×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Vázání na snowboard Union WMS Ultra  black/tiffany

Kolekce zima 2023

Zcela nový model dámského snowboardového vázání Union Ultra využívá nových materiálů a technologií pro ještě lepší freestylový zážitek z jízdy.… detailní popis

5 173 Kč Výprodej -30 % 7 390 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 5 173 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Barevné varianty

Dámské vázání na snowboard Union WMS Ultra

Zcela nový model dámského snowboardového vázání Union Ultra využívá nových materiálů a technologií pro ještě lepší freestylový zážitek z jízdy. Nabídne ti skvělé odpružení při skocích a kvalitní tlumení při dopadech, díky novým molekulárním bushingům. Každý komponent vázání byl zvolen pro maximální propojení mezi tebou a prknem. Nový asymetrický design navíc redukuje množství použitého materiálu a díky tomu je vázání ultralehké. S vázáním Ultra poznáš nový rozměr freestylu.

 

Parametry

  • Zaměření: Freestyle 10/10, All mountain 8/10, Freeride 6/10
  • Flex: 5/10
  • Baseplate: S11 ASYM Duraflex ST - Duraflex ST si zachovává svou flexibilitu i při nízkých teplotách, má ještě vyšší obsah skelného vlákna pro silnější odezvu a je lehký. Redukce materiálu pod špičkou a patou a zcela nový asymetrický tvar přináší zásadní vylepšení torzního flexu. 360° flex zaručuje ultimátní freestylový zážitek.
  • Highback: S15 Ultra Duraflex ST - tenká a ještě lehčí vrstva molekulární výstelky pro zvýšenou flexibilitu a odpružení pro rychlý přenos energie ze špičky na patu. Pomáhá redukovat namáhání kloubů.
  • Horní strap: Forma X - kombinace odezvy z vnější Exoframe konstrukce s pohodlím a flexem vnitřní výstelky Frame. Zaručuje okamžitou reakci a tím redukuje únavu nohou při celodenní jízdě. Perfektně se přizpůsobí jakékoli botě.
  • Spodní strap: TS 4.0 SL - Jednoduchá, lehká, odolná a nově i kratší ráčna.
  • Ráčny: Magnesium S1 w/ Steel Base - až čtyřikrát silnější a o polovinu lehčí materiál než hliník
  • Heelcup: Extrudovaný 3D hliník pro optimální držení paty, doplněn o Astro Washer, který předchází posunutí heelcupu.
  • Bushingy: Molekulární výstelka s TPE podešví. Výstelka nevyžaduje lepení, poskytuje tlumení vibrací a odpružení.
  • Gas Pedal: Non Stick + Extragrip - předchází kumulaci sněhu pod botou, extragrip pod palcem pro lepší trakci
  • Tool-Less strap Adjustment - snadné přizpůsobení vázání bez použití nářadí
  • Šrouby: Ocel třídy 8.8, nejsilnější na trhu
  • Kompatibilita: Ultra Mini disk: 4x2, Channel
Vázání na snowboard Union WMS Ultra black/tiffany 2023

Tabulka velikostí

VELIKOST S M L
UK 2-4.5 5-6.5 7-9
EUR 34-37 38-40.5 41-43
US 4-6.5 7-8.5 9-11
CM 21-23.5 24-25.5 26-28
 

Jak si vybrat snowboardové vázání

Pravidlo číslo jedna: nejprve boty, potom vázání! Správná snowboardová výzbroj k sobě musí dokonale ladit a perfektně sedět, proto nepodceňujte její výběr a držte se několika důležitých kroků.

 

Výběr vhodného vázání se odvíjí od několika různých podmínek. Důležitá je tvrdost vázání, velikost, typ, materiál i výše částky, kterou jste ochotni investovat. Máme pro vás jednoduchý návod, jak si vybrat co nejlépe. Ale pokud i přes to budete nadále tápat, zastavte se k nám na prodejnu v Brně. Společně to probereme a doporučíme vám to nejlepší a zároveň šité přímo na míru.

V prvé řadě boty

Vázání se přizpůsobuje velikosti bot. To je pravidlo číslo jedna. Pokud vybíráte vázání v obchodě, je ideální s sebou vzít boty a vyzkoušet, jak pasují. Strapy vázání by je totiž měly pevně obepínat. Nejjednodušší možnost se nabízí zkombinováním vázání a bot stejné značky. Modely jsou totiž navrhovány tak, aby k sobě automaticky pasovaly.

Vázko měkké, nebo tvrdé?

Tvrdost snowboardu i vázání byste měli volit podle svého stylu ježdění. Měkčí vázání je hravější a hodí se jak pro začínající ridery, tak i na freestyle. O něco tvrdší vázko byste pak měli volit, pokud upřednostňujete drsnou carvingovou jízdu na sjezdovce nebo freeride.

U vázání rozlišujeme mezi několika typy:

Klasické dvoustrapé vázání

Měkké vázání se skládá ze základny, patky a strapů (pásků). Způsob zapínání může být jak přes špici, nebo přes nárt.

Speed Entry

V prvotní fázi si nastavíte strap, se kterým už nadále nijak nemanipulujete. Do vázání se vstupuje přes patu, tudíž se jedná o mnohem rychlejší způsob nazouvání.

Step On

Jednoduchý a zároveň velice rychlý způsob, jak si obout boty do vázání. Pokud se neradi ohýbáte a vyloženě nenávidíte sezení ve studeném sněhu před každou jízdou, Step on budete milovat.

Směr jízdy

Pokročilí snowboarďáci už dávno vědí, kterou nohu mají vepředu a kterou vzadu. Pokud jste ale úplný začátečník, který na prkně ještě nikdy nestál, existuje jednoduchý trik, jak to zjistit. Zkuste se venku jen tak kousek rozeběhnout a udělat co nejdelší skok. Povedlo se? A kterou nohou jste se odrazili od země? To je ta noha, která má stát i na snowboardu jako první. Nejste-li si stoprocentně jistí výsledkem, poproste kámoše nebo někoho z rodiny, ať si za vás stoupne a nečekaně vás jemně žduchne dopředu. Noha, kterou vyrazíte jako první, je opět ta, která bude na prkně v první linii.

Jaké zvolit úhly při montáži vázání

A když už jsme u toho směru vázání, je důležité mít na mysli i úhel, ve kterém vázání upevnit. Ať už preferujete sjezdovky, nebo raději skáčete na railu, pohodlně se vám bude jezdit v postavení 15 ° a -9 °.

Přesah základny vázání přes hranu snowboardu

Jakmile se vám podařilo vázání přišroubovat a jste spokojeni jak s úhlem i rozkročením nohou, zbývá jen zkontrolovat poslední důležitý detail. Vázání (i s botama) nesmí přesahovat na patě více než na špičce (ani opačně). Nevyvážené postavení vázání totiž může způsobit problematickou jízdu – stručně řečeno, každou chvíli zavadíte botou a vázáním o sníh. A to značně kazí dojem z dokonalé jízdy!

Union WMS Ultra black/tiffany

Vázání na snowboard Union WMS Ultra

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk