fluorescenční šachovnicový vzor, který byl velmi dobře rozpoznatelný i (v už tak dost barevné) druhé polovině 80. let.

 

1990 - The Air Pipe

V roce 1990 svět slaví znovusjednocení Německa, pád železné opnoy a definitivní konec studené války. Nelson Mandela je po sedmadvaceti letech ve vězení propuštěn na svobodu. Sinnéad O'Connor dobývá hudební svět s písní "Nothing Compares To You". Je zakázáno kouření na palubách amerických letadel. Na pultech obchodů se objevuje první digitální kamera. Československo zažívá první svobodný rok po čtyřiceti letech totality. Umírá Greta Garbo a rodí se pozdější dvounásobná vítězka olympijského slopestylu Jamie Anderson.

Snowboard Air Pipe byl prvním vpádem značky Nidecker do nové vlny freestyle snowboardingu na počátku devadesátých let. Díky svému speciálnímu tvaru a měkčí flexi se tato deska stala nejvyhledávanější na trhu. Ačkoli freestyle šílenství mělo svůj původ v USA, Evropa nebyla daleko za ní.

 

 

Celou novou kolekci snowboardů Nidecker najdete zde.

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk