×
Otevírací doba o květnových svátcích: 1. května 10–17 h | 8. května ZAVŘENO

Nidecker Instinct Series: Inspirováno přírodou

Novinky

5. ledna 2022 | 0 komentářů

Nidecker se s novou řadou Instinct vrací k přírodě, která je nekonečnou studnicí inspirace. Vždyť evoluce života na Zemi trvá miliardy let, takže o vyladěný design není v říši rostlin a živočichů nouze. Jak se to promítlo v nové snowboardové kolekci?

Nidecker Instinct Series: Inspirováno přírodou

Život na naší planetě se vyvíjí a zdokonaluje už 3,8 miliardy let, a tak jde svým způsobem o největší výzkumný a designový projekt vůbec. Při skoro devíti milionech druhů rostlin a živočichů jsou možnosti inspirace v přírodním designu takřka nekonečné, tak se pojďme podívat, co a jak v Nideckeru chytře okoukali, aby svá prkna posunuli zas na další level.


Koncept biomimetiky

Ne, nevymýšlíme si slova. Biomimetika neboli biomimikry je skutečný vědní obor, který se snaží napodobit přírodní design a přenést ho do lidských výtvorů. Přesně do toho se pustili shapeři a inženýři z Nideckeru, kteří se jali podrobně studovat přírodní konstrukce, jejich tvary, funkce a pohyby. Třeba jak tvar ocasu jestřába ovlivňuje jeho letové vlastnosti, jak voda proudí okolo vodních živočichů, nebo jak ryby umí měnit svůj tvar, aby vytvořily přírodní vykrojení jako na prkně.

Nidecker Instinct Series: Inspirováno přírodou

Tento jednoduchý, ale účinný přístup přináší nečekané výsledky. Ukázalo se, že snowboardy navržené podle principů přírodního designu plují sněhem s úžasnou ladností a přirozeněji se překlápí mezi hranami. Inspirace u matky přírody zkrátka umožnila jezdit v jejím vlastním prostředí snáz a plynuleji.

Nidecker Instinct Series: Inspirováno přírodou

Komu je Instinct Series určena?

Snowboardy inspirované přírodou ocení hlavně rideři, co touží po lepším spojení s deskou a ocení nové shapy přinášející i nový zážitek z oblouků podobný surfování. K těmhle riderům se řadí třeba týmoví jezdci Nidecker Shin Biyajima a Mathieu Crepel, kteří dobře vědí, že když si chceš snowboarding užít na maximum, musíš fungovat v těsném sepětí s přírodou.


The Instinct Diaries

V souvislosti s novou Nidecker Instinct Series vznikla parádní trilogie The Instinct Diaries, kde Samuel McMahon předvádí úžasnou snowboardovou filmařinu, zatímco Shin, Mathieu nebo Lewis Sonvico zasazují nový desky do kontextu. Čekuj to a pak teprve pochopíš, o čem celý to hraní si na Davida Attenborougha vlastně je!


1: ReTrace

V první epizodě s názvem ReTrace ti francouzský freerider Lewis Sonvico názorně ukáže, jak se vypořádal s obtížnou sezónou 20/21. Zpomalil, přiblížil se rytmu přírody a doslova kráčel v jejích šlépějích.


2: Kimochi-Ii

Druhý díl přibližuje život Shina Biyajimy, rodáka z Nagana, který s dechberoucí grácií maluje čisté linie do kultovního japonského prašanu. A bez porozumění přírodě by to zase nešlo.


3: Reset

Posledním editem série Instinct Diaries tě provede legenda Mathieu Crepel. I pro něj byla loňská neobvyklá zima impulzem k přehodnocení přístupu k životu a ježdění – resetem. Kromě snowboardingu ho baví shaping surfů a v poslední době víc než kdy dřív hledá symbiózu s přírodou.


A nezapomeň omrknout celou kolekci snowboardů, vázání a bot Nidecker!


Další články z kategorie Novinky

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk