Zpět

Vázání na snowboard Nidecker Supermatic  escape cyan

Kolekce zima 2025

První samozapínací dvoustrapové vázání, které funguje se všemi snowboardovými botami. Nidecker Supermatic je to, na co snowboarding čekal: první… detailní popis

10 990 Kč

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 2. 5.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Snowboardové vázání Nidecker Supermatic

První samozapínací dvoustrapové vázání, které funguje se všemi snowboardovými botami.

Nidecker Supermatic je to, na co snowboarding čekal: první univerzální automatické vázání se dvěma možnostmi vstupu. Mnoho značek se pokoušelo rozluštit kód step-in vázání a neuspělo. Většina těchto systémů vyžadovala specifické boty, mnohé z nich nefungovaly dobře v prašanu a žádný z nich nebyl tak pohodlný a spolehlivý jako běžné dvoustrapové vázání. Nidecker čtyři roky vyvíjel vlastní řešení, které všechny tyto problémy řeší, a je to skutečný převrat.

Vázání Supermatic funguje na principu aktivovaného hibacku nazvaného Drop In tech. Stačí, když nohu zasuneš přes zadní část a sešlápneš patní pedál, čímž se vázání automaticky zapne. To je vše – můžeš jezdit. Jednoduchá uvolňovací páčka umožňuje stejně rychlý výstup z vázání. Strapy mají stejnou pohodlnou konstrukci AuxTech jako klasická špičková vázání Nidecker. Jednou je nastav a pak je zajisti pomocí hliníkových západek Locking Slap Ratchets, aby ti vázání příště vždycky skvěle sedlo. Krása tohoto systému spočívá v tom, že funguje s jakoukoli botou od jakéhokoli výrobce a není zde žádný složitý mechanismus, který by se mohl zanést. Pokud to svah nebo sněhové podmínky vyžadují, můžeš se dokonce zapnout stejně jako u běžného vázání.

Systém Supermatic je vyroben z osvědčených materiálů, které najdeš v celé modelové řadě Nidecker. Zbrusu nový baseplate je vyroben z odolného nylonu vyztuženého sklolaminátem s deskou Slip-N-Grip, která pomáhá špičce klouzat po podložce a ještě více usnadňuje nástup. V zadní části je umístěn váleček pro hladký chod spouštěče hibacku. A konečně, nylonový hiback Asym Hadron je navržen tak, aby perfektně seděl, s citlivou flexí a integrovaným regulátorem předklonu pro úplné přizpůsobení.

Celkově se jedná o středně tuhé vázání, které tým Nidecker vyhodnotil jako dosud nejpohodlnější. Testovali ho všude – na sjezdovkách, na strmých a hlubokých freeridových sekcích i v parku – s přispěním jezdců všech druhů. Sečteno a podtrženo: je to speed-entry systém, kterému můžeš věřit. Budoucnost právě dorazila.

Technologie

  • Základna: Asym Rockered Matic-Series – Glassed-filled Nylon: Prověřený baseplate s asymetrickým designem pro optimální přenos energie je u Supermaticu doplněn o specifické Drop-In technologie.
  • Patka: Asym Hadron-Matic-Series – Odklápěcí hiback pro nejrychlejší systém automatického vstupu. Po sklopení vytvoří velký otvor pro snadný nástup.
  • Horní strap: Hybrid ExoFrame - vstřikovaný rám kotníkového strapu se speciální strukturou nabízí skvělé přizpůsobení a podporu. Je upevněný pod kostrou Hybrid Spine, která propojuje kotníkový strap se spodním.
  • Spodní strap: Hexo Toecap - spodní strap vybavený technologií AuxTech - 3D konstrukcí, která se při pohybu nedeformuje, takže podá lepší výkon a zvýší komfort.
  • LSR Locking Slap Ratchet - speciální přezky, které umožňují uzamčení tvé oblíbené úrovně utažení strapů pro stejně vyladěný pocit z každé jízdy.
  • 2.5 Canted Bankbeds - mírný 2,5 ° náklon EVA stélky zajišťuje přirozenější postoj pro tvé nohy, větší podporu a efektivní přenos energie.
  • Slip'n'Grip - speciální panely v základně, které ti umožní bez problému lehce vklouznout do vázání a zase zpět.
  • Nylon Multidisk 4HP + 3HP + Channel

Charakter

  • Flex: 8/10 střední tuhost
  • Určení: resort 5/5, prašan 4/5, park 3/5
Vázání na snowboard Nidecker Supermatic escape cyan 2025

Tabulka velikostí

VELIKOST M L XL
UK 4-7 7,5-9,5 10-12
EUR 37-41 41,5-44 44,5-47
US 5-8 8,5-10,5 11-13
CM 23-26 26,5-28,5 29-31
 

Jak si vybrat snowboardové vázání

Pravidlo číslo jedna: nejprve boty, potom vázání! Správná snowboardová výzbroj k sobě musí dokonale ladit a perfektně sedět, proto nepodceňujte její výběr a držte se několika důležitých kroků.

 

Výběr vhodného vázání se odvíjí od několika různých podmínek. Důležitá je tvrdost vázání, velikost, typ, materiál i výše částky, kterou jste ochotni investovat. Máme pro vás jednoduchý návod, jak si vybrat co nejlépe. Ale pokud i přes to budete nadále tápat, zastavte se k nám na prodejnu v Brně. Společně to probereme a doporučíme vám to nejlepší a zároveň šité přímo na míru.

V prvé řadě boty

Vázání se přizpůsobuje velikosti bot. To je pravidlo číslo jedna. Pokud vybíráte vázání v obchodě, je ideální s sebou vzít boty a vyzkoušet, jak pasují. Strapy vázání by je totiž měly pevně obepínat. Nejjednodušší možnost se nabízí zkombinováním vázání a bot stejné značky. Modely jsou totiž navrhovány tak, aby k sobě automaticky pasovaly.

Vázko měkké, nebo tvrdé?

Tvrdost snowboardu i vázání byste měli volit podle svého stylu ježdění. Měkčí vázání je hravější a hodí se jak pro začínající ridery, tak i na freestyle. O něco tvrdší vázko byste pak měli volit, pokud upřednostňujete drsnou carvingovou jízdu na sjezdovce nebo freeride.

U vázání rozlišujeme mezi několika typy:

Klasické dvoustrapé vázání

Měkké vázání se skládá ze základny, patky a strapů (pásků). Způsob zapínání může být jak přes špici, nebo přes nárt.

Speed Entry

V prvotní fázi si nastavíte strap, se kterým už nadále nijak nemanipulujete. Do vázání se vstupuje přes patu, tudíž se jedná o mnohem rychlejší způsob nazouvání.

Step On

Jednoduchý a zároveň velice rychlý způsob, jak si obout boty do vázání. Pokud se neradi ohýbáte a vyloženě nenávidíte sezení ve studeném sněhu před každou jízdou, Step on budete milovat.

Směr jízdy

Pokročilí snowboarďáci už dávno vědí, kterou nohu mají vepředu a kterou vzadu. Pokud jste ale úplný začátečník, který na prkně ještě nikdy nestál, existuje jednoduchý trik, jak to zjistit. Zkuste se venku jen tak kousek rozeběhnout a udělat co nejdelší skok. Povedlo se? A kterou nohou jste se odrazili od země? To je ta noha, která má stát i na snowboardu jako první. Nejste-li si stoprocentně jistí výsledkem, poproste kámoše nebo někoho z rodiny, ať si za vás stoupne a nečekaně vás jemně žduchne dopředu. Noha, kterou vyrazíte jako první, je opět ta, která bude na prkně v první linii.

Jaké zvolit úhly při montáži vázání

A když už jsme u toho směru vázání, je důležité mít na mysli i úhel, ve kterém vázání upevnit. Ať už preferujete sjezdovky, nebo raději skáčete na railu, pohodlně se vám bude jezdit v postavení 15 ° a -9 °.

Přesah základny vázání přes hranu snowboardu

Jakmile se vám podařilo vázání přišroubovat a jste spokojeni jak s úhlem i rozkročením nohou, zbývá jen zkontrolovat poslední důležitý detail. Vázání (i s botama) nesmí přesahovat na patě více než na špičce (ani opačně). Nevyvážené postavení vázání totiž může způsobit problematickou jízdu – stručně řečeno, každou chvíli zavadíte botou a vázáním o sníh. A to značně kazí dojem z dokonalé jízdy!

Nidecker Supermatic escape cyan

Vázání na snowboard Nidecker Supermatic

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk