Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Novinky

30. května 2022 | 0 komentářů

Veleúspěšná enduro a all mountain integrálka Fox Proframe je zpět! Objev aktuální verzi této helmy, která si vydobyla neobyčejnou popularitu díky perfektnímu sladění nekompromisní ochrany integrálních helem s prodyšností obvyklou spíš pro otevřenější přilby.

Tahle unikátní helma už má na kontě řadu pochvalných recenzí od nezávislých médií, tak si pojďme připomenout, proč je stále špičkou na trhu.

Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Ochrana

Nebudeme chodit okolo horké kaše, bezpečnost je u helmy tak nějak úplným základem. A v tomto ohledu Fox Proframe samozřejmě exceluje. Tahle integrálka je sice nečekaně lehká, o to víc ale překvapí její nekompromisní tuhost. To platí pro celou její konstrukci včetně bradového chrániče, proto taky získala i downhillovou homologaci ASTM F1952! Méně náročná evropská norma EN 1078 je samozřejmostí a v tomhle případě už skoro ani nestojí za řeč. Co by tě ale zajímat mělo, je technologie MIPS, která ochranné vlastnosti helmy Fox Proframe posouvá ještě dál. Tohle stále populárnější řešení inspirované lidskou lebkou omezuje rotační síly vznikající při nárazu pod úhlem a tím zajistí ještě lepší ochranu mozku. Víc o MIPS zjistíš v samostatném článku. Aby toho nebylo málo, EPS skořepina je vyrobena s použitím technologie Varizorb, která kombinuje materiál o dvou hustotách, a tím ještě zlepšuje ochranné vlastnosti přilby.

Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Komfort

Protože helma musí být použitelná v reálném životě, mělo by se ti v ní skvěle jezdit. Dlouho a za všech podmínek. Proto je integrálka Fox Proframe taky neuvěřitelně pohodlná. Kombinace 15 vstupních a 9 výstupních průduchů se totiž stará o mimořádnou prodyšnost helmy, takže ani při výstupech za teplého počasí nebudeš mít hlavu jako v peci. A to se o každé integrálce zdaleka říct nedá. Dalším dílem v mozaice komfortu je polstrování, které odvádí vlhkost a má antimikrobiální vlastnosti. Výsledkem je hlava v suchu a bez nepříjemných pachů. Potěší taky snadné zapínání Fidlock pro dokonale bezstarostné nasazování a sundavání. Přičti si k tomu už zmíněnou nízkou hmotnost a nulové starosti s bradovou částí, která je díky obří otevřené ploše prodyšná skoro jakoby tam nebyla, a máš před sebou jednu z nejpohodlnějších integrálek, co kdy spatřily světlo světa.

Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Styl

Jestli ti má helma dělat radost po všech stránkách, musí taky dobře vypadat. I tenhle parametr podle nás Fox Proframe plní na výbornou. Agresivní design je nejen funkční, ale dává přilbě taky ohromující styl. Chuť vrhnout se naplno z kopce z integrálky Fox Proframe doslova vyzařuje!

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Co říká náš týmový rider Štěpán Hartl

„Helmu Fox Proframe používám na enduro a downhill. Když jedu trail nebo menší vyjížďky, volím otevřený model Speedframe. Proframe se ale osvědčila jako výborná volba i na sjezd, přitom se v ní dá parádně šlapat. Při výstupech stačí sundat brýle a můžeš si ji bez problému nechat na hlavě. Je to helma, která krásně dýchá, je neskutečně lehká a sedí mi úplně přesně. V balení jsou asi tři velikosti polštářků, takže si velikost můžeš nastavit, jak chceš. Váha je neskutečně nízká, lehčí helmu jsem ještě neměl. Odvětrávání je super, takže se potíš naprosto minimálně.

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Pokud jde o riziko spojené s velkými průduchy, strach některých riderů ze zapíchnutí klacku nesdílím. Riziko tohoto hororového scénáře je minimální a když už bys to nedej bože ostrým předmětem někam schytal, nejspíš to bude jinam než zrovna do otvoru v helmě.

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Zapínání Fidlock na magnet je úplně geniální. Nasadíš, přicvakneš a nic se ti nechtěně nerozepíná. Určitě jedno z nejlepších zapínání na trhu a má i homologaci na downhill. Důležitá je pro mě taky technologie MIPS, která už mi nejednou zachránila hlavu v jiných helmách. Proframe jsem zatím poslal jenom na bradu a tento náraz pobrala bez problému. Kritické hlasy o prasknutí této helmy proto nemůžu potvrdit. Pokud helma při tvrdém pádu rupne, ale zachrání ti tím život, jak se to stalo kamarádovi, je to v pořádku. O to přece jde.

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Ve Fox Proframe jezdím všude, v létě, v zimě, za deště a dvakrát jsem s ní vyhrál Enduro sérii. Je to nejlepší integrálka, co jsem kdy měl.“

    Fox Proframe

    Fox Proframe

    6 999 Kč

      Fox Speedframe Mips

      Fox Speedframe Mips

      3 799 Kč

        Fox Rampage

        Fox Rampage

        3 999 Kč 4 999 Kč

        Další články z kategorie Novinky

        Kalendář akcí

        Detailní kalendář »

        Přihlásit se

        Nepamatuji si heslo

        nebo

        Registrace

        Jazyk