×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Vázání na snowboard Burton Step On  black

Kolekce zima 2024

Jedna z těch nejpovedenějších inovací od značky Burton. Snowboardové vázání, které je osvobozeno od přezek a zdlouhavého zapínání. Burton Step On. Je… detailní popis

8 250 Kč

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Barevné varianty

Pánské snowboardové vázání Burton Step On

Jedna z těch nejpovedenějších inovací od značky Burton. Snowboardové vázání, které je osvobozeno od přezek a zdlouhavého zapínání. Burton Step On. Je opět o krok blíže k bezstarostnému a hravému snowboardingu.

Vázání je koncipováno tak, aby ti poskytlo co největší komfort po co nejdelší dobu ježdění. Pokud tedy trávíš na svahu opravdu spoustu času, tohle je ta pravá vychytávka pro tebe. Díky systému tlumení Re:Flex™ FullBED cushioning je celé vázání pohodlně měkké ale zároveň drží tvou nohu pevně a jistě.

Technologie

  • Re:Flex - Re:Flex zvyšuje flex prkna o 71 % na rozdíl od tradičních diskových vázání, a to vše v balení, které je kompatibilní s hlavními montážními systémy, včetně 4x4 a nejnovější generací The Channel. Minimalizovaná základna redukuje hmotnost o 20 %, zatímco disk Living Hinge je tajemstvím ke zvýšení flexe a citlivosti.

Detaily a parametry

  • Základna vázání je zesílena příměsí skelných vláken a nylonu
  • Zero Forward Lean Hi-Back - ergonomický design přesně kopíruje tvar pravé a levé nohy pro maximální pohodlí a kontrolu. Jezdci, kteří preferují uvolněnou a pohodovou jízdu budou milovat Zero Forward Lean nastavení - vždy je ale možnost nastavit vázání do více akční polohy pro ostré carvování a hranění.
  • Systém FLAD ti umožňuje provést mikro nastavení úhlu náklonu dopředu a přizpůsobit si tak svůj postoj
  • Step On® boot-to-binding nabízí dva body připnutí boty k vázání v oblasti špičky a jeden v oblasti paty pro nebývalý výkon v jednoduchém a bezpečném systému
  • Medium Flex

A jak na to?

Vázání na snowboard Burton Step On black 2024

Tabulka velikostí

VELIKOST S M L XL
UK 6-7 7.5-9.5 10-12 13-14
EUR 40-41 41.5-43.5 44-46 47-48
US 6-8 8.5-10.5 11-13 14-15
CM 25-26 26.5-28.5 29-31 32-33
 

Jak si vybrat snowboardové vázání

Pravidlo číslo jedna: nejprve boty, potom vázání! Správná snowboardová výzbroj k sobě musí dokonale ladit a perfektně sedět, proto nepodceňujte její výběr a držte se několika důležitých kroků.

 

Výběr vhodného vázání se odvíjí od několika různých podmínek. Důležitá je tvrdost vázání, velikost, typ, materiál i výše částky, kterou jste ochotni investovat. Máme pro vás jednoduchý návod, jak si vybrat co nejlépe. Ale pokud i přes to budete nadále tápat, zastavte se k nám na prodejnu v Brně. Společně to probereme a doporučíme vám to nejlepší a zároveň šité přímo na míru.

V prvé řadě boty

Vázání se přizpůsobuje velikosti bot. To je pravidlo číslo jedna. Pokud vybíráte vázání v obchodě, je ideální s sebou vzít boty a vyzkoušet, jak pasují. Strapy vázání by je totiž měly pevně obepínat. Nejjednodušší možnost se nabízí zkombinováním vázání a bot stejné značky. Modely jsou totiž navrhovány tak, aby k sobě automaticky pasovaly.

Vázko měkké, nebo tvrdé?

Tvrdost snowboardu i vázání byste měli volit podle svého stylu ježdění. Měkčí vázání je hravější a hodí se jak pro začínající ridery, tak i na freestyle. O něco tvrdší vázko byste pak měli volit, pokud upřednostňujete drsnou carvingovou jízdu na sjezdovce nebo freeride.

U vázání rozlišujeme mezi několika typy:

Klasické dvoustrapé vázání

Měkké vázání se skládá ze základny, patky a strapů (pásků). Způsob zapínání může být jak přes špici, nebo přes nárt.

Speed Entry

V prvotní fázi si nastavíte strap, se kterým už nadále nijak nemanipulujete. Do vázání se vstupuje přes patu, tudíž se jedná o mnohem rychlejší způsob nazouvání.

Step On

Jednoduchý a zároveň velice rychlý způsob, jak si obout boty do vázání. Pokud se neradi ohýbáte a vyloženě nenávidíte sezení ve studeném sněhu před každou jízdou, Step on budete milovat.

Směr jízdy

Pokročilí snowboarďáci už dávno vědí, kterou nohu mají vepředu a kterou vzadu. Pokud jste ale úplný začátečník, který na prkně ještě nikdy nestál, existuje jednoduchý trik, jak to zjistit. Zkuste se venku jen tak kousek rozeběhnout a udělat co nejdelší skok. Povedlo se? A kterou nohou jste se odrazili od země? To je ta noha, která má stát i na snowboardu jako první. Nejste-li si stoprocentně jistí výsledkem, poproste kámoše nebo někoho z rodiny, ať si za vás stoupne a nečekaně vás jemně žduchne dopředu. Noha, kterou vyrazíte jako první, je opět ta, která bude na prkně v první linii.

Jaké zvolit úhly při montáži vázání

A když už jsme u toho směru vázání, je důležité mít na mysli i úhel, ve kterém vázání upevnit. Ať už preferujete sjezdovky, nebo raději skáčete na railu, pohodlně se vám bude jezdit v postavení 15 ° a -9 °.

Přesah základny vázání přes hranu snowboardu

Jakmile se vám podařilo vázání přišroubovat a jste spokojeni jak s úhlem i rozkročením nohou, zbývá jen zkontrolovat poslední důležitý detail. Vázání (i s botama) nesmí přesahovat na patě více než na špičce (ani opačně). Nevyvážené postavení vázání totiž může způsobit problematickou jízdu – stručně řečeno, každou chvíli zavadíte botou a vázáním o sníh. A to značně kazí dojem z dokonalé jízdy!

Burton Step On black

Vázání na snowboard Burton Step On

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk