×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Wakeboard Hyperlite Cadence

Kolekce léto 2023

Řada Cadence nabízí wakeboard s rychlou odezvou na hraně a agresivním pocitem s masivním popem, který vytvořil Greg Nelson ve spolupráci s Becem… detailní popis

8 792 Kč Sleva -20 % 10 990 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 8 792 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve středu 3. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Dámský wakeboard Hyperlite Cadence

Řada Cadence nabízí wakeboard s rychlou odezvou na hraně a agresivním pocitem s masivním popem, který vytvořil Greg Nelson ve spolupráci s Becem Gangem. Cadence je rychlá deska s plynulým rockerem a mírně širším profilem využívajícím Satin Flex od Hyperlite pro ženské sportovkyně.

Tvar zahrnuje jemný přistávací prvek na spodní straně desky přecházející do dvojitých konkávních tunelů vycházejících z tipu a tailu pro agresivní nástup na vlnu. Variabilní design hran je zkosený mezi platformou postoje pro šetrný pocit, a na tipu a tailu se zostřuje pro pohodlnou jízdu na hranách. Bec si užívá výbušný pop z vlny a carving bez námahy, což usnadňuje propojování jednoho triku za druhým.

Pozor! Mechanické poškození wakeboardu způsobené jízdou na překážkách nebo při skocích může vést k vadě, na niž nelze uplatnit záruku.

Specifikace

  • Continuous Rocker - Linie rockerů, kterou to všechno začalo. Rychlost a plynulý, předvídatelný pop ji vystihují snad nejlépe. Rocker je navržen tak, aby přenášel velkou rychlost do waku s minimálním odporem. Continuous rocker vytváří delší dráhu se stabilním popem během každé jízdy.
  • Monocoque Construction - Integrace vrchní a spodní vrstvy skelných vláken do jedné. Vytváří odolnější desku při bočních nárazech, aby se zabránilo delaminaci.
  • Satin Flex - Přizpůsobeno speciálně potřebám ženských jezdkyň. Měkčí vrstvení skla vytváří pružnější flex a desku vyrobenou podle standardů špičkových jezdkyň Hyperlite.
  • Layered Glass - Sklolaminátová prkna jsou k dispozici ve 3 variantách v závislosti na prkně. Tradiční tkaná skleněná vlákna se časem oddělí. S vrstveným sklem bude mít každá deska Hyperlite rok co rok stejný pop.
  • Biolite 3 Core - Materiál jádra je zlatým standardem v odvětví a používá se v celé řadě Hyperlite. Biolite 3 je v současnosti nejlehčí a nejodolnější jádro Hyperlite.
  • Variable Thickness Profile - Různá tloušťka desky se snížením na tip a tail mimo platformu postoje.
  • Variable Edge Design - Tvar hran, které se liší od tipu k tailu a posouvají se k ostřejším hranám v blízkosti špičky a paty od šetrnějšího, zaobleného nebo zkoseného tvaru pod postojem.
  • M6 Inserts - Bezpečnější připevnění šroubů k insertům a lepší uchycení vázání
  • Minimum Swing Weight Profile - Zúžení profilu tip/tail části pro snadný pocit při točení na rovině a při invertech.
  • Greg Nelson - Legenda wakeboardingu a člen síně slávy Greg Nelson ve své filozofii tvarování využívá jemných prvků pro snadno ovladatelné desky, které přesto podávají výkony těch nejlepších na světě.
Wakeboard Hyperlite Cadence 2023

Tabulka velikostí

DÉLKA WAKEBOARDU (cm) 134 138
HMOTNOST JEZDCE (kg) 54-73 64-84
 

Jak si vybrat wakeboard?

Ať už na wakeboardu nějakou dobu jezdíte, nebo jste v tomto sportu úplným nováčkem, je několik věcí, které byste měli při koupi nového wakeboardu vždy brát v potaz. V naší nabídce můžete vybírat wakeboardy předních značek Hyperlite a Ronix.

Nejdůležitějšími kritérii při výběru jsou rozměry, preferovaný styl jízdy a prohnutí wakeboardu. Pokud jste začátečníci, poohlédněte se po desce s výraznějšími kanálky ve skluznici, které se lépe ovládají a odpouštějí chyby. Dražší wakeboardy, většinou pro modely, nabízejí specifické jízdní vlastnosti, které využijí a ocení zkušení jezdci.

Rozměry wakeboardu vybírejte podle vaší hmotnosti

Zde hraje hlavní roli vaše hmotnost. Podle jednoduché tabulky můžete snadno určit správnou velikost wakeboardu. Na našich stránkách najdete tabulku vždy u detailu produktu. Pro každou váhovou kategorii je většinou vhodných rovnou několik délek.

Kratší wakeboardy jsou vhodné spíše pro začínající jezdce. Jsou pomalejší, ale nabízejí lepší ovladatelnost ve vzduchu.
Delší wakeboardy doporučujeme pokročilejším a zkušenějším riderům. Lépe se drží na hladině, proto jsou rychlejší, ale hůř se ovládají při skocích.

Budete jezdit za člunem nebo v cable parku?

Wakeboard si vybíráme také podle toho, kde chceme převážně jezdit. V naší nabídce rozdělujeme wakeboardy na prkna určená do cable parku nebo za člun. Od toho se potom odvíjí další parametry, hlavně použitá skluznice a počet a druh ploutviček.

Do cable parku zvolte prkno s odolnou skluznicí

Pokud vás láká jízda v cable parku a skoky přes překážky, vybírejte wakeboardy s odolnou skluznicí, která vaše prkno ochrání při časté jízdě na railech a kickerech. Důležité pro parková prkna jsou také odnímatelné ploutvičky, které by vám na překážkách vadily.

Video: Hyperlite Union

 

Za člun zvolte wakeboard s ploutvičkami

Při jízdě za člunem vám poslouží libovolný wakeboard, nejlépe se čtyřmi odnímatelnými ploutvičkami, popřípadě se šesti, kde čtyři jsou napevno profilované (neboli molded-in) a dvě středové jsou odnímatelné. Větší počet ploutviček zlepšuje jízdní vlastnosti prkna, které je pak rychlejší, lépe drží při jízdě na hraně a lépe se s ním ustávají nejrůznější triky. Pokud jste však úplný začátečník, šáhněte bez obav po prknu se dvěma flosnami, které zaručují vynikající stabilitu. Jsou i jezdci, kteří preferují jízdu bez flosen, tzv. "finless", to však vyžaduje vyšší pokročilost a zvládnutou techniku, neboť prkno velmi snadno klouže po vodě a je těžké udržet směr.

Video: JD Webb - Hyperlite Relapse

Prohnutí wakeboardu neboli rocker určuje jízdní vlastnosti prkna

Continuous Rocker - existuje nezpočet prohnutí rocker. Každý rocker je konstruován podle zaměření daného modelu na styl jízdy. Rocker se používá převážně u wakeboardů do parku.
Stage Rocker - tento způsob prohnutí je ojedinělý mezi wakeboardy za člun. Klasický rocker je doplněný o konkávu pro lepší slide po vlně a zabraňuje tak kousnutí se hrany o vodu.
Rocker Late - mezi vázáním zůstává wakeboard rovný a zvedá se špička a pata až za vázáním. Toto prohnutí je vhodné pro oba typy jízdy – tedy univerzal.
Rocker Early - prohnutí pod tímto názvem používá značka Ronix. Jedná se o celoplošné prohnutí wakeboardu, díky kterému je jízda v parku ideální.
Camber - s revoluční konstrukcí prohnutí camber přišla opět značka Ronix. Mezi vázáním je opačné prohnutí, než je u wakeboardů zvykem a jezdec tak dosahuje správného postoje, aniž by přesouval veškerou sílu na zadní nohu. Tyto wakeboardy jsou vhodné pro jízdu za člun.

Typy skluznic

Wakeboardy do cable parku mají sintrovanou skluznici, která je odolná na překážky a wakeboardy za loď mají skluznici extrudovanou.
Sintered Base - odolná skluznice určená do parku na všechny typy překážek.
Enduro Base - má lepší skluz pro jednodušší jízdu za lodí, není ale vhodná do parku.

Hrany

Monocoque - zesílená hrana ze sklolaminátu. Tuto technologii používá převážně značka Ronix, díky které je hrana velmi pevná.
Krypto Cable - Sidewall ABS hrana je velmi odolná proti nárazům. Používá se pro modely do cable parku.

K čemu slouží kanálky ve skluznici?

Čím víc kanálků, čím hlubší, tím jednodušší jízda v oblouku nebo jednodušší dopady. Nevýhodou však je jízda na railech. Wakeboard, který nemá žádný kanálek, je maximální jibovka pro jízdu na překážkách. Nevýhodou však je náročnější hranění nebo dopady z railů.

Pro koho jsou určené ploutvičky?

Ploutvičky nahrazují kanálky a jsou vhodné pro jízdu za člun. Wakeboardy do cable parku mají ploutvičky nižší a většina jezdců si je rovnou oddělává.

Jaké jsou rozdíly ve tvarech wakeboardů?

Tvary desek jsou různé a pro každého jezdce je jeho výběr individuální. Wakeboardy za člun mají složitější vykrojení špičky a patky oproti tvarům určeným do cable parku. Ty jsou většinou naopak jednoduché. Jsou rovné, vyrobené do špičky nebo mají specifický tvar určený pro jednodušší pop.

Hyperlite Cadence

Wakeboard Hyperlite Cadence

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk