×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Black Crows: Čistá lyžařská svoboda

Novinky

6. ledna 2021 | 0 komentářů

Horkou novinkou v našem portfoliu je nezávislá francouzská freeski značka Black Crows. V čem je výjimečná a na jakých principech stojí?

 

Freeski Black Crows

Jak to začalo

Dva profesionální lyžaři, opravdoví srdcaři z francouzského Chamonix, se v roce 2006 rozhodli změnit svět freeski. Na trhu jim tehdy chyběly lyže, které by odrážely rozmanitost freeskiingu, byly by dostatečně široké, točivé a univerzální. Tak si Camille Jaccoux a Bruno Compagnet řekli, že to napraví. Spojili se s Christophe Villeminem, už tehdy uznávanou autoritou v oboru, a začali připravovat své vysněné lyže.

 

První model vyvinutý pod vlastní značkou s černými vránami nesl název Corvus a vznikl na základě touhy vytvořit skutečně freeridové lyže, jaké dosud neexistovaly. Corvus byl navržen tak, aby zvládal hluboký prašan i rychlé oblouky. Úspěch se dostavil a první model Black Crows se rychle stal oblíbencem lokální freeski komunity.

Modelová řada se následně začala rozrůstat o další hravé, výkonné a spolehlivé lyže s elegantním designem. Popularita Black Crows rychle přerostla hranice Francouzských Alp a nic nebránilo expanzi na mezinárodní trhy. Významná ocenění od oborových magazínů jsou důkazem, že černé vrány vylétly správným směrem. Stejně inovativní, jako produkty samotné, je i prezentace Black Crows, která zahrnuje neotřelé kampaně, hudební akce ve městech i na horách a neobvyklá partnerství s jinými brandy a obchody.

Firma od svých počátků hodně vyrostla, tým zkušených vývojových expertů rozšířil freestyle lyžař Julien Regnier, ale na návrhu produktů v Chamonix se stále podílejí i sami zakladatelé.

Freeski Black Crows

Filozofie Black Crows

Lyže Black Crows vznikly na principech svobody, radosti a unikátního designu, čehož se drží dodnes. Nový přístup k freeskiingu umožňuje lyžařům ještě víc si užívat volnosti v přírodě, intenzivněji vířit prašan, rychleji řezat oblouky a stoupat vzhůru s větší jistotou. Ruku v ruce s novými zážitky jde krása samotných lyží, které vyčnívají z davu čistou a neobyčejně elegantní grafikou. Nepřehlédnutelnou estetiku lyží Black Crows má na starosti renomovaný pařížský designér Yorgo Tloupas a jeho práce výrazně přispívá k unikátnímu charakteru „Černých vran“.

 

Poznej čistou lyžařskou radost. Prohlédni si novou modelovou řadu lyží Black Crows.

 

Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk