Zpět

Bunda na snowboard DC Wms Liberate  paisley ivy green

Kolekce zima 2023

Stylová a odolná bunda v klasickém pohodlném střihu. Spolu s originálním designem získáš taky kvalitní ochranu před nepříznivými podmínkami.… detailní popis

4 683 Kč Výprodej -30 % 6 690 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 4 683 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 21. 3.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Dámská bunda na snowboard DC WMS Liberate

Stylová a odolná bunda v klasickém pohodlném střihu. Spolu s originálním designem získáš taky kvalitní ochranu před nepříznivými podmínkami. Technologie Weather Defense 15K ti zaručí voděodolnost a prodyšnost a v případě větší fyzické zátěže využiješ odvětrávací otvory v podpaží. Samozřejmostí je tepelná izolace PROFILL pro pohodlí v teple, snowcatcher v pase a podlepené švy v kritických místech pro ještě lepší ochranu.

Specifikace

  • Technologie Weather Defense 15K pro dobrou voděodolnost [15 000 mm/10 000 g]
  • Zateplení: izolace PROFILL (80g tělo, 40g v rukávech)
  • Vodoodpudivá úprava DWR
  • Taftová podšívka
  • Odvětrávání v podpaží podšité síťovinou
  • Podlepené švy na kritických místech
  • Snow-catcher s vodoodpudivou úpravou DWR
  • 2-cestně nastavitelná kapuce
  • Systém uchycení bundy ke kalhotám
  • Manžetové kamaše z materiálu Lycra®
  • Kapsy: na zahřívání rukou na zip, náprsní kapsa, kapsa na rukávu na skipas, napoleonská kapsa na zip
  • Kapuce kompatibilní s helmou
  • Složení: 53% polyester, 47%  recyklovaný polyester
Bunda na snowboard DC Wms Liberate paisley ivy green 2023

Jak si vybrat snowboardovou bundu

Vybrat si snowboardovou bundu může být kumšt! Neliší se mezi sebou totiž jen střihem a barvou, ale také měrou voděodolnosti a paropropustnosti, měrou zateplení a variabilitou jednotlivých dílů (odnímatelná kapuce, četnost větracích otvorů apod.).

 

Velikost bundy

Snowboardová bunda by měla být především dostatečně velká, aby tě při žádném pohybu nikde netahala. Zkus v ní zvednout ruce nad hlavu. Konce rukávů by ti neměly vyjet až na předloktí. Bundu zkoušej v ideálním případě na oblečení, ve kterém budeš jezdit.

Zateplenou nebo nezateplenou bundu?

Bundy na snowboard mají taky různou míru zateplení. Lehká bunda bez zateplení pouze s podšívkou ze síťoviny bude nejlépe odvádět tělesné páry. Její koupi bys měl zvážit, pokud předpokládáš, že budeš aktivní a v neustálém pohybu. Patříš-li k těm, co si spíš dávají párek v rohlíku u stánku s občerstvením a při ježdění se příliš nezpotíš, raději mrkej na bundy se zateplením. Vlhkost od těla ti sice odvádí pomaleji, ale poskytuje příjemný tepelný komfort. No a úplnou špičkou je ještě třetí možnost, a to bunda z GORE-TEXového materiálu. Ten nedovolí, aby se ti k tělu dostalo mokro či vítr. Zároveň však perfektně odvádí vlhkost od těla pryč.

Voděodolnost

Na horách se podmínky mění doslova z minuty na minutu. I když to ráno vypadá na pořádnou opalovačku a azuro po celý den, znenadání se může přihnat přeháňka. Aby ses nemusel okamžitě běžet domů schovat, je bunda opatřená voděodolností. Znamená to, že dokáže odolat kapkám vody i sněhu. Míru voděodolnosti určuje tzv. vodní sloupec. To je objem vody (v milimetrech), jakému je bunda schopna odolat. Od 10.000 milimetrů výše si můžeš být jistý, že kupuješ model, který tě na sjezdovce nezklame a udrží tě v suchu. Podstatnou částí voděodolnosti je navíc i podlepení všech švů.

Prodyšnost

Dalšímu parametru, kterému stojí za to věnovat pozornost, je určitě prodyšnost materiálu. Bez ní se budeš při sportu cítit jako zabalený v igelitovém sáčku. Podstatou prodyšnosti je tedy schopnost vyloučit pryč od povrchu těla veškerou nadbytečnou vlhkost. Rozhodně by se ti tak nemělo stávat, že se večer vrátíš ze sjezdovky a budeš mít úplně propocené podvlíkačky. Hodnota propustnosti je udávaná v gramech na metr čtvereční za 24 hodin, tedy kolik gramů vodních par propustí metr čtvereční materiálu za jeden den. Kromě pojmu „prodyšnost“ se ale také můžete setkat i se zkratkou MVTR. A zrovna u prodyšnosti platí pravidlo: „Čím víc, tím líp“.

Ventingy – větrací otvory

I přes to, že si pořídíš snowboardové oblečení s vysokou měrou prodyšnosti, při aktivním pohybu nebo stoupání do kopce se budeš více potit. Aby se tělesné páry nesrážely na vnitřní straně látky, snowboardové bundy mají všité větrací otvory na zip, tzv. ventingy. Ty bývají nejčastěji umístěny na bundách v podpaždí, popř. na zádech. Dají se snadno rozepnout a pomohou tak rychle odvést tělesné páry od těla pryč.

Snow catcher

Bundy na snowboard jsou z vnitřní strany taky vybavené tzv. snowcatcherem. To je pás, který chrání tělo před sněhem a větrem. Zapíná se na druky a u některých bund ho lze odepnout. Aby se nevyhrnoval, je zespodu potažen gumovými proužky. Dnes už jsou na snowcatcherech zakomponovaná poutka, která je možné připnout ke kalhotům. Konec sněhu nabaleného na zádech pod bundou!

DC Wms Liberate paisley ivy green

Bunda na snowboard DC Wms Liberate

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace