×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Snowboard Nidecker Micron Sensor

Kolekce zima 2024

Micron Sensor je jedním z nejpovedenějších Nidecker výtvorů pro děti a do nové sezóny přichází s novým tvarem. Stejně jako v jeho dospělácké verzi se… detailní popis

5 759 Kč Sleva -20 % 7 199 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 5 759 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve středu 3. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Dětský snowboard Nidecker Micron Sensor Youth

Micron Sensor je jedním z nejpovedenějších Nidecker výtvorů pro děti a do nové sezóny přichází s novým tvarem. Stejně jako v jeho dospělácké verzi se jedná o twin tip, který využívá technologii SideKick ideální pro progress ve freestylu. Toto prkno není vybaveno pouze pro freestyle, ale skvěle se bude cítit i při rychlých sjezdech. Díky celodřevěnému jádru a Absorbnid topsheetu skvěle tlumí při dopadech a dopřeje tak jistotu v začátcích.

Provedení ve Flatrock profilu odpouští chyby při butterování i přistání. K dispozici také v širší (W) verzi pro malé jezdce s většíma nohama.

  • Flex: měkký 4/10
  • Určení: Resort 3/4, Prašan 3/4, Park 4/4

Tvar & Profil

  • Diamond Nose & Diamond Tail
  • Radius: R7 Series
  • Twintip Flatrock Profile - konstrukce, která odpouští chyby a usnadňuje dopady při prvních pokusech v parku, twintip usnadňuje procvičování switche

Technologie

  • Classic Sandwich Construction – standardní konstrukce, která je vrcholem řady u většiny ostatních značek. Osvědčené a vysoce kvalitní materiály Nidecker umožňují vyrábět skvělé výkonnostní desky.
  • 4 x 4/4 Inserts
  • Absorbnid topsheet – inovativní svrchní vrstva byla vyvinuta tak, aby absorbovala nechtěné vibrace a umožnila hladkou jízdu.
  • Standard Biax Fiberglass - Standardní 90° biaxiální laminát je určen k odpouštění chyb a má předvídatelný torzní flex. Spolehlivý a ideální pro všechny typy terénů i jezdců
  • Exclusive Tech: SideKick - zvednuté hrany v nejširších bodech v nosu a tailu pro plynulou jízdu v prašanu a v nerovném terénu i pro snadné zatáčení
  • Full Wood Core - standardní topolové jádro, vyztužené bukovým dřevem. Buk na nosu a tailu zajišťuje větší pop a lepší tuhost. Jasná volba, pokud preferuješ konzistentní jízdu.
  • N-7000 Base - mimořádně odolná sintrovaná skluznice s přidanými nanočásticemi karbonu pro perfektní skluz.
  • Matný povrch snowboardu
Snowboard Nidecker Micron Sensor 2024

Parametry

140 140W 145 145W
Hmotnost jezdce (kg) 40-50 40-50 45-50 45-50
Kontaktní hrana (cm) 90 90 95 95
Šířka špice (cm) 25 28.1 28.2 28.9
Šířka středu (cm) 24 24.8 24.5 25.3
Šířka paty (cm) 27.4 28.1 28.2 28.9
Vykrojení (m) 7 7 7.2 7.2
Rozsah postoje (cm) 39-55 39-55 40-56 40-56
Set back (mm) 0 0 0 0
Střední šířka postoje (cm) 47 47 48 48
Tvrdost 4 4 4 4
Inserty 4×2 / 4×4 4×2 / 4×4 4×2 / 4×4 4×2 / 4×4

Jak si vybrat snowboard

Při výběru snowboardu jde o to, aby odpovídal dosažené úrovni a zkušenostem jezdce a jeho celkové tělesné konstituci – tedy výšce a váze. Začátečník bez předešlých zkušeností by si měl zvolit snowboard, který není svými parametry příliš vyhraněn pro jedno odvětví snowboardingu.

Pokročilí jezdci zpravidla preferují určité odvětví – freeride (jízdu ve volném terénu - prašan), freestyle (jízda v parku na překážkách, skoky) nebo universal/allround (jízda po sjezdovce).

VIDEO: Jak vybrat snowboard

 

 

Délka snowboardu

Délka snowboardu by obecně měla být po bradu. V případě, že se předpokládá, že ještě jezdec poroste, volí se velikost mezi bradou a nosem. Pro freestyle můžete volit o něco kratší desku, ale není to pravidlem. Příliš krátké prkno by vám mohlo v oblouku přetáčet, naopak s příliš dlouhým prknem je obtížné přejít do oblouku a je celkově hůře ovladatelné.

Hmotnost jezdce

Každý snowboard má stanovenou hmotnostní toleranci – tedy rozpětí minimální a maximální hmotnosti jezdce. Při výběru je třeba zohlednit, zda se jezdec v této toleranci svou vahou nachází. Pokud by byl jezdec na zvolený snowboard příliš lehký, neprohnul by ho dostatečně v oblouku, nejel by po celé délce efektivní hrany a nevyužil by vlastností prkna. Jezdcům vahou nad hmotnostní tolerancí hrozí přetížení snowboardu nebo jeho poškození.
Pokud si nejste jisti, zda vámi vybraný snowboard vyhovuje vaší hmotnosti, zeptejte se nás!

Šířka snowboardu

I šířka snowboardu je důležitým parametrem. Jde o to, aby jezdec při jízdě v oblouku nedosahoval špicemi nebo patami bot až na sjezdovku. Jezdci s velikostí boty UK 10,5 (EUR 45) a větší by se měli při výběru prkna koukat po širších, tzv. wide snowboardech. S takovým prknem budou schopni řezat oblouky, aniž by při tom brousili špicemi svah. Vyrábí se i snowboardy ve verzích mid-wide (mírně širší prkna) a superwide (široká prkna pro opravdu velká chodidla).

Flex (tuhost, pružnost) snowboardu

Měkčí prkna jsou vhodnější pro začátečníky, lépe se ovládají a odpustí více chyb. Vyhledávají je také freestyle jezdi, kteří tráví většinu času jibbováním (jízda po překážkách). Při rychlejší jízdě ovšem měkký snowboard přestává být poslušný v oblouku a nelze se z něj odrazit tak svižně jako z tužšího prkna.

Tvrdá prkna předpokládají zkušenou, rychlou až agresivní jízdu. Při rychlé jízdě drží lépe na hraně a celkově na zmrzlém povrchu. To, jak tuhý snowboard zvolit, záleží tedy na zkušenosti jezdce, stylu jízdy a hmotnosti – lehčí jezdci by měli volit raději měkčí snowboard. Nevíte, jakou tuhost má vámi vybraný snowboard? Zeptejte se nás!

Dámské snowboardy

Dámské snowboardy zohledňují specifika dámské postavy. Dívky mají jinak posazené těžiště než-li muži, mají menší chodidla, jiný poměr výška/váha. Všechny tyto odlišnosti výrobci promítají do geometrie a konstrukce dámských snowboardů.

Dámské snowboardy jsou užší, zpravidla i měkčí, inzerty (závity pro přichycení vázání) jsou oproti pánské variantě snowboardu posunuty o několik milimetrů blíže středu.

Typ prohnutí

Dalším kritériem při výběru nového prkna je také typ jeho prohnutí, jedná se o camber, rocker, flat a různé hybridní průhyby, jako například 3D camber, double camber apod. O jaký typ jde, nejlépe poznáte, když snowboard položíte na rovnou podlahu a podíváte se na něj z profilu, tak uvidíte, kde je prohnuté a dotýká se země.

Začátečníkovi bude nejvíce vyhovovat rocker, který více odpouští chyby. Opačné prohnutí camber je vhodnější pro zkušenější jezdce, protože se u něj snadněji může kousnout hrana a tak je dobré mít snowboard pod maximální kontrolou, nad rockerem vyniká vyšším popem a přesnějším ovládáním. Flatový tvar s téměř nulovým prohnutím zajišťuje stabilitu v každém terénu, avšak nejvíce se používá ve snowparku. Hybridní prohnutí je kombinací camberu a rockeru dohromady, díky čemuž se stává univerzálním all-mountain boardem. 

Vyváženost komponentů

Jednotlivé produkty snowboardové výbavy by měly být vyvážené. Tvrdé prkno předpokládá tvrdší model vázání a snowboardových bot a naopak. Výbava by měla představovat jeden vyvážený celek. Výrobci v katalozích a na webových stránkách často uvádí doporučené kombinace jednotlivých komponentů.

Pokud kupujete celou výbavu, je dobré začít výběrem bot. Podle velikosti, tvaru, mohutnosti a popř. značky snowboardových bot se zvolí vhodné vázání.

Pro maximální životnost snowboardu je dobré se držet několika pravidel a rad – ty najdete v článku Údržba snowboardu, péče o skluznici a hrany.

Nidecker Micron Sensor

Snowboard Nidecker Micron Sensor

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk