×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Neopren O'Neill Hyperfreak Chest Zip L/S Spring 2 mm  black/tide pool

Kolekce jaro 2022

Hyperfreak série je vyrobená z nového TechnoButter 3 a TechnoButter 3X neoprenu, který nabízí minimum švů, je lehčí, dokonale izoluje a navíc je… detailní popis

4 024 Kč Výprodej -30 % 5 749 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 4 024 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Pánský neopren O'Neill Hyperfreak Chest Zip L/S Spring 2mm

Hyperfreak série je vyrobená z nového TechnoButter 3 a TechnoButter 3X neoprenu, který nabízí minimum švů, je lehčí, dokonale izoluje a navíc je tvarován tak, aby přirozeně padl každé postavě. Hyperfreak Spring umožňuje extrémní výkon a zároveň spolehlivě udržuje v teple a pohodlí při všech vodních sportech. Inovativní neoprenový oblek využívá nejnovějších technologií a je vyladěný do posledního detailu. Vodotěsný vstup, lepené a švy a plná ochrana horní části těla.

Oblékání neoprénu se systémem F.U.Z.E.

Vysvlékání neoprénu se systémem F.U.Z.E.

Parametry

  • TechnoButter 3 Neopren (na těle)
  • TechnoButter 3X Neopren (na ramenou a pažích)
  • F.U.Z.E. Closure - exkluzivní systém zapínání (Front Upper Zip Entry), který tě udrží v suchu a umožní neomezenou flexibilitu
  • Glued and Blindsticted seams - vodotěsné švy, které jsou dvojitě prošité a navíc lepené. Flexloc steh je silnější a pružnější a eliminuje rozpárání
  • Minimal Seam Design
  • 360° Barrier with Drain Holes
  • Seamless Paddle Zones
  • Aqua Alpha Neoprene Lamination - neobsahuje rozpouštědla
  • Tloušťka 2mm je ideální pro teploty 18°-20° C

Specifikace

  • TechnoButter 3 - Prémiový technoButter neopren je pružný jako blázen. Technická vlákna a revoluční pěnové jádro z tohoto materiálu vytváří lehkost a odolnost s rychleschnoucími vlastnostmi.
  • 70 % TB3/30% TB3X

Vnější vrstva - Pro vytvoření nejvíce pružného, trvanlivého, měkkého a hydrofóbního materiálu byly zvoleny nejkvalitnější technické příze s vlastnostmi odolnými proti vodě. Pevné, aby vydržely přísné testovací standardy.

Foam Rubber Core - speciální materiálový vzorec s mikroskopickými vzduchovými buňkami je vstřikován do gumového jádra. Tyto vzduchové buňky se ohřívají a tím tak zvyšují izolaci. Pěna si zachovává strukturu i po opakovaných nárazech a deformacích.

Vnitřní vrstva - X-faktor vytváří nejlehčí a nejvíce pružný neopren. Exkluzivní forma TB3 je přednatažená, ale stále drží svoji strukturu pro maximální účinnost. TB3X také zvyšuje teplo díky nižšímu profilu. Ten navíc méně saje vodu, rychleji schne. Materiál je pro tvou kůži natolik příjemný, že si budeš připadat, jako bys na sobě žádný neoprén neměl.

Neopren O'Neill Hyperfreak Chest Zip L/S Spring 2 mm black/tide pool 2022

Tabulka velikostí

XS S MS M MT LS L LT XLS XLT XL XXL XXXL
A VÝŠKA JEZDCE (cm) 170-175 173-178 169-174 175-180 185-191 171-177 178-183 188-193 174-179 191-196 180-185 183-188 183-191
B OBVOD HRUDNÍKU (cm) 93-95 95-99 99-104 99-104 99-104 104-110 104-110 104-110 110-117 110-117 110-117 117-123 123-130
C OBVOD PASU (cm) 72-75 75-79 79-84 79-84 79-84 84-89 84-89 84-89 89-94 89-94 89-94 94-99 99-112
 

Jak si vybrat neopren?

Kvalitní neopren by měl být součástí výbavy každého wakeboardisty nebo vyznavače jiných vodních sportů – ale víš jaký si vybrat? Tímhle článkem ti usnadníme rozhodování!

Ochrana před prochladnutím, oděrem a slunečním zářením

Základní funkcí neoprenu je tepelná ochrana. Neoprenová kombinéza chrání jezdce nejen před prochladnutím, kdy teploty nejsou zrovna ideální ke koupání, ale také před oděrem a slunečním zářením. Protože voda spolu s větrem tělu odebírá teplo odpařováním, má smysl se neoprenem chránit před prochladnutím i při teplotách nad 20 °C. V teplém počasí, kdy se potřebujeme pouze chránit proti slunečnímu záření, je možné použít také lycru, tedy trička s dlouhým nebo krátkým rukávem. Lycry jsou vyrobené z vysoce kvalitní rychleschnoucí textílie.

Pro správnou tepelnou funkci je důležitá velikost neoprenu

Neopren pracuje tak, že zachytává a udržuje slabou vrstvu vody mezi ním a tělem. Naše tělo tuto vrstvu vody ohřeje a tím nám je v neoprénu krásně teplo. Neopren by tedy měl být pohodlný, ale zároveň těsný. V opačném případě se při ponoření nebo setkání se s větší vlnou dostane dávka ledové vody na záda... A to fakt nechceš!

Do letního počasí tenčí, do chladného silnější neopren

Neopren je vyroben z tenkého chloroprenového kaučuku, neoprenu, který má termoizolační vlastnosti. Používané tloušťky materiálu jsou od 2,5 mm do 6 mm. Obecně platí, že silnější materiál je určen do chladnějšího počasí a naopak. Neoprenů existuje celá řada. Základní rozdělení je následující:

2 základní typy neoprenů

Plná délka bývá jednoduše využívána v chladnějším období či podmínkách. Krátký oblek spíše v letním období, v závislosti na teplotě vody. Krátký oblek pokryje kromě trupu i paže a stehna a je zde tedy lepší pohyblivost končetin.

Vybírejte ale také podle svých subjektivních pocitů

Kombinací střihů existuje celá řada: plavkový, s dlouhým rukávem a krátkými nohavicemi, s tříčtvrtečními nohavicemi či plavkový s dlouhým rukávem. Výběr neoprenu je proto velice subjektivní v závislosti na tom, zda-li vám bývá zima spíše na horní polovinu těla, nebo obráceně, v čem se cítíte lépe, v jakých podmínkách budete nejčastěji jezdit apod.

Jak se tloušťka neoprenu udává a kde ji najdu

Tloušťka je základní údaj a najdeme ji v popisu nebo i názvu neoprenu. Tloušťku neoprenu může udávat pouze jedno číslo (např. 3). Můžeš však narazit i na zápis ve formátu 5/4 nebo 6/4/3.

Tloušťka 3: neopren je všude stejně tlustý, v tomto případě 3 mm.
Tloušťka 5/4: první údaj je tloušťka na trupu (tedy 5 mm) a na kritických místech jako jsou ramena, ledviny apod. Druhý údaj platí pro zbytek těla, tedy končetiny (v tomto případě 4 mm).
Tloušťka 6/4/3: tato třímístná kombinace dává informaci o tloušťce 6 mm na tělo, 4 mm na nohy a 3 mm na ruce.

Letní neopreny jsou většinou s tloušťkou do 3 mm a jsou vhodné spíše do teplé vody a počasí s teplotami nad 18 °C.
Zimní se označují zpravidla neopreny s tloušťkou 4/3, 5/3, 6/4/3. Bývají částečně nebo zcela pogumované. Označení zimní neznamená, že se jedná o neopren určený na zimu, ale spíš na jarní, podzimní a u nás i letní podmínky s teplotami vzduchu a vody okolo 10-20 °C.

Jaký neopren do jakých teplot?

Ideální je kombinace šitých a lepených švů

Šitý šev je jednoduše jenom šitý. Po šití zde tedy zůstanou malé vpichy po jehle. V tomto místě může protékat malé množství vody. Lepený šev je kompletně zacelený gumovým páskem, voda tedy nemá šanci proniknout. Nejlepších tepelných vlastností dosahují neopreny s kombinací šitých a lepených švů. Podlepený šev má zároveň také vyšší pružnost než pouze šitý.

A to nejdůležitější na závěr. Když už máš tohohle mazlíka doma, je potřeba se o něj umět starat. Jak během sezóny, tak i v zimě, kdy odpočívá ve skříni. Mysleli jsme i na tohle a máme pro tebe článek se základníma radama, jak se o svůj neopren starat jako profík!

O'Neill Hyperfreak Chest Zip L/S Spring 2 mm black/tide pool

Neopren O'Neill Hyperfreak Chest Zip L/S Spring 2 mm

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk