×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Skate trucky Independent Stage 11 Hollow  silver

Pokud se chceš ve skateboardingu posunout na novou úroveň, trucky od značky Independent jsou skvělou volbou. Tyhle legendární trucky nabídnou… detailní popis

2 100 Kč

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

2x Truck Independent Stage 11 Hollow

Pokud se chceš ve skateboardingu posunout na novou úroveň, trucky od značky Independent jsou skvělou volbou. Tyhle legendární trucky nabídnou obrovskou životnost a skvělý poloměr zatáčení. Díky 40letým zkušenostem s výrobou trucků značka Independent moc dobře ví, že za svoje produkty by dala ruku do ohně.

  • vyrobeny z hliníku 356 T6
  • dutá osička a kingpin

Tabulka velikostí

ŠÍŘKA DESKY 7.5" 7.75" 8" 8.25" 8.5" 8.75" 9" 9.25"
DÉLKA HANGERU (mm) 123-127 128-133 135-140 142-147 148-153 153-159 160-165 167-171
 

Jak si vybrat skateboard?

S takovou spoustou skateboardů jaké jsou na trhu dostupné, není snadný úkol zvolit ten správný. Obzvlášt pokud jsi úplný začátečník. Proto jsme ti sestavili kompletního průvodce, který ti s výběrem pomůže.

Začátečník? Zvol celý komplet

Tvoje úroveň zkušeností je důležitým ukazatelem, které bys měl zvážit při výběru skateboardu. Ještě jsi nestrávil příliš času na skatu, ale jsi připraven koupit si desku a pracovat na základech? Doporučujeme sáhnout po připravených kompletech. Ty jsou sestaveny se vším, co budeš potřebovat. Stačí se řídit jen šířkou desky.

Nabídka skate kompletů zde »

Jak vybrat desku

Deska je nejdůležitější část skateboardu. Je to jediná část v přímém kontaktu s nohou, takže je důležité vybrat tu ideální ve všech směrech. Šířka, profil (konkáva) – oba tyto atributy by měly být brány v úvahu.

Šířka skateboardu určuje styl jízdy

Při výběru skateboardové desky se musíš zaměřit na šířku než na cokoliv jiného. Právě ta určuje na jaký styl ježdění je vhodná.

Šířka desky - styl jízdy:

  •   7,5"-8" – ježdění v parku
  •   8"-8.25" – park/street
  •   8.25" a více – street/bazén

Každá deska se chová trochu jinak. Úzké jsou rychlejší v triku, širší o něco stabilnější při jízdě a dopadech. Správná šířka je individuální, každý jezdec upřednostňuje něco jiného, proto najít tu pravou může stát trochu času.

Materiál

Nejčastěji používaným materiálem je kanadský javor. Deska je konstruována z několika dýh, většinou sedmi, které jsou vrstveny kolmo k sobě. Desky s více jak sedmi vrstvami jsou pevnější, ale těžší.

Prohnutí (konkáva) umožňuje lepší kontrolu nad deskou

Důležitou vlastností skejtové desky je její prohnutí do tvaru „U“ (konkejv). Konkáva umožňuje přesné umístění chodidel, lepší kontrolu nad deskou, rychlejší provedení triků a další. Konkáva se dělí na tři stupně – Mellow, Medium, High.

Tvar

Každá deska má špičku (nose) a patku (tail). Většinou je nose o něco delší než tail. Čím delší je nose, tím lépe se dělají triky jako nollie a kratší patka zajistí lepší pop.

Nabídka skate desek zde »

Jak vybrat trucky

Trucky jsou nepostradatelnou součástí skatového kompletu. Při přenosu váhy trucky udávají směr jízdy, tzn. kam váhu přeneseš, tam truck zatočí. Proto na jejich výběru velmi záleží.

Truck je tvořen z hlavních částí jako je baseplate, kingpin, hanger a axle, u kterých nás nejvíce zajímá jejich hmotnost. Všechny tyto komponenty by měly být co nejlehčí a samozřejmě i nejodolnější. Jelikož se často využívají i při tricích jako grindovaní (jízda po trucku).

Velikost trucků vybírej podle šířky desky, tzn. že středová osa trucků (axle), která drží kolečka, by měla korespondovat s šířkou desky. Proto pokud máš osmipalcovou desku, pak zvol osmipalcové trucky.

Trucky se dělí do tří kategorií, kvůli rozdílným výškám kol:

  • Low – trucky pro malá kola, nízké trucky poskytují mimořádnou stabilitu, doporučujeme pro velikosti 50-53 mm.
  • Mid – ideální do parku nebo street, střední velikost je ideální pro velikost kol 53-56 mm.
  • High – pro velká kola, vhodné na cruising, carving, osazují se kolečky 56 mm a více.

*Každý výrobce skateboardových trucků může mít jednotlivé úrovně jinak odlišné.

Při výběru trucků je důležitá i tvrdost bushingů, tzv. gumiček. Tvrdost bushingů totiž ovlivňuje, jak skate bude reagovat do zatáčky při přenosu váhy. Měkké zatáčí dobře, ale hůře se s nimi drží stabilita, proto se používají především na carving a cruising. Tvrdé bushingy jsou stabilnější.

Nabídka skate trucků zde »

Jak vybrat kolečka

Kolečka mají obrovský vliv na rychlost, stabilitu a celkový zážitek z jízdy. Jsou obvykle vyráběna z polyuretanu, protože ten jediný je odolný a jede. Avšak životnost každého kolečka je omezená a přímo úměrná tomu, jak často jezdíš. Pokud si je chceš udržet co nejdéle, je dobré je na desce prohodit. Nejvíce totiž dostávají zabrat na straně, kde máš paty.
K základním parametrům koleček patří velikost. Udávaná v milimetrech a tvrdost (durometr). Oba faktory jsou otázkou osobních preferencí a toho, co máš v úmyslu na skatu dělat.

Velikost koleček

Malá kolečka vynikají nižší hmotností a rychlejším popem, protože máte tail níže k zemi a nemusíte tolik kopat. Větší kolečka umožňují stabilnější jízdu a lépe se dokáží poprat s nerovnostmi na silničním povrchu a jsou rychlejší.

  • 50-53 mm: malá, pomalejší kola, do ulice, skateparku a bowl
  • 54-59 mm: průměrná velikost kol pro začátečníky i pokročilejší jezdce, nejvíce se hodí na street, bowl a rampy
  • 60 mm: vyrobeny pro cruising a drsnější povrchy.

Tvrdost koleček určuje rychlost a přilnavost

Tvrdost materiálu je také parametr, který je třeba zvážit při výběru správné sady kol. Durometr měří tvrdost koleček. Většina výrobců používá škálu tvrdosti A, což je 103bodová stupnice, která udává, jak je kolečko tvrdé. Někteří výrobci používají škálu B, která měří o 20 bodů níže. Například tvrdost 80b je stejná jako 100a.

Obecně lze říci, že tvrdší kolečka jsou rychlejší a měkčí pomalejší, ale za to nabízejí větší přilnavost, jsou vhodnější na streetovou skejtovačku. Tvrdší kola jsou spíše pro hladké povrchy, jako skateparky. Některé značky dokonce navrhují speciální kolečka pro konkrétní použití. Např. Bones STF Formula pro pouliční terén, zatímco Bones SPF pro parkový terén.

  • 103-101a: tvrdá kolečka pro park/street jízdu
  • 101-99a: street/bowl
  • 99 a méně: cruising

Údržba koleček

Jak často budeš muset vyměnit kola závisí na tom, jak moc a často budeš skatovat. Kola se postupně opotřebovávají, průměr se snižuje a vznikají „plošinky“. Proto je pravidelně kontroluj a vyměň, kdy je potřeba.
Aby byl skate kompletní, je potřeba ho polepit gripem s hrubým povrchem, díky kterému je lépe ovladatelný při tricích.

Nabídka skate koleček zde » 

Jak vybrat ložiska

Skateboardová ložiska jsou kulaté kovové kuličky, které se vejdou dovnitř kola. Bez ohledu na velikost kola, ložiska mají vždy stejnou velikost. Jediné v čem se odlišují je hodnota ABEC, od 1 do 9. Nejedná se o stupně jejich kvality, ale jde o přesnost výroby jednotlivých dílů a také rychlost. Čím je hodnota vyšší, tím skate pojede rychleji a lépe.

Ložiska na celém kompletu potřebují nejvíce péče, proto nesmíme zapomínat na jejich čištění a mazání.

  • ABEC 1: ložiska jsou nejlevnější, nejvíce surové, a nejméně přesné. Kvalita oceli není příliš vysoká.
  • ABEC 3: jsou obecně levná, ale i tak umožňují hladkou a rychlou jízdu.
  • ABEC 5: standardní pro většinu typů skateboardingu. Vyšší rychlost za přijatelnou cenu.
  • ABEC 7: velmi rychlé, déle udržují konstantní rychlost, proto se hodí spíše do bazénu.

Nabídka ložisek zde » 

Skateboardový hardware

Skatový hardware se používá k připevnění trucků na desku. Každý truck potřebuje čtyři šrouby a pojistné matice. Délka šroubů, které budete potřebovat závisí na tom, pro jaký styl ježdění máte desku. Skateboardový hardware je dostupný v mnoha různých délkách a často obsahuje jeden jinak barevný šroub, kterým si můžeš označit nose desky. Hardware se určitě bude hodit i v průběhu času, stejně jako ostatní šrouby. Pokud zjistíš, že šrouby vypadávají nebo zjistíš, že jsou rezavé, je ten správný čas investovat do nové sady.

Nabídka hardware zde »

 

Montáž skateboardu

A jestli si to chceš celé dát dohromady sám, mrkni na video, kde ti poradíme jak na to!

Independent Stage 11 Hollow silver

Skate trucky Independent Stage 11 Hollow

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk