×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Longboard Madrid Grub Ethereal

Kolekce jaro 2023

Malý na to, aby tě dostal kamkoli, ale dost velký, aby sis užil co nejpohodlnější jízdu. Madrid Grub Ethereal je perfektní cruiser s dostatečným… detailní popis

2 793 Kč Výprodej -30 % 3 990 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2 793 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Longboard Madrid Grub Ethereal

Malý na to, aby tě dostal kamkoli, ale dost velký, aby sis užil co nejpohodlnější jízdu. Madrid Grub Ethereal je perfektní cruiser s dostatečným kicktailem pro pop a kolečky, která tě podrží i v nejtvrdším terénu. To vše s nádhernou grafikou, která zdobí obě strany longboardu.

Specifikace

  • Délka: 29.5"
  • Šířka: 8.2"
  • Wheelbase: 14.5"
  • Trucky: Cadillac 8"
  • Kolečka: Cadillac Clout Cruisers 57mm / 80A

Jak si vybrat longboard?

V této rubrice ti Martin Dominik Kratochvíl vysvětlí základní rozdíly mezi jednotlivými kategoriemi longboardů a doporučí, na co si při výběru longboardu dát pozor.

Longboardy můžeme rozdělit do tří základních kategorií, které si v následujících videích podrobně rozebereme.

Video: Jak si vybrat longboard?

1. Cruising

První kategorií, které se ve videu níže Dominik věnuje, je cruising. Cruisery jsou vhodné na ježdění po městě, jsou pohodlné a jednoduché na učení. Některé druhy longboardových desek:

Pintail - deska, která má převážně tvar „kapky“, můžeme považovat za nenáročné přibližovadlo z bodu A do bodu B, určené primárně do města. Má široké trucky, široká kolečka a měkčí bushingy. Pintaily jsou nejpopulárnější typ longboardů na světě.
Double kick - je kratší verze cruiseru. Shape této desky je ve tvaru kicku, má skateové trucky a užší kolečka. Tyto desky jsou lehké, opět se hodí do města a jsou vhodné také na triky.
Bantam - většinou plastové, menší desky, které mají také skateové trucky, ale širší kolečka pro přejíždění nerovností jako je štěrk, spáry apod.

Video: Jak si vybrat cruiser?

2. Freeride

Celkově lepší set-up, určený zejména na triky a pro zábavu. Tyto desky mají lepší konkávu, kolečka i trucky.

Top mount - označení toho, že trucky jsou namontované pod deskou.
Drop-Thru - zde jsou trucky zapasované do desky, aby bylo celkově prkno posazené blíž k zemi, lépe se na tomto longboardu brzdí.
Double kick - větší a širší skateboard se dvěma patkami.

Konkáva

Tvar povrchu desky, na kterém se stojí. Existuje mnoho různých variant.
Camber / Rocker - tvar, který má deska smerěm zepředu dozadu anebo naopak. Rocker má zdvihnuté konce desky a camber má naopak vyšší střed.
U konkáva / W konkáva - U konkáva má boční hrany desky výš jako sřed desky. W konkáva - po celé délce středu desky se táhne vlnka a tím vytváří tvar podobný písmenu W. Tato konkáva zvyšuje ovladatelnost ve vyšších rychlostech a je proto vhodná hlavně při freeride a downhill jízdě.
Micro drop / Drop - Drop - místo na stání je výrazně nižší než místo, kam se přichytávají trucky. Micro drop - jednoduše zmenšený drop.

Kolečka

Jsou dva hlavní typy - na freeride, slidování a driftování jsou určeny zaoblená a tvrdší kolečka, přilnavá kolečka pak na downhill, ježdění po městě a rychlejší carving.

Trucky

Longboardové trucky mají oproti „klasickým“ skateboardovým truckům lepší geometrii, lepší točivost a větší stabilitu. Pomocí trucků a správně nastavených bushingů může jezdec dosáhnout větší rychlosti a lepší stability v jízdě.

Video: Jak si vybrat freeride longboard?

3. Downhill

Rychlostní disciplína longboardingu, neboli sjezd. Jezdec se pohybuje rychlostí nad 60 km/h a horní limit prakticky neexistuje.
Prkna pro downhill jsou tvrdá, aby měla stabilitu, mají větší prohnutí pro lepší zatáčivost a jsou dlouhá většinou okolo 95 cm. Trucky na downhill jsou širší kvůli stabilitě, bushingy válcového tvaru. Kola pro downhill jsou většinou větší, širší a měkčí.
Downhill je jako jediná oficiální závodní disciplína na longboardu.

Video: Jak si vybrat downhill longboard?

Madrid Grub Ethereal

Longboard Madrid Grub Ethereal

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk