×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Poradna - snowboard

23. listopadu 2020 | 0 komentářů

Podešve světoznámé značky Vibram jsou tím nejlepším, na čem se dá postavit odolná bota. Už asi 80 let!

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Proč Vibram?

Firmu Vibram založil Ital Vitale Bramani, který jí také dal jméno. Po tom, co nevhodná obuv sehrála roli v tragické smrti několika horolezců a jeho přátel, Bramani si uvědomil, že je na čase přijít s odolnou a přilnavou podrážkou, která bude lépe izolovat proti chladu a vlhkosti. A tak se v roce 1937 zrodila první podrážka Vibram vyrobená z vulkanizované gumy.

Horolezecká obuv s podrážkou Vibram se obzvlášť proslavila v roce 1954, kdy v ní tým italských horolezců zdolal náročný výstup na K2. V šedesátých letech se podešve Vibram začaly vyrábět i v Severní Americe. Následovalo představení bezpečnostní podrážky Vibram Security odolné vůči olejům.

Od roku 1969 poznáš podešev Vibram podle ikonického osmihranného žlutého odznáčku "marca oro".

Později nabídku rozšířila lehká podešev Evaflex pro vycházkovou a společenskou obuv nebo mimořádně přilnavý Vibram Grip pro freeclimbery.

Následovala řada dalších technologií a materiálů pro specializované typy obuvi a Vibram dál posouvá technologie kupředu až do dnešních dnů. Inženýři značky po desetiletí přicházeli s podešvemi, které jsou lehčí, pevnější, pohodlnější a ekologičtější.

Hypermoderní chytrá podešev Vibram Smart Sole dokonce umí přes Bluetooth komunikovat s tvým zařízením!

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Současnost

Aktuální sortiment Vibram je samozřejmě rozsáhlý a zahrnuje nejen podrážky pro různé typy obuvi včetně sportovní, módní a pracovní, ale i celé boty mnoha druhů. Žluté logo Vibram můžeš dnes najít na pohodlných žabkách i ultra-odolných horolezeckých botách.

V každém případě je značka Vibram zárukou špičkové technologie podrážek, které jsou neobyčejně odolné, trvanlivé, pohodlné, lehké a mají perfektní přilnavost.

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Vibram a snowboarding

U nás najdeš Vibram zejména v podobě podešví vybraných snowboardových bot, kde tento žlutý nápis zaručuje excelentní vlastnosti a dlouhou životnost.

Pokud vyžaduješ jistotu špičkové technologie Vibram, vybírej z bot na snowboard Nitro, BurtonNidecker nebo DC.

Vibram najdeš dokonce i v některých vázáních značky Nitro.

Další články z kategorie Poradna - snowboard

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk